Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Jason Momoa Filmi

1 Ağustos 1979 doğumlu yetenekli oyuncu Jason Momoa, bugün 44 yaşına giriyor!

"Game Of Thrones" ile tüm dünyaya ismini tanıtan Havaili oyuncu Jason Momoa, kariyerinde pek çok başarılı film ve diziye imza attı. Biz de süper kahraman filmlerinden "Dune" evrenine Momoa'nın izlemeniz gerektiğini düşündüğümüz filmlerini bir araya getirdik!

Şimdiden iyi seyirler!

1. Aquaman

Orijinal İsmi: Aquaman

Süre: 143dk
Yönetmen: James Wan
Yapımı: 2018 - ABD

Atlantis kraliçesi Atlanna ile bir deniz feneri bekçisinin oğlu olan Arthur Curry  , hakkı olan krallıkta hiçbir hak iddia etmeden yer yüzündeki hayatını sürdürmektedir. Atlantis'ten gelen Mera, onu denizler altındaki ülkeye gelip krallığı alması için ikna etmeye çalışır. Nitekim aynı anneden doğmuş kardeşi Orm suyun üzerindeki dünyaya savaş açmaya karar vermiştir. Bu savaşı durdurabilecek tek kişi Aquaman'dir.

2. Batman v Superman: Adaletin Şafağı

Orijinal İsmi: Batman v Superman: Dawn of Justice

Süre: 152dk
Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2016 - ABD

Man of Steel'daki büyük mücadelenin ardından Metropolis tam bir enkaza dönmüştür. Bu yeni dünya düzeninde Superman de tartışılan bir figür haline gelmiştir. Bazıları için hala umudun simgesi olan kahraman, sayısı giderek artan bir kesim tarafından ise dünyanın varlığına en büyük tehdit olarak görülmektedir. Bruce Wayne de Superman'i zararlı bulanlardandır ve onun verdiği zararları düzeltebilmek için Gotham'da Metropolis'e gelir. İlk andan itibaren birbirinden hoşlanmayan ikili arasındaki mücadele amansız olur, ancak Lex Luthor'un yarattığı Doomsday bütün Metropolis için en büyük düşman haline gelince, Wonder Woman'ın da yardımıyla onu alt etmek için güçlerini birleştirirler.

3. Lego Filmi 2

Orijinal İsmi: The Lego Movie 2

Süre: 107dk
Yönetmen: Mike Mitchell
Yapımı: 2019 - ABD , Avustralya , Danimarka

Lego Duplo saldırısı altındaki şehirde her şey hızla yok olmaktadır ve kahramanlarımız şehri kurtarmak için yeniden bir araya gelecektir. Yıkıntı şehrin kalıntıları arasında keşfedilern uzaylı bir robot ise tehlikeyi giderecek artırırken; Emmet, Lucy ve Batman istilacıları geri püskürtmek ve şehri eski düzenine kavuşturmak için keşfedilmemiş dünyalara doğru bir yolculuğa çıkacaktır. Bu zorlu mücadele sırasında, kendi becerilerini sınarken cesaretlerini de ortaya koyacaklardır. 

4. Dune

Orijinal İsmi: Dune

Süre: 155dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2021 - ABD

Mitsel ve yoğun bir kahramanlık yolculuğunu anlatan “Dune”, Paul Atreides’in hayatını odağına alıyor. Zeki ve yetenekli olan Atreides’in kaderi düşündüğünden çok uzaklara uzanacaktır. Kaderini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolda evrenin en tehlikeli gezegenine gitmeli, halkının ve ailesinin geleceğini güvenceye almalıdır. Gezegenin ve büyük ihtimalle tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan Dune Gezegeni’nin kaynakları için kötü güçler ile çatışmalar başladığında, korkusuna galip olanın kazanacağı bu savaş çok yakındır.

5. Derinlikte Dehşet

Orijinal İsmi: Deep Rising

Süre: 106dk
Yönetmen: Stephen Sommers
Senarist: Stephen Sommers
Yapımı: 1998 - ABD , Kanada

Güney Çin Deniz'inde yolculuk eden Argonautica adlı bir yolcu gemisi esrarengiz bir kaza geçirir ve yolcular için korku dolu anlar başlar. Birdenbire, geminin iletişim sistemi arızalanır. Daha sonra gemi denizaltındaki bir nesne ile çarpışır. Mürettebat ve yolcuların öldürülmesi ise her şeyi iyice karıştırır. Birkaç kişi, denizde yaratık görmüştür, fakat Hanover onlara inanmaz.

6. Braven

Orijinal İsmi: Braven

Süre: 94dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Lin Oeding
Senarist: Michael Nilon
Yapımı: 2018 - Kanada

ABD-Kanada sınırı boyunca ikamet eden mütevazi bir ağaç kesicisi olan Joe Braven (Jason Momoa), bir grup ölümcül uyuşturucu kaçakçısıyla karşı karşıya gelir. Bu kaçakçılar Joe’nun dağların arasında tenha bir yerde olan evinde eroin saklarlar. Uyuşturucu kaçakçılarının hafife aldığı Joe, ailesini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır.

7. Adalet Birliği (Zack Snyder)

Orijinal İsmi: Zack Snyder's Justice League

Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2019 - ABD

Superman'in nihai fedakarlığının boşuna olmadığından emin olmaya kararlı olan Bruce Wayne, dünyayı yaklaşan felaket boyutlarındaki bir tehdide karşı korumak için bir meta-insan ekibi kurma planlarıyla güçlerini Diana Prince ile hizalar.

Görev, Bruce'un hayal ettiğinden daha zor olduğunu kanıtlıyor, çünkü işe alınanların her biri, onları geride tutan şeyleri aşmak için kendi geçmişlerinin şeytanlarıyla yüzleşmeli, bir araya gelmelerine izin vermeli ve sonunda benzeri görülmemiş bir kahramanlar ligi oluşturmalıdır. Artık birleşmiş olan Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve The Flash, gezegeni Steppenwolf, DeSaad ve Darkseid'den ve onların korkunç niyetlerinden kurtarmak için çok geç olabilir.

8. Hayaller Diyarı

Orijinal İsmi: Slumberland

Süre: 117dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2022 - ABD

Küçük bir kız, Slumberland'ın rüya dünyasının gizli haritasını keşfeder. Eksantrik bir kanun kaçağından yardım alır ve kaybettiği babasını tekrar görebilme umuduyla rüyalar arasında dolaşıp kabuslardan kaçar.

9. The Flash

Orijinal İsmi: The Flash

Süre: 144dk
Yönetmen: Andy Muschietti
Senarist: Christina Hodson
Yapımı: 2023 - ABD

"The Flash", annesinin ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen'ın, zamanın lineer akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor. Barry, geçmişteki olayları değiştirmek amacıyla zamanda yolculuk yapmak için süper güçlerini kullandığında The Flash’te dünyalar çarpışır. Ancak ailesini kurtarma girişimi istemeden geleceği değiştirdiğinde Barry, General Zod'un yok etme tehdidiyle geri döndüğü ve sığınacak süper kahramanların olmadığı bir gerçeklikte hapsolur. Hapsedilmiş bir Kripton'luyu kurtarmak için, her ne kadar aradığı kişi olmasa da alışılmışın dışında olan bu çok farklı Batman'i emeklilikten vazgeçmeye ikna etmesi gerekmektedir… Nihayetinde, içinde bulunduğu dünyayı kurtarmak ve bildiği geleceğe dönmek için Barry'nin tek umudu hayatı için yarışmaktır. Ancak yaptığı tüm fedakârlıkları evrenin başa dönmesi için yeterli olacak mıdır?

10. Hızlı ve Öfkeli 10

Orijinal İsmi: Fast X

Süre: 142dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Justin Lin
Yapımı: 2023 - ABD

Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesi, uyuşturucu baronu Hernan Reyes'in kinci oğlu Dante (Jason Momoa) tarafından hedef alınır.