Netflix 2022'nin En İyi 10 Filmi!

2022 yılı Netflix’in en iyi filmlerini sizler için derledik!

2022 Netflix filmlerine geri dönüp baktığımızda, herkes için bir şeyler vardı; komediler, ödül adayları, belgeseller, gerilim filmleri, bağımsız yapımlar ve korku filmleri bulunuyordu. “The Gray Man”, yeni bir seri başlatabilecek bir "gişe rekoru" olma çabasıyla hayal kırıklığı yaratan bir girişim olmasına rağmen, “Glass Onion: A Knives Out Mystery”nin şaşırtıcı gişe başarısı, Netflix'in dağıtım yöntemine yeni bir katman ekledi.

Eğer bir sonraki izleyeceğiniz şeyi arıyorsanız 2022'nin en iyi Netflix filmleri listemize göz atın.

İyi seyirler…

1. Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven

Orijinal İsmi: Glass Onion: A Knives Out Mystery

Süre: 140dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2022 - ABD

Teknoloji milyarderi Miles Bron arkadaşlarını (ve dedektif Benoit Blanc'ı) Glass Onion isimli özel Yunan adasında bir "katil kim" partisine davet eder. Partide birisi hayatını kaybedince gizemi çözmek ve katili bulmak Blanc'a düşer. Film, 2019 yapımı "Knives Out"un devamı niteliğinde.

2. Mucize

Orijinal İsmi: The Wonder

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Sebastián Lelio
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere , İrlanda

1862'de İrlanda'nın Midlands bölgesinde, yemek yemeyi bırakan ancak mucizevi bir şekilde hayatta ve sağlıklı kalan bir kızın etrafında şekilleniyor. İngiliz hemşire Lib Wright (Pugh), 11 yaşındaki bu kızı, Anna O'Donnell'i, (Kíla Lord Cassidy) gözlemlemek için kızın bulunduğu köye getiriliyor. 

3. The Good Nurse

Orijinal İsmi: The Good Nurse

Süre: 123dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Tobias Lindholm
Yapımı: 2022 - ABD

İşi başından aşkın bir yoğun bakım hemşiresi, özverili yeni iş arkadaşından işte ve evde destek alır. Ancak bir hastanın beklenmedik ölümü, şüpheleri bu yeni hemşireye çeker.

4. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Orijinal İsmi: Im Westen nichts Neues

Süre: 147dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Edward Berger
Yapımı: 2022 - Almanya

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.

5. Apollo 10 1/2: Uzay Çağında Çocuk Olmak

Orijinal İsmi: Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood

Süre: 98dk
Yönetmen: Richard Linklater
Senarist: Richard Linklater
Yapımı: 2022 - ABD , Hollanda

1969'da Apollo'nun Ay'a iniş yaptığı dönemde geçen bu uzay çağı macerası, senarist ve yönetmen Richard Linklater’ın çocukluğundan esinlendi. Film, 1969’daki tarihi bu ay görevini bir çocuğun bakış açısından anlatıyor.

6. Hustle

Orijinal İsmi: Hustle

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jeremiah Zagar
Yapımı: 2022 - ABD

Artık zamanı geçmiş bir basketbol scoutının İspanya sokaklarında oynayan bir genç oyuncuyu keşfetmesini ve NBA’e geri dönmek için bir fırsat olarak görmesini merkezine alan filmin başrolünde Adam Sandler var. Ayrıca ünlü basketbol oyuncusu LeBron James de filmin yapımcıları arasında. 

7. Münih: Savaş Yaklaşıyor

Orijinal İsmi: Munich: The Edge of War

Süre: 129dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christian Schwochow
Senarist: Robert Harris , Ben Power
Yapımı: 2021 - Almanya , İngiltere

1938 sonbaharında, Münih'te yolları kesişen İngiliz devlet memuru ve Alman diplomat, Avrupa'da savaşı önlemek için bir plan kurar. Robert Harris’in kitabından uyarlandı.

8. Spiderhead

Orijinal İsmi: Spiderhead

Süre: 107dk
Yönetmen: Joseph Kosinski
Yapımı: 2022 - ABD

Yakın bir gelecekte geçen “Spiderhead” hüküm giymiş suçluların, cezalarını kısaltmak adına tıbbi denekler olarak kullanılmasını odağına alıyor. Deney için testlere girmeyi kabul etmiş iki suçlunun, duyguları değiştiren bir ilacı denemeleri, onların geçmişlerinde yaşadıkları olaylarla boğuşmasına ve çeşitli yan etkilere maruz kalmasına neden olur. Deneyin gerçekleştiği tesisi ise bu programın öncüsü dahi bir bilim insanı yönetmektedir.

9. Beyaz Gürültü

Orijinal İsmi: White Noise

Süre: 136dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Noah Baumbach
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Netflix yapımı film, Hitler çalışmaları alanına öncülük ederek adını duyurmuş bir profesör olan Jack Gladney'in hayatındaki bir yılı takip ediyor.

10. Pinokyo

Orijinal İsmi: Guillermo del Toro’s Pinocchio

Süre: 117dk
Yapımı: 2022 - ABD

Mussolini yönetimindeki İtalya’da geçen filmde faşizmin zirvede olduğu ve buna rağmen babasının isteği doğrultusunda sevgi, farklılık için mücadele eden Pinokyo’nun hikâyesini göreceğiz. Film klasikleşmiş "Pinokyo" hikayesinin daha karanlık bir versiyonunu sunuyor. Ünlü yönetmen Guillermo del Toro'nun Mark Gustafson ile çektiği film stop-motion animasyon formatında.