Mutlaka İzlemeniz Gereken Tom Cruise Filmleri!

Başarılı oyuncu Tom Cruise bugün 61 yaşında!

1980li yılların başında oyunculuğa adım atan Tom Cruise çok geçmeden Hollywood'un parlayan yıldızlarından biri olmayı başardı. 40 yılı aşan kariyerine pek çok unutulmaz performans sığdırmayı başaran Cruise, oyuncu olarak 3 kez Oscar'a aday gösterildi (Doğum Günü 4 TemmuzYeni Bir BaşlangıçManolya). Oyuncu, aksiyon filmlerindeki başarısı ve hemen hemen tüm tehlikeli sahneleri dublör kullanmadan çekmesiyle de her zaman dikkat çekti. 

Cruise'un doğum günğ şerefine en sevdiğimiz 10 filmini sizler için listeledik

Keyifli seyirler!

1. Yeni Bir Başlangıç

Orijinal İsmi: Jerry Maguire

Süre: 138dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cameron Crowe
Senarist: Cameron Crowe
Yapımı: 1996 - ABD

Jerry Maguire Uluslararası Spor İdaresi'nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop' a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry'nin kendini otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Arkadaşlığı iyidir, ancak cinsellikte kötüdür. Jerry SMI için yazdığı Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz : İşimizin Geleceğidir. Sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak herşeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

2. Görevimiz Tehlike

Orijinal İsmi: Mission: Impossible

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Brian De Palma
Senarist: David Koepp
Yapımı: 1996 - ABD

Bir IMF (İmkansız Görev Gücü) görevinde olan, Jim Phelps ve ekibi, IMF ekibinin içine sızmış bir köstebeği ortaya çıkartmaya çalışıyorlardır. Her şey yolunda giderken birden operasyon ters gitmeye başlar ve ekipte Ethan Hunt dışında herkes ölür. IMF merkezi hainin o olduğunu düşünüyordur ve ona bu yönde kanıtlar sunarlar. Fakat Ethan Hunt masum olduğunu biliyordur. Kendisini temize çıkarmak için kaçacaktır.

3. Gözü Tamamen Kapalı

Orijinal İsmi: Eyes Wide Shut

Süre: 159dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Stanley Kubrick
Senarist: Arthur Schnitzler
Yapımı: 1999 - ABD , İngiltere

Evli bir çiftin psiko-seksüel meceralarını; kabuslarla dolu bir hayal alemini ve filmin sonunda aralanacak yüksek gerilimli bir esrar perdesini. Doktor William Harford, eşinin o güne dek gizlediği cinsel arzularını öğrenince, hayatında şüphe, korku ve cinsel keşiflerle dolu yeni bir sayfa açılır...

4. Azınlık Raporu

Orijinal İsmi: Minority Report

Süre: 145dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Scott Frank , Jon Cohen
Yapımı: 2002 - ABD

Ünlü bilimkurgu yazarı Philip K. Dick'in bir kısa öyküsünden yönetmen Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanan film, 2054'te Washington DC'de geçiyor. Dedektif John Anderton, psişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar sayesinde cinayetleri daha işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır.Anderton'ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, birdenbire tersine döner. Anderton'ın şefi olduğu birim, cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Avcı artık av olmuştur...

5. Yağmur Adam

Orijinal İsmi: Rain Man

Süre: 134dk
Tür: Dram
Yönetmen: Barry Levinson
Yapımı: 1988 - ABD

Bir ithal araba satıcısı olan Charlie, başkalarının düşüncelerine saygı duymayan bencil ve fırlama bir şehir çocuğudur. Babasının öldüğünü haber alan Charlie, cenazesine gittiğinde, babasının 49 model bir Buick Roadmaster hariç tüm mirasını bir vakfa bıraktığını öğrenir. Kendi hakkı olduğunu düşündüğü bu paradan bir pay alabilmek için bu vakfı ziyaret eden Charlie, buranın özürlülerle ilgilenen bir kurum olduğunu öğrenir.

6. Doğum Günü 4 Temmuz

Orijinal İsmi: Born On The 4th Of July

Süre: 145dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Oliver Stone
Senarist: Oliver Stone , Ron Kovic
Yapımı: 1989 - ABD

Oliver Stone'un Vietnam'a 'sol'dan bir bakış attığı 'Doğum Günü Dört Temmuz', muhafazakar görüşlü, içi Amerikan vatanseverliğiyle dolu bir gencin savaşa gitmesini ve gerçeklerle yüzyüze gelmesini anlatıyor. 

7. Son Samuray

Orijinal İsmi: The Last Samurai

Süre: 154dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Edward Zwick
Yapımı: 2003 - ABD

Bir sivil savaş gazisi olan yüzbaşı Woodrow Algren, 1870'lerin sonunda Winchester silahlarının sözcüsü sıfatıyla Japonya'yı ziyaret eder. Amacı; İmparator Meiji'nin askerlerini eğitmek ve silahlarının tanıtımını yapmaktır. Meiji'nin silahlarla donatılmış ordusu kalan son samurayları yok etmek için hazırlıklarını yaparken yüzbaşı Algren bir çatışma sırasında sakatlanır ve samuraylara esir düşer. Algren esir düştükten sonra samurayların lideri Katsumoto'dan onur ve savaş konusunda çok şey öğrenir ve iki taraf arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

8. Manolya

Orijinal İsmi: Magnolia

Süre: 189dk
Tür: Dram
Yapımı: 1999 - ABD

San Fernando Valley'de sıradan bir günde ölmek üzere olan bir baba, genç karısı, bir erkek bakıcı, kaybolmuş ünlü bir oğul, aşık bir polis, dahi bir çocuk, eskiden dahi bir çocuk olan bir adam, bir şov programı sunucusu ve yabancılaşmış bir kız bir hikayenin farklı parçalarında yerlerini alacaklardır. Bu insanlar, unutulmaz bir heyecanla sonlanacak bu gün içinde, şans, hareket, geride bırakılan zaman ve rastlantılar yumağında adeta birbirlerinin hayatlarının içinden zikzaklar çizerek geçecek ve birbirlerini çözümleyeceklerdir.

9. Paranın Rengi

Orijinal İsmi: The Color Of Money

Süre: 119dk
Tür: Dram
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Richard Price
Yapımı: 1986 - ABD

Eddie Felson, bilardoda ustalaşmış önemli bir isimdir. Ama yaşının ilerlemiş olmasından ötürü eski ihtişamından uzak, daha sakin bir yaşam sürmektedir. Bir gün bir mahalle barında Vincent isminde bir gençle tanışır. Onun bilardoya olan merakı ve yeteneği, Eddie'yi çok etkiler. Vincent'in bilardo tutkusu ile birleşen yeteneği, kendisinin gençlik dönemlerindeki halinin bir yansıması gibidir.İkili yanlarına Vincent'ın kız arkadaşını da alarak ülkedeki bilardo turnuvalarını dolaşmaya başlarlar...

10. Top Gun: Maverick

Orijinal İsmi: Top Gun: Maverick

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Joseph Kosinski
Yapımı: 2022 - ABD

"Top Gun: Maverick" 1986 yapımı "Top Gun" filminin devamı niteliğinde. Hikaye, usta pilot Maverick'in eğitmen olarak hava kuvvetlerine dönüşü sonrasına odaklanıyor.

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçmaya çalışıyordur. Maverick, Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitmesi gerekince, belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalır. En büyük korkularıyla yüzleşecek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gidecektir.