Mutlaka İzlemeniz Gereken Willem Dafoe Filmleri!

Usta oyuncu Willem Dafoe bugün 68 yaşında!

Kendine has görüntüsü ve incelikli performanslarıyla kariyeri boyunca herkesi kendine hayran bırakan Willem Dafoe, 22 Temmuz 1955'te Wisconsin, ABD'de doğdu. Birbirinden farklı karakterlerle seyirci karşısına çıkan oyuncu kariyerine toplamda 4 Oscar Ödülü (Platoon, Shadow of the Vampire, The Florida Project, At Eternity's Gate) adaylığı sığdırdı. 

Bu başarılı otantik oyuncunun doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini derledik.

Keyifli seyriler!

1. Günaha Son Çağrı

Orijinal İsmi: The Last Temptation Of Christ

Süre: 163dk
Tür: Dram
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 1988 - ABD , Kanada

Yunan yazar ve filozof Nikos Kazancakisin aynı adlı romanından uyarlanmış İsa Peygamberin insani özelliklerini vurgulayan emsalleri içinde farklı bir başyapıt.

2. Örümcek Adam

Orijinal İsmi: Spider-Man

Süre: 189dk
Yönetmen: Sam Raimi
Yapımı: 2002 - ABD

Sıradan bir lise öğrencisi olan Peter Parker'ın hayatı bir gün bir örümcek tarafından ısırılmasıyla tamamen değişir. Çünkü bu örümcek sıradan bir örümcek değildir, genetik olarak özelikle geliştirilmiş, bilimsel amaçlarla kullanılan bir denektir. Öte yandan olan olmuştur ve Parker'da tuhaf değişiklikler baş göstermektedir.

3. The Lighthouse

Orijinal İsmi: The Lighthouse

Süre: 109dk
Tür: Dram , Fantastik , Gerilim
Yönetmen: Robert Eggers
Senarist: Robert Eggers
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Brezilya

Sis düdüğünün havayı doldurduğu, 19. Yüzyıl İngiltere’sinde eskiden oduncu olan Eprahim Winslow ve ağarmış saçları ile deniz feneri bekçisi Thomas Wake, gri bir adaya adım atarlar. Dört hafta boyunca bu deniz fenerinde birbirlerinden başka kimse olmayacak adada, konuşmayı çok sevmeyen bu iki adamı zor şartlar ve ağır bir iş beklemektedir. Fakat zaman geçtikçe akli dengelerini kaybetmemeye çalışan bu iki adam zihinlerinin oluşturduğu bir hapishaneden kaçmanın yolunu arayacaktır.

4. Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında

Orijinal İsmi: At Eternity's Gate

Süre: 111dk
Tür: Dram
Yönetmen: Julian Schnabel
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , Fransa , İrlanda , İsviçre

Vincent Van Gogh'un hayatını ve Arles'teki son zamanlarını konu alan film, ünlü ressamın hayatının bilinmeyenlerine de değiniyor. 

5. Deccal

Orijinal İsmi: Antichrist

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Lars von Trier

Lars von Trier'in korku filmi projesi Antichrist şimdiden heyecanlandırıyor. Senaryosunu Trier'le beraber Anders Thomas Jensen'ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıklarını anlatacak...

6. Vampirin Gölgesi

Orijinal İsmi: Shadow Of The Vampire

Süre: 92dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: E. Elias Merhige
Senarist: Steven Katz
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere , Lüksemburg

1922'de çekilen tüm zamanların en müthiş sessiz vampir filmi olan Nosferatu'run, film çekimleri sırasında yaşanan olaylar çok güzel bir kurgu içerisinde anlatılıyor. 

7. Müfreze

Orijinal İsmi: Platoon

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Oliver Stone
Senarist: Oliver Stone
Yapımı: 1986 - ABD , İngiltere

Film Chris Taylorun Vietnam savaşına katılması ile başlıyor. Kendisinin dedesi ve babası Birinci ve ikinci dünya savaşında da savaşmışdılar. Ve daha sonra bu savaşta yaşadıklarını ve askerlerle tanışmasını konu almaktadır. Vietnam savaşı sırasında, genç ve deneyimsiz askerlerin, savaşın dehşeti karşısında yaşadıklarını özetleyen filmde, öldürme içgüdüleri ağır basan çavuşun, barış yanlısı askerle çelişkileri ön plana çıkmaktadır. Avcıyken av konumuna düşen müfreze, Vietnam ormanlarının zor koşullarında her kaybettiği adamla zayıflamaktadır. İnsanın ölüme karşı mücadelesinin anlatıldığı ödüllü filmde Müfrezede tam 30 farklı erkek vardır ve hepsi Elias, O'Neil, ve Warren isimli çavuşlar tarafından kontrol edilmektedirler. Filmde biri barış seven diğeri ise savaş hayranı bir çavuşun da arasında geçen tartışmalara da konu olmaktadır. Chris Taylor ise suçsuz insanlara zarar veren askerlerle tartışmaktadır.

8. Vahşi Duygular

Orijinal İsmi: Wild At Heart

Süre: 125dk
Tür: Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: David Lynch
Senarist: David Lynch
Yapımı: 1990 - ABD

Lula'nın psikopat annesi, kızının Sailor ile olmasına katlamaz ve Sailor'ın hapse girmesine neden olur. Sailor hapisten şartlı tahliye edilince California'ya gelir ve Lula'yı alıp kaçar. Bunun üzerine Lula'nın annesi Sailor'ı öldürmesi için bir kiralık katil tutar. Lula ve Sailor yol boyunca birçok tehlikeyle yüzleşirler ve bu tehlikelerle baş ederlerken birbirlerine daha sıkı bağlanırlar.

9. Şehrin Azizleri

Orijinal İsmi: The Boondock Saints

Süre: 108dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Troy Duffy
Senarist: Troy Duffy
Yapımı: 1999 - ABD , Kanada

İrlanda asıllı ikiz kardeşler Connor ve Murphy McManus, Boston’da yaşamaktadırlar. Dindar insanlar olan bu ikili Tanrı’nın kendilerine Dünya’yı kötülüklerden korumak misyonu yüklediğine inanarak, Boston’un azılı suçlarını ortadan temizlemeye başlar. Kurbanlar kötü insanlar olunca halktan kimse paniğe kapılmaz. Aslında ikizlerin peşine düşen FBI ajanı Paul Smecker bile bu temizliği kendisinin yapmak isteyip yapamadığı birşey olarak görmektedir.

10. The Florida Project

Orijinal İsmi: The Florida Project

Süre: 112dk
Tür: Dram
Yönetmen: Sean Baker
Yapımı: 2017 - ABD

6 yaşındaki Moonee annesi Halley ile birlikte Orlando'daki Disneyland yakınlarında bulunan Magic Castle Oteli'nde yaşamaktadır. Düzenli bir işi olmayan Halley, günübirlik işlerde çalışarak hayatta kalmaya çalışırken, otelin şefkatli müdürü Bobby (Willem Dafoe), otel kurallarına aykırı olmasına rağmen onların otelde kalmasına izin vermekte, Moonee ve arkadaşlarının yaramazlıklarına otelin diğer sakinlerini aşırı rahatsız etmedikleri sürece ses çıkarmamaktadır. Çünkü Moonee ve annesinin gidebilecek başka bir yerleri olmadığını çok iyi bilmektedir.