Kadın Sporcuları Merkezine Alan 5 Harika Film!

Gururumuz, "Filenin Sultanları" A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa şampiyonu!

Dün akşam gururumuz A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası final maçında Sırbistan'ı malup ederek şampiyonluk kupasını kucakladı. Biz de bu galibiyetin şerefine kadın sporculara odaklanan, onların gücünü gösteren birbirinden keyifli 5 filmi sizler için derledik. Başında liseli kızlardan oluşan bir voleybol takımının eyalet şampiyonluğunu kazanma mücadelesini anlatan "Mucize Sezon" (The Miracle Season) filmini koyduğumuz liste, tam da bugünlerde göz atmalık. 

Keyifli seyirler!

1. Mucize Sezon

Orijinal İsmi: The Miracle Season

Süre: 100dk
Tür: Dram
Yönetmen: Sean McNamara
Senarist: David Aaron Cohen
Yapımı: 2018 - ABD

Yıldız voleybolcu Caroline "Line" Found'un (Danika Yarosh) trajik ölümünün ardından, depresif liseli kızlardan oluşan bir takım, eyalet şampiyonluğunu kazanma umuduyla, sert antrenörleri Kathy Bresnahan'ın (Helen Hunt) rehberliğinde bir araya gelir.

2. Hayatımın Çalımı Beckham

Orijinal İsmi: Bend It Like Beckham

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Gurinder Chadha
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , İngiltere

En başta İngiltere olmak üzere tüm dünyada büyük ilgi gören film, kuşaklar ve kültürler arası farklılıklara eleştirel bir bakış açısıyla bakıyor. Ailesi ile birlikte İngiltere’de yaşayan 18 yaşında Hintli bir genç kız olan Jess’in (Parminder K. Nagra) anne ve babası, kızlarının hayallerinin aksine onu kibar ve geleneklere bağlı biri olarak yetiştirmeye çalışmaktadır. Oysa Jess'nin tek hayali, kendi dünyasının kahramanı olan David Beckham gibi futbol oynamaktır. Jess bir gün mahallelerindeki bir parkta kendi halinde top oynarken kendi yaşlarındaki Jules (Keira Knightley) tarafından fark edilir. Jules, Jess’e o bölgenin futbol takımında oynamasını tavsiye eder. İki kız aynı düşü paylaşmaktadırlar. Tam da kızlar yakın arkadaş olup takımlarının durumu da gün geçtikçe iyiye giderken Jess’in ailesi kızlarının top peşinde koşturmasını değil, ablası Pinky (Archie Panjabi) gibi ailelerine uygun bir genç adamla nişanlanarak kendisine bir düzen kurmasını istemektedirler. Film, bu iki futbol tutkunu genç kızın hayallerini ve Jess’in ailesi ile olan çatışmalarını anlatıyor.

3. Kızlar Sahada

Orijinal İsmi: A League Of Their Own

Süre: 128dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Penny Marshall
Yapımı: 1992 - ABD

II. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla, Amerikan erkekleri doğru savaşa gider, bütün işler hanımların üzerine kalır. Beysbol için de aynı şey geçerlidir ve bütün sporcular asker olunca, sporu kurtarmak için Kızlar Profesyonel Beysbol Ligi kurulur. Başlarda, mini etekleriyle koşuşturan bu güzelim kadınları, ellerinin hamuruyla bu işe bulaştıkları için kimse önemsemez. Fakat 11 yıl boyunca verdikleri mücadele ve kazandıkları başarılarla tarihteki yerlerini alırlar.

4. Fırlat Onu

Orijinal İsmi: Whip It!

Süre: 111dk
Tür: Dram
Yönetmen: Drew Barrymore
Senarist: Shauna Cross
Yapımı: 2009 - ABD

Bodeen, Texas'ta indie rock tutkunu uyumsuz bir genç olan Bliss Cavendar (Elliot Page), Austin yakınlarında bir paten derbi ligi keşfettikten sonra küçük kasabanın sefaletiyle başa çıkmanın bir yolunu bulur.

5. Fast Girls

Orijinal İsmi: Fast Girls

Süre: 91dk
Tür: Dram
Yönetmen: Regan Hall
Yapımı: 2012 - İngiltere

Akıllı bir sokak koşucusu olan Shanaia Andrews (Lenora Crichlow), aynı derecede hırslı, zengin, genç sporcu Lisa Temple (Lily James) ile yoğun bir rekabete girer.