En İyi Romantik Korku Filmleri!

Romantizm ve korkunun muhteşem birleşimi bu filmlerde!

Korku filmleri, sevdiğiniz kişiyle izlediğinizde romantik bir ortam için birebir olabilir. Sonbaharın romantik havasına girerken ve cadılar bayramı yaklaşırken de sevdiklerinizle bu romantik korku filmlerini keyifle izleyeceğinize eminiz! İşte karşınızda en iyi 10 romantik korku filmi.

1. Spring

Orijinal İsmi: Spring

Süre: 109dk
Senarist: Justin Benson
Yapımı: 2014 - ABD , İtalya

Amerika’dan İtalya’ya kaçan genç bir adam, orada karanlık ve ilkel sırları olan bir kadın ile romantizm yaşamaya başlar.

2. Sinek

Orijinal İsmi: The Fly

Süre: 100dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: David Cronenberg
Yapımı: 1986 - ABD , Kanada

Seth Brundle, karizmatik bir karakteri olan, hafif çılgın bir bilim adamıdır. Kadın gazeteci Veronica Quaife, ışınlanma üzerinde çalışan bu genç dahiyi haber konusu yapmıştır. Genç kadın, Brundle'ın ilk defa bir canlıyı ışınlamayı başardığı zafer anına şahit olur. Ancak ışınlanma modülüne Brundle ile birlikte girmiş olan küçücük bir sinek, herkesin gözünden kaçmıştır.Genç bilim adamı ve güzel gazeteci arasında gelişen duygusal yakınlaşma, kısa süre içinde Brundle'da gelişen ruhsal ve fiziksel farklılıklar tarafından gölgelenecektir. Brundle'ın moleküler yapısının bir sineğinkiyle birbirine karışmış olduğu anlaşıldığında, iki sevgilinin gözleri önünde gerçekleşen acı verici trasformasyon süreci, zamana karşı bir yarışa dönüşür.

3. Açlık

Orijinal İsmi: The Hunger

Süre: 96dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Tony Scott
Yapımı: 1983 - ABD

Miriam ve John, birlikte gece klüplerinden kendilerine taze kan arayan vampir sevgilidirler. Fakat hızlıca yaşlanmaya başlayan John'un yalnızca 24 saati kalır. Umutsuzca ünlü bir doktor olan Sarah Roberts'ı bulup ondan kendini iyileştirmesini ister.

4. Sıcak Kalpler

Orijinal İsmi: Warm Bodies

Süre: 97dk
Tür: Komedi , Korku , Romantik
Yönetmen: Jonathan Levine
Senarist: Jonathan Levine
Yapımı: 2013 - ABD , Kanada

Film, "R" isimli bir erkek zombinin kurbanlarından birinin kız arkadaşıyla tehlikeli bir ilişkiye başlamasını anlatacak. Bu ilişki, başta R olmak üzere tüm zombileri değiştirecek zincirleme bir reaksiyonun ilk adımı olacak...   Zombiyi Hoult'un, kız arkadaşını da Palmer'ın canlandıracağı projede ünlü aktör Malkovich de General Grigio'yu, dünyayı işgal eden zombileri temizlemeyi kafasına koymuş kötü karakteri canlandıracak. Rob Corddry de R isimli zombiyle aynı düşünceleri paylaşan M isimli başka bir zombiye hayat verecek.

5. Gir Kanıma

Orijinal İsmi: Låt den Rätte Komma In

Süre: 114dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Tomas Alfredson
Yapımı: 2008 - Almanya , İsveç

Stockholm'de 1982 yılında geçen hikaye iki çocuk arasındaki sıradışı ilişkiyi anlatıyor. Alt sınıfın yaşadığı devasa binaların arasında bulunan karlar içinde bir parkta vakit geçiren Oskar, soğuktan etkilenmeyen, beyaz yüzlü ve gizemli Eli ile tanışır. İki çocuk yakınlaşırken, fonda aynı mahallede çeşitli cinayetlerin işlendiğini görürüz. Uzun süredir vampir olan Eli'nin kan ihtiyacı babası tarafından giderilmektedir. Fakat zamanla Eli'nin durumu iki çocuğun da başını belaya sokar. 

6. Suyun Sesi

Orijinal İsmi: The Shape of Water

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Guillermo del Toro
Senarist: Guillermo del Toro
Yapımı: 2017 - ABD

Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito, sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Eliza'yla çok yakın bir bağ kuracaktır.  

7. Dracula

Orijinal İsmi: Bram Stoker's Dracula

Süre: 127dk
Tür: Korku , Romantik
Senarist: James V. Hart
Yapımı: 1992 - ABD

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa'da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra'ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker'ın nişanlısı Mina'nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina'nın yakın arkadaşı Lucy'i ele geçiren Drakula'ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

8. Kızıl Tepe

Orijinal İsmi: Crimson Peak

Süre: 119dk
Tür: Korku , Romantik
Yönetmen: Guillermo del Toro
Yapımı: 2015 - ABD , Meksika

Umut vadeden, ancak yaşadığı aile faciasının ardından çocukluğundan beri tanıdığı arkadaşına duyduğu sevgiyle yeni tanıştığı bir yabancının çekiciliği arasında kalan Edith Cushing (Mia Wasikowska) zor bir karar vermek durumunda kalır. Geçmişinde yaşadığı talihsiz hatıralardan uzaklaşabilmek için çok da fazla tanımadığı Thomas ile evlenir. Ancak bu tuhaf evin adeta bir "hafızası" vardır.

9. A Chinese Ghost Story

Orijinal İsmi: Sien nui yau wan

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Fantastik
Yönetmen: Siu-tung Ching
Yapımı: 1987 - Hong Kong

Utangaç vergi memuru, terk edilmiş bir ormandaki tapınağa sığınır. Orada, güzel kadın hayalet Siu-Shihn onu baştan çıkarmaya çalışır. Hayalete direndiğinde hayalet ona aşık olur. Maalesef, kızının hırsızların elinde ölmesinden beri Siu-Sihn'in ruhu, kindar ve 'Dam' olarak bilinen ve kızı, Kara Dağ'ın şeytani Lordu ile evlenmeye zorlayan erkek kılığında bir ağaç şeytanın içine hapsolur. Ling, şeytanlarla savaşmak için Tao ist kılıç ustası Master Yin ile güçlerini birleştirir. Yin, Ölüler diyarına giden geçici bir kapı açar. Ling, Ölüler diyarında, Siu-Shin'i evlilikten kurtarmak ve ruhunu özgürleştirmek için çaba harcar. Sonunda, başka bir bedende dirilmesi olasılığını düşünerek, kızın küllerini tekrar gömer.

10. Kana Susadım

Orijinal İsmi: Jennifer's Body

Süre: 107dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Karyn Kusama
Senarist: Diablo Cody
Yapımı: 2009 - ABD

Popüler ve ponpon kızların başı olan Jennifer'ın bedeni şeytani güçler tarafından ele geçirilir. Bir katile dönüşürek okuldaki erkek arkadaşlarını öldürmeye başlayan Jennifer'ı durdurabilecek tek kişi ise en iyi arkadaşı gibi gözükmektedir.