Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Cameron Diaz Filmi

30 Ağustos 1972 doğumlu yetenekli oyuncu Cameron Diazbugün 51 yaşına giriyor!

Henüz 21 yaşındayken Jim Carrey ile birlikte yer aldığı "Maske" filmiyle oyunculuk yapmaya başlayan Diaz, kısa zamanda tüm dünyaca tanınan ünlü bir oyuncu haline geldi. Biz de başarılı oyuncunun en beğendimiz filmlerini doğum gününde sizlerle buluşturmak istedik! İşte mutlaka izlemeniz gereken 10 Cameron Diaz filmi.

1. John Malkovich Olmak

Orijinal İsmi: Being John Malkovich

Süre: 113dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Spike Jonze
Senarist: Charlie Kaufman
Yapımı: 1999 - ABD

Kuklacı Craig bir gün atölyesinde çalışırken Amerika'nın en ünlü aktörlerinden John Malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. Craig bu buluşu iş arkadaşı Maxine'i etkilemek için bir araç olarak kullanmak ister. Bu buluş sayesinde kişi John Malkovich'in beynine gidebiliyor. Fakat zamanla işler karışıyor ve ortaya karışık bir komedi filmi ortaya çıkıyor.

2. Şrek

Orijinal İsmi: Shrek

Süre: 90dk
Yapımı: 2001 - ABD

Çirkin görünümlü, yeşil bir canavar olan Shrek, son derece mutlu bir yaşam sürer. Çamur banyosu yapmaktan ve kendi bataklığında yaşamaktan son derece mutlu olmasına karşın, çevresindekiler, hatta öz anne ve babası bile onun görüntüsüne, pis kokusuna dayanamaz. Ancak Shrek'in kendine güveni tamdır ve bütün bu olumsuzluklar onun moralini bozmaz. Günlerden bir gün güzel prenses Fiona, bir ejderha tarafından kaçırılır. Duloc ülkesinin iktidar hırsıyla yanıp tutuşan yöneticisi Lord Farquad, prensesi kurtarmak için Shrek'ten yardım ister. Lord, ideal eş olarak prenses Fiona'yı seçmiştir ve onu ejderhaya bırakmaya hiç niyeti yoktur.

3. Ah Mary Vah Mary

Orijinal İsmi: There's Something About Mary

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yapımı: 1998 - ABD

Çekingen, etrafına kızgın genç Ted (Ben Stiller), üçüncü sınıf bir özel dedektifin yardımıyla, tam on üç sene sonra lisede aşık olduğu Mary'nin (Cameran Diaz) peşine düşer. Ne var ki, dedektif de Mary'ye aşık olur. Kısa süre sonra ise, her iki erkek de Mary ile ilgilenen herkesin ona aşık olduğunu ve onu elde etmeye çalıştığının farkına varır.

4. En İyi Arkadaşım Evleniyor

Orijinal İsmi: My Best Friend's Wedding

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: P.J. Hogan
Senarist: Ronald Bass
Yapımı: 1997 - ABD

Julianne Potter ve Michael, eğer uzun süre kimseyle evlenemezlerse birbirleriyle evleneceklerine dair bir anlaşma yaparlar. Ancak Michael, Kimberly ile evlenmeye karar verince onu kıskanan ve aslında ona içten içe aşık olan Julianne, bu evlilik planını bozmak için işe koyulur. Evliliğe sadece 4 gün kalmıştır ve Julianne, onları ayırmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

5. Maske

Orijinal İsmi: The Mask

Süre: 101dk
Yönetmen: Chuck Russell
Yapımı: 1994 - ABD

Stanley Ipkiss (Jim Carrey), iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel (Peter Greene) adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.

6. İlk Bakışta

Orijinal İsmi: Things You Can Tell Just By Looking At Her

Süre: 109dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Rodrigo García
Senarist: Rodrigo García
Yapımı: 2000 - ABD

Hayatlarındaki boşlukları kapatmak için arayışlar içerisinde kadınların hikayesi. İlişkilerindeki hayal kırıklıkları umutları ve heyecanlarıyla her ne kadar birbirlerinden uzak hayatlar yaşasalar da çok ilginç tesadüflerle kesişecektir.

7. New York Çeteleri

Orijinal İsmi: Gangs Of New York

Süre: 167dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 2002 - ABD , İtalya

Bir sığınma evinde geçen 16 yıldan sonra Amsterdam, gözleri önünde öldürülen babasının katilini avlamak üzere New York'a geri döner. Hedefi, o günden beri mahallenin yeni acımasız lideri ve Kasap Bill olarak da bilinen William Cutting'dir.

8. Yerinde Olsam

Orijinal İsmi: In Her Shoes

Süre: 130dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Curtis Hanson
Yapımı: 2005 - ABD

'Yerinde Olsam', ayakkabı numaralarından başka hiçbir ortak yönü olmayan iki kardeşin çok neşeli ve aynı zamanda yürek parçalayıcı hikayesini anlatıyor. Maggie ve Rose Feller siyah ve beyaz gibi birbirinden farklı kendi tarzı ve amaçları olan iki kız kardeş. Maggie tam bir parti kızıdır. Liseden mezun olduktan sonra birçok iş değiştirmiştir, ve tek yeteneğinin karşı cins üzerinde yarattığı etki olduğunu düşünmektedir. Rose ise Princeton'da eğitim görmüş bir avukattır. Philadelphia'nın en büyük hukuk firmalarından birinde muhteşem dekore edilmiş bir ofiste çalışmaktadır. İyi bir evi vardır ama dış dünya ile arası gerçekten iyi değildir, sürekli şikayet etmektedir. İki kız kardeş, birbirlerine saygı göstermeyi ve yeniden kardeş olmayı öğrenerek birlikte yolculuk yapacaklardır. Yolun sonunda öldüğünü düşündükleri büyükannelerine ulaşacaklar ve ondan büyük hayat dersleri alacaklardır.

9. Charlie'nin Melekleri

Orijinal İsmi: Charlie's Angels

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: McG
Senarist: Ryan Rowe
Yapımı: 2000 - ABD

Onlar güzel, akıllılar.. Görmediğimiz ancak sesini içittiğimiz patron Charlie için çalışıyorlar. Tanınmış müzik klipleri yönetmeni McG tarafından yönetilen filmde Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) ve Alex (Lucy Liu), Charlie'nin Melekleri.  Yakında zengin olacak olan Eric Knox, kendi firması olan Know Technologies'deki ofisinden kaçırılınca ve firma bir milyar doları kaybetme riskine girince ne yapılabilir? Tabii ki Melekler göreve çağrılır. Melekler Knox'u bulmaya çalışırken, kaçırılanın sadece kendisi olmadığını görürler.. Knox'un iletişim ile ilgili son icadı da alınmıştır.

10. Ateşli Ve Tatlı

Orijinal İsmi: The Sweetest Thing

Süre: 84dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Roger Kumble
Senarist: Nancy Pimental
Yapımı: 2002 - ABD

Christina’nın (Cameron Diaz) hayatta istediği en son şey bir erkek arkadaştı fakat bu fikrini değiştirmesi pek de uzun sürmedi. Arkadaşları Courtney (Christina Applegate) ve Jane (Selma Blair) ile birlikteyken tanıştığı Peter (Thomas Jane) onun “Bay Doğru”suydu. Christina bunu ne kadar inkar etse de aslında Peter’ı düşünmekten kendini alamaz ve bir düğün esnasında bu ilişki daha da ilerler. Artık Christina için düşüncesini değiştirme vakti gelmiştir..