Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Adam Sandler Filmi

9 Eylül 1966 doğumlu yetenekli oyuncu Adam Sandler, bugün 57 yaşına giriyor!

Özellikle komedi filmleri ile tanınan Sandler, 25 Ağustos'ta vizyona giren; eşi ve çocukları ile rol arkadaşı olduğu Netflix filmi "Bat Mitzvah'ıma Kesinlikle Davetli Değilsin" ile büyük bir başarı yakaladı. Filmografisinde komedi filmlerinin yanında "Uncut Gems" ve "Hayatı Yakala" gibi dram ve gerilim türlerinde filmler de bulunduran Sandler'ın en beğendiğimiz filmlerini sizler için bir araya getirdik!

İyi seyirler.

1. Bat Mitzvah'ıma Kesinlikle Davetli Değilsin

Orijinal İsmi: You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Süre: 103dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Sammi Cohen
Senarist: Alison Peck
Yapımı: 2023 - ABD

Yakın arkadaş olan Stacy ve Lydia, destansı birer Bat Mitzvah töreni planlamaktadır. Ama planları, havalı bir oğlan ve okulda yaşanan dramalar yüzünden mahvolmak üzeredir.

2. Murder Mystery

Orijinal İsmi: Murder Mystery

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Gizem , Komedi
Yönetmen: Kyle Newacheck
Senarist: James Vanderbilt
Yapımı: 2019 - ABD

Murder Mystery, evliliklerinin yeniden canlandırmak için tatile çıkmayı planlayan bir çiftin başına macerasını anlatıyor. New York’da yaşayan bir polis ve karısı, evliliklerini alevlendirmek için bir Avrupa tatiline çıkarlar. Daha önce defalarca bu tatili ertelemek durumunda kalan çift, en sonunda herşeyi geride bırakıp tatil yoluna düşerler. Avrupa’da dost canlısı bir milyarderin yatındaki özel bir partiye davet edilen çift; yaşlı milyarderin öldürülmesiyle bir muammanın içine düşerler. Çünkü çift cinayetin baş şüphelisi konumuna düşer!  Murder Mystery, polis ve eşinin, kendilerini bu işten kurtarmak için vakit kaybetmeden cinayeti kimin işlediğini bulma çabasını oldukça akıcı ve eğlenceli bir dille ekrana taşıyor.

3. The Meyerowitz Stories

Orijinal İsmi: Yeh Din Ka Kissa

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2017 - ABD

Harold Meyerowitz, emekli üniversite hocası bir heykeltraştır. Birçok kez evlenip boşanmıştır ve hayata karşı pasif agresif bir duruşu vardır. Kızı Jean, oğulları Danny ve Matthew ile mesafeli bir ilişkisi vardır. Danny, müzisyendir ve üniversiteye yeni başlayan bir kızı vardır. Matthew ise ailenin gözbebeği olarak işadamı olmuştur ve Harold’ın deyişiyle ailenin “para kazanmayı başaran” tek üyesidir. Jean ailenin tek kız çocuğu olarak bir şirkette çalışır ve zevkine videolar kurgular. Film, Meyerowitz çocuklarının her birinin babaları Harold’ın gözünün içine bakmasını ve ondan manevi olarak bir şeyler talep ederek yaşamalarının nasıl sonuçlar doğurduğunu esprili bir dille yansıtıyor.

4. Hustle

Orijinal İsmi: Hustle

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jeremiah Zagar
Yapımı: 2022 - ABD

Artık zamanı geçmiş bir basketbol oyuncusu yetenek avıcısının İspanya sokaklarında oynayan bir genç oyuncuyu keşfetmesini ve bunu NBA’e geri dönmek için bir fırsat olarak görmesini merkezine alıyor.

5. Uncut Gems

Orijinal İsmi: Uncut Gems

Süre: 136dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Benny Safdie , Josh Safdie
Yapımı: 2019 - ABD

Howard Ratner, New York'ta mücevher satıcısı bir adamdır. Ancak Ratner'ın gözü hep daha yükseklerdedir ve yüksek miktarlarda borcu vardır. Ratner diğer yandan ünlüler için yüksek riskli bahis işi de yapıyordur. Bu sırada başına talih kuşu konar. Ancak bu talih kuşunun sahibi olabilmesi için çok iyi bir oyunculuk performansı sergilemesi gerekmektedir. Bu sırada işi ve diğerleriyle olan ilişkisini de dengede tutması gerekmektedir.

6. Aşk Sarhoşu

Orijinal İsmi: Punch-Drunk Love

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yapımı: 2002 - ABD

2002 Cannes Film Festivali'nde En iyi Yönetmen ödülünü alan bu film, apayrı dünyalardan gelen ve hayatlarının aşkını arayan iki insanın uyumsuz aşk hikayesini anlatıyor. Huzursuzluk ve coşkunun beklenmedik bir şekilde sevimlilik ve saflığa dönüştüğü bir komedi! Adam Sandler, küçük bir şirketin sahibi, yedi kız kardeşi tarafından hükmedilen, zavallı asosyal Barry Egan rolündeki muhteşem performansı ile alkış alıyor. Barry aşk gelip onu bulana kadar onu aramaz. Ancak gizemli oir kadın hayatına girer, duyguları karma karışık olur, kendini coşku, şehvet ve kendinden şüphe etmek gibi hisler arasında bocalarken bulur.

7. Evlilik Öpücüğü

Orijinal İsmi: The Wedding Singer

Süre: 97dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Frank Coraci
Senarist: Tim Herlihy
Yapımı: 1998 - ABD

Robbie'nin şarkıcı olarak yer aldığı bir düğün esnasında garson Julie ile karşılaşması belki de hayatında başına gelebilecek en güzel şeydir. Her ikisi de farklı kişilerle nişanlı olmalarına rağmen tanışıklıkları önce dostluğa, sonradan da yavaş yavaş aşka evrilir.

8. Matrak Adamlar

Orijinal İsmi: Funny People

Süre: 146dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Judd Apatow
Senarist: Judd Apatow
Yapımı: 2009 - ABD

Ünlü bir stand-up ustası olan George Simmons, kan dolaşımındaki bir sorun nedeniyle ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir. George'un bir yıldan az ömrü kalmıştır. Ira ise ümit vaadeden ve George'u örnek alan bir stand-up komedyenidir. Ira ve George günün birinde aynı klüpte sahne alırlar. Ira'nın yeteneğini fark eden George, onu asistanı olması için ikna eder. Ira’nın hayatına girmesi ile George bir çalışandan çok, bir arkadaş edinmiştir.

9. Hayatı Yakala

Orijinal İsmi: Reign Over Me

Süre: 124dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mike Binder
Senarist: Mike Binder
Yapımı: 2007 - ABD

Film, üç kız çocuğunu ve karısını 11 Eylül saldırılarında kaybeden Charlie Fineman’inhikayesini anlatır. Charlie eski okul arkadaşı Alan Johnson’ın yanına gidince tüm hayatı değişmeye başlar. Alan`ın hayatında her şeyi vardır: iyi bir iş, güzel ve iyi bir karısı ve güzel çocuklar. Alan`ın her şeyi olsa da nedense kendisini bazen mutsuz hissetmektedir. Charlie’nin gelmesiyle iki eski arkadaş dostluklarını pekiştirip, her şeyin iyiye gittiğini görürler ve garip maceralarla dolu hikaye başlar.

10. Mutlu Gilmore

Orijinal İsmi: Happy Gilmore

Süre: 92dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Dennis Dugan
Yapımı: 1996 - ABD

Adam Sandler bu eğlenceli komedide sizi kahkadan kırıp geçirecek.Happy, sonradan golf oyuncusu olan kaba bir hokey oyuncusudur. Golf sahasında yaptığı soytarılıklarla medyada sansasyon yaratmaya başlar ve bu ağırbaşlı sporu çılgın bir spor haline getirir.