"Dönence" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

4 Temmuz akşamı Kanal D'de başlayan, başrollerinde Sümeyye Aydoğan ve Caner Topçu'nun bulunduğu yeni dizi "Dönence"ye gelin yakından bakalım! 

Yönetmen koltuğuna Kerem Çakıroğlu'nun oturduğu dizinin senaristliğini Nuray Uslu yapmakta. Dizi, otizm spektrumundaki kardeşi için İstanbul'dan Foça'ya taşınan Gece'nin hikâyesini anlatmakta.

"Dönence" her salı 20.00'de Kanal D'de!

Peki "Dönence" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Sümeyye Aydoğan

Sümeyye Aydoğan
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1999

"Dönence" dizisi Gece kimdir?

19 yaşındaki Gece'nin büyük bir hayali vardır. Sevgilisi Miro (Emir) ile besteledikleri şarkıları insanlara ulaştırmak. Fakat tüm hayatı boyunca yaptığı gibi hayallerini kız kardeşi için erteleyecektir. Ailesi kardeşini sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak istediği için ailesiyle İzmir Foça'ya taşınır. Orada Gece'yi neler beklemektedir?

"Dönence" dizisinin Gece'si Sümeyye Aydoğan kimdir?

Sümeyye Aydoğan, İstanbul doğumlu oyuncu ve şarkıcıdır. Aslen Arnavut kökenli olan Aydoğan 2020 yılında "Aile Hükümeti" ile ilk film oyunculuğu deneyimini, 2021 yılında ise "Kahraman Babam" ile ilk dizi oyunculuğu deneyimini gerçekleştirmiştir. 2022 yılında "Duy Beni" dizisinde Melisa Gerçek karakteriyle ilk başrolünü oynamıştır. Yer aldığı diğer yapımlardan bazıları "Magarsus", "Dönence" ve "Taçsız Prenses" olmuştur.

2. Caner Topçu

Caner Topçu
Doğum Tarihi: 25 Haziran 1997

"Dönence" dizisi Özgür kimdir?

Özgür, 23 yaşında denize aşık bir kaptandır. Buna rağmen bütün hayallerinden kardeşi Rüzgar için vazgeçmiştir ve aşka kapıları kapatmıştır. Gece Foça geldiğinde Özgür hayatı kaçırmaması gerektiğini fark edip kalbine söz dinletebilecek midir?

"Dönence" dizisinin Özgür'ü Caner Topçu kimdir?

Caner Topçu, İstanbul doğumlu oyuncudur. Aslen Kastamonulu olan Topçu, ilköğretim ve lise yıllarını İstanbul'da tamamladı. Oyunculuğa olan yeteneğini keşfedince Harun Özer Tiyatro Eğitimi ve Fulya Filazi Oyunculuk Eğitimi aldı. "Beyaz Cehennem", "Dikkat İnternet Var", "Sarıkamış" gibi birçok tiyatro oyununda rol aldı. 2015 yılında "Bilinçsizler" isimli sinema filminde Recep karakterini canlandırmış ve ilk kamera önü rolünü oynamıştır.  3 Ekim 2022 tarihinde Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından 26.'sı düzenlenen Altın Objektif Ödülleri’nde En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Son yıllarda "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı", "Duy Beni" ve "Dönence" gibi yapımlarda oynamıştır.

3. Emre Kınay

Emre Kınay
Doğum Tarihi: 5 Mart 1970

"Dönence" dizisi Cem kimdir?

Cem 47 yaşındadır. Verda’nın eşi, Gece ve Gülce’nin babası olan Cem; hem yetenekli bir mimar, hem de tam bir aile babasıdır. Fakat ailesinden bile sakladığı büyük sırrı, Foça'ya taşınmalarıyla onu zorlamaya başlayacaktır. Yıllar boyunca başına gelen tüm zorlukların üstesinden sevgiyle gelen ailenin hayatı Cem'in sırrı ile tepetaklak mı olacak?

"Dönence" dizisinin Cem'i Emre Kınay kimdir?

Emre Kınay, sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. 1970'de İstanbul'da doğdu. Feridun ve Remziye Kınay'ın çocuğu olan Kınay, İstanbul Devlet Tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda sahneye çıktı. Yılan Hikayesi dizisindeki Erkan rolüyle üne kavuştu. 2003 yapımı İnşaat filmindeki Ali rolüyle İstanbul Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Dostlar Tiyatrosu'nu kurdu. İki Aile dizisinde başrolü İclal Aydın'la paylaştı. Güneşi Beklerken dizisinde öğretmen Cihan karakterini canlandırdı. 2014'te İnşaat filminin devamı niteliğindeki İnşaat 2'de bir kez daha başrolde oynadı. Halen kendisinin kurucu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Manken-oyuncu Emine Ün'le 2003–2009 arasında evli kalan Kınay'ın 2004 doğumlu Duru adlı bir kızı bulunmaktadır.

4. Didem İnselel 

Didem İnselel 
Doğum Tarihi: 13 Temmuz 1976

"Dönence" dizisi Verda kimdir?

45 yaşındaki Verda, Gece ve Gülce’nin annesi ve Cem'in eşidir. Gülce’nin ihtiyaçları için akademik kariyerini bırakıp kendini kızına adamıştır. En büyük hayali, Gülce'nin ailesine bağımlı olmadan hayatta kalabilecek kadar güçlü hâle gelebilmesidir. Gülce için Foça'ya taşınan Verda'yı hiç hesapta olmayan zorluklar bekliyordur.

"Dönence" dizisinin Verda'sı Didem İnselel kimdir?

Uğur Didem İnselel, İstanbul doğumlu oyuncu ve sunucudur. "Kavak Yelleri"nde Gönül Kara karakteri ile tanınır. 1999 yılında "Melodi" programında sunuculuk yapmıştır, çeşitli reklam, film ve dizilerde yer almıştır.

5. Atakan Hoşgören

Atakan Hoşgören
Doğum Tarihi: 5 Ağustos 1999

"Dönence" dizisi Emir kimdir?

Miro, yani asıl adıyla Emir, 20 yaşındadır. Hayali sevgilisi Gece'yle birlikte müzik yapmaktadır. Miro'nun babası İrfan yüksek diplomat, annesi Emel ise davranış bilimlerinde uzmandır. Foça'ya taşınan Gece'ye sürpriz yapmak için yanına gittiğinde hayatını mahvedecek bir olaya karışır. Miro, başını bu beladan kurtarabilecek midir?

"Dönence" dizisinin Emir'i Atakan Hoşgören kimdir?

5 Ağustos 1999 yılında İstanbul'da dünyaya gelen oyuncu Doğuş Üniversite İngilizce İşletme Bölümü mezunudur. Çocuk yaştan itibaren birçok reklam filminde, tiyatroda oynayan Atakan Hoşgören, “Yıldızlar Şahidim” dizisinde de yer aldı. Aynı zamanda "4N1K: İlk Aşk", "Akıncı" ve "İçimizdeki Ateş" gibi yapımlarıyla da tanınır. Kanal D'nin yeni dizisi "Dönence"de rol alıyor.

6. Ogün Kaptanoğlu

Ogün Kaptanoğlu
Doğum Tarihi: 29 Aralık 1977

"Dönence" dizisi Harun kimdir?

55 yaşındaki Harun, varlıklı bir iş adamı ve bir hayırseverdir. Foça’da oğlu Ata ile yaşayan Harun, oğlundan ilham alarak özel gereksinimli çocuklar için “Ata Sörf ve Yelken Kulübü”nü açmıştır. Bu kulüp ile Harun, Verda ve ailesine komşu olur. Verda'nın en zor zamanlarında Harun'un destek olması Harun ve Cem arasında bir gerginliğe neden olacak mıdır?

"Dönence" dizisinin Harun'u Ogün Kaptanoğlu kimdir?

Ogün Kaptanoğlu, İzmir doğumlu manken ve oyuncudur. 1989 yapımı Hülya Avşar, Hakan Ural, Tuncer Necmioğlu, Güzin Özipek filmi Fotoğraflar'la sinemaya adım atan oyuncu 14 senelik boşluğun ardından 2003 senesinde yeniden çekilen Hababam Sınıfı filmlerinden Hababam Sınıfı Askerde, Hababam Sınıfı 3,5 ve Hababam Sınıfı: Merhaba'da Tipsiz karakterini canlandırmıştır. Son yıllarda yer aldığı projeler arasında ise "Dönence","İyilik" ve "Uyanış: Büyük Selçuklu" bulunmaktadır.

7. Ülkü Hilal Çiftçi

Ülkü Hilal Çiftçi
Doğum Tarihi: 11 Ocak 2009

"Dönence" dizisi Gülce kimdir?

Gülce, 17 yaşında ve özel gereksinimleri olan otizm spektrumundaki bir bireydir. Bu özel durumu sebebiyle gürültü, yüksek ses, kaotik ortamlar, dokunulmakta ısrar edilmesi ve rutin hayatında gerçekleşen değişiklikler onu ajite etmektedir. Bu zorluklara rağmen Gülce üstün zekaya, resim ve ezber konusunda müthiş yeteneğe sahiptir. Peki Foça'ya taşınmak ona iyi gelecek midir?

"Dönence" dizisinin Gülce'si Ülkü Hilal Çiftçi kimdir?

Ülkü Hilal Çiftçi, Zonguldak, Devrek doğumlu çocuk oyuncudur. Küçük yaşlardan beri pek çok reklam, dizi ve sinema filminde yer alan Çiftçi'nin son projeleri arasında "Alice Müzikali", "Dönence" ve "Gülümse Kaderine" bulunmaktadır

8. Doğa Karakaş

Doğa Karakaş

"Dönence" dizisi Rüzgar kimdir?

Rüzgar, 17 yaşında ve özel gereksinimli bir gençtir. Tek ailesi, her zaman yanında olan ve birlikte vakit geçirmekten mutluluk duyduğu ağabeyi Özgür'dür. Rüzgar çok sempatik ve sıcakkanlıdır. Peki Özgür'ün onun sırrını öğrenmesiyle Rüzgar'ı ne beklemektedir?

"Dönence" dizisinin Rüzgar'ı Doğa Karakaş kimdir?

Doğa Karakaş, 2002 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Tiyatro Teras’ta temel oyunculuk ve Stanislavsky  metodu eğitimine katılan Karakaş, çocuk yaşta oyunculuğa başlamıştır. "Böyle Bitmesin", "4N1K" ve "Çukur" gibi yapımlarda oynamıştır.

9. Nazlı Çetin

Nazlı Çetin
Doğum Tarihi: 29 Nisan 2000

"Dönence" dizisi Sera kimdir?

Gece'nin liseden beri en yakın arkadaşı olan Sera, 19 yaşındadır. Annesinin ölümü üzerine babası başkasıyla evlenmiş ve yeni ailesine Sera'yı almamış, onu yüklü miktarda para göndererek kendisinden uzak tutmuştur. Eğlenceli ve uçarı bir kız olan Sera'nın babasına olan öfkesi ve özlemi zaman zaman gün yüzüne çıkar. Foça'da aradığı aile sıcaklığını ve sevgiyi bulabilecek midir?

"Dönence" dizisinin Sera'sı Nazlı Çetin kimdir?

Nazlı Çetin 29 Nisan 2000 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Üniversitede Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'ne giren Çetin, Miss Turkey 2019'un 11. finalisti olmuştur. 2020 yılında "Şeref Sözü" dizisi ile oyunculuğa başlayan Çetin, sonrasında "Mucize Doktor", "Kardeşlerim" ve "Dönence" yapımlarında yer almıştır.