Netflix'de İzleyebileceğiniz En Keyifli Aile Filmleri

Netflix’de izleyebileceğiniz en eğlenceli aile filmlerini sizler için derledik!

Eğer bir sonraki aile film geceniz için harika bir film arıyorsanız, Netflix'in keşfedilecek birçok kaliteli seçeneği bulunuyor. Guillermo del Toro'nun “Pinokyo” filmi gibi enerjik orijinal yapımları ve orijinal “Rocky” gibi daha büyük çocukların dostu filmlerle beraber, bu platform her yaş grubuna hitap eden eğlenceli yapımların geniş bir kütüphanesine ev sahipliği yapıyor. Aileniz aksiyon, komedi, fantezi veya animasyon maceralarından hangisine ilgi duyuyorsa, hem çocukları hem de yetişkinleri cezbeden birçok seçeneği Netflix’de bulabilirsiniz.

İşte bir sonraki film gecenizde  mutlaka izlemeniz gereken Netflix aile filmleri!

İyi seyirler…

1. Apollo 10 1/2: Uzay Çağında Çocuk Olmak

Orijinal İsmi: Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood

Süre: 98dk
Yönetmen: Richard Linklater
Senarist: Richard Linklater
Yapımı: 2022 - ABD , Hollanda

1969'da Apollo'nun Ay'a iniş yaptığı dönemde geçen bu uzay çağı macerası, senarist ve yönetmen Richard Linklater’ın çocukluğundan esinlendi. Film, 1969’daki tarihi bu ay görevini bir çocuğun bakış açısından anlatıyor.

2. Enola Holmes

Orijinal İsmi: Enola Holmes

Süre: 123dk
Tür: Gizem , Macera , Suç
Yönetmen: Harry Bradbeer
Senarist: Jack Thorne
Yapımı: 2020 - ABD

1884, İngiltere’sinde Dünya değişmek üzeredir. On altıncı doğum gününün sabahında Enola Holmes, uyanır ve annesinin kaybolduğunu fark eder. Arkasında garip doğum günü hediyeleri bırakan annesinin nerede olduğu ile ilgili tek bir ipucu bulunmamaktadır. Özgürce geçirdiği çocukluğunun ardından, Enola kendini Sherlock ve Mycroft’un bakımı altında bulur. Ağabeylerinin tek isteği ise Enola’nın okula geri dönmesi ve düzgün bir şekilde okulunu bitirmesidir. Bu isteği reddedip Londra’ya kaçan Enola annesini bulmaya kararlıdır. Fakat Enola’nın bu yolcuğu onu kaçak bir Lord’un izini sürmesine ve bunun arkasında yatan gizemi aydınlatmasına kadar götürecektir.

3. Pinokyo

Orijinal İsmi: Guillermo del Toro’s Pinocchio

Süre: 117dk
Yapımı: 2022 - ABD

 

Mussolini yönetimindeki İtalya’da geçen filmde faşizmin zirvede olduğu ve buna rağmen babasının isteği doğrultusunda sevgi, farklılık için mücadele eden Pinokyo’nun hikâyesini göreceğiz. Film klasikleşmiş "Pinokyo" hikayesinin daha karanlık bir versiyonunu sunuyor. 

4. Matilda

Orijinal İsmi: Matilda

Süre: 98dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Danny DeVito
Yapımı: 1996 - ABD

Matilda, araba satarak geçimini sağlayan bir baba ve biraz hafif bir annenin kızıdır. Çocukluğundan beri kendi kendine bakmayı öğrenmiştir. Bir gün kütüphaneye giden Matilda, bütün kitapları okumaya karar verir. Bilgisi arttıkça telekinetik yeteneklerinin farkına varır. Ancak ailesini bir türlü buna inandıramaz. Ailesi onu oldukça kötü bir okula yollar, Matilda da bu fırsattan yararlanıp güçlerini geliştirmeye odaklanır.

5. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

Orijinal İsmi: How to Train Your Dragon

Süre: 98dk
Senarist: Dean DeBlois
Yapımı: 2010 - ABD

Cressida Cowell'ın romanından uyarlanan film, iri yarı Vikinglerin ve vahşi ejderhaların efsanevi dünyasında geçiyor. Ejderha savaşının bir yaşam tarzı olduğu Berk adasında yaşayan bir genç, yaralı bir ejderhayla karşılaşır ve dünyası alt üst olur. İkili daha sonra iyi arkadaş olacaktır.

6. Ailem Robotlara Karşı

Orijinal İsmi: The Mitchells vs the Machines

Süre: 113dk
Tür: Animasyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Michael Rianda , Jeff Rowe
Yapımı: 2021 - ABD , Hong Kong

Hayallerindeki okula kabul alan Katie Mitchell, kendi gibi yaratıcı insanlarla tanışmak için can atmaktadır. Katie'nin babası Rick ise aile fertleri arasındaki bağı güçlendirmeye kafayı takmıştır, bu nedenle ani bir plan değşikliği ile tüm ailenin Katie'yi okuluna yazdırmak için uzun bir yolcukuğa çıkmasına karar verir. Ancak bu yolculuk sırasında çıkan robot ayaklanması, Mitchell ailesinin planlarını altüst edecektir!

7. Canavar Ev

Orijinal İsmi: Monster House

Süre: 90dk
Yönetmen: Gil Kenan
Senarist: Dan Harmon , Rob Schrab
Yapımı: 2006 - ABD

Çocuklukla ergenlik arasındaki o rahatsız döneme sıkışıp kalmış on iki yaşındaki DJ Walters'ın çok boş vakti vardır. Bu yüzden de, caddenin karşısındaki ihtiyar Nebbercracker'ın evinde bir tuhaflık olduğunu kafasına takmıştır. Köhne evin bahçesinde sürekli bir şeyler kaybolmaktadır: Basket topları, bisikletler, oyuncaklar ve evcil hayvanlar. Ayıca, Bayan Nebbercracker'a ne olduğunu da merak etmemek mümkün değildir. DJ ile samimi arkadaşı Chowder, oynadıkları basket topu yaşlı adamın bahçesine kaçıp, gizemli bir şekilde evin içine çekilince, harabe eve bir gezi yapmak zorunda kalırlar.

8. Matilda

Orijinal İsmi: Matilda the Musical

Süre: 117dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Matthew Warchus
Yapımı: 2022 - İngiltere

"Matilda", keskin bir zihin ve canlı bir hayal gücü ile donanmış, hikayesini mucizevi sonuçlarla değiştirmek için tavır almaya cesaret eden olağanüstü bir kızın hikayesini anlatıyor. Yapım, Tony ve Olivier ödüllü müzikalin film uyarlaması. 

9. Rocky

Orijinal İsmi: Rocky

Süre: 119dk
Tür: Dram
Yönetmen: John G. Avildsen
Senarist: Sylvester Stallone
Yapımı: 1976 - ABD

Yoksul ve kimsesiz bir boksör olan Rocky Balboa ,Dünya Ağır Sıklet şampiyonu Apollo Creed ile Ünvan maçına çıkacaktır. Apollo Creed için bir gösteri maçından başka bir şey olmayacak olan bu maç Rocky için hayatının şansı anlamını taşımaktadır.

10. Wendell ve Wild

Orijinal İsmi: Wendell and Wild

Süre: 106dk
Yönetmen: Henry Selick
Yapımı: 2022 - ABD

Entrikacı iblis kardeşleri konu alan filmde kardeşler azılı düşmanları "İblis Yok Edici Rahibe Helly" ve onun iki gotik yardımcısı olan Kat ve Raoul'la karşı karşıya geliyor.