Son 10 Yılın En İyi 10 Yerli Komedi Filmi!

Son on yılın en eğlenceli 10 yerli komedi filmini sizler için derledik!

Dram, korku, entrika, aşk ve romantik türlerdeki yapımlar, milletimizin derin bir sevgiyle takip ettiği alanlardır. Bu alanda birçok yetenekli senarist, yönetmen ve yapımcı yetiştirmiş bir millet olarak kendimizi gururla görmekteyiz. Ancak, komedi türü konusunda da oldukça özel bir bağımız bulunmaktadır.

İşte sizler için seçtiğimiz, son on yılın en keyifli yerli komedi filmleri!

İyi seyirler!

1. Düğün Dernek

Orijinal İsmi: Düğün Dernek

Süre: 101dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Selçuk Aydemir
Senarist: Selçuk Aydemir
Yapımı: 2013 - Türkiye

Orta Anadolu'daki bir köyde, dört arkadaş imece usulü düğün yapmaya çalışınca işler birbirine girer ve planlanan evlilik sürprizler doğurmaya başlar.

2. Arif v 216

Orijinal İsmi: Arif v 216

Süre: 126dk
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2018 - Türkiye

Arif'in yakın dostu 216, insan olmaya karar vererek dünyaya gelir ve burada başına olmadık işler gelir. Her ne kadar insan olabilmek için kıyasıya bir çaba harcasa da 216'nın farklılıkları çok barizdir. Üstelik bir de gözleri görmeyen Pembe Şeker'e aşık olmuştur. Kötü niyetli bir iş adamının onu kopyalamaya kalkışmasıyla Arif devreye girecek, 216'yı ve tüm dünyayı kurtarmaya çalışacaktır. 

3. Aile Arasında

Orijinal İsmi: Aile Arasında

Süre: 126dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ozan Açıktan
Senarist: Gülse Birsel
Yapımı: 2017 - Türkiye

Çok takıntılı bir adam olan Fikret (Engin Günaydın) ve müzikhol vokalisti Solmaz (Demet Evgar), aynı gün yıllar süren evliliklerini bitirmiş, ve çok tuhaf olaylar sonucunda karşılaşmışlardır. Bu sırada Solmaz'ın kızı Zeynep, zengin bir kebapçının oğluyla evlenmeye karar vermiştir. Ancak ilk başta aile arasında olması planlanan nikah, giderek tantanalı bir hal alınca Fikret kendini hiç beklemediği olayların ortasında bulacaktır.

4. Kötü Kedi Şerafettin

Orijinal İsmi: Kötü Kedi Şerafettin

Süre: 86dk
Yapımı: 2016 - Türkiye

Sıradan bir Mart sabahı Şerafettin, kadim dostları Fare Rıza ve Martı Rıfkı ile akşam için mangal hazırlığı yapmaktadır. Ancak gün içinde başına gelmedik kalmaz, babası Tonguç tarafından evden kovulacak, düşmanlarının saldırısına uğrayacak, baba olduğunu öğrenecek, ilk kez aşık olacak ve başına bir sürü olay gelecektir. Yine de bütün bunlar olurken akşam o mangalı yapmaya kararlıdır. Bülent Üstün'ün yarattığı efsanevi çizgi roman karakteri Şerafettin, yıllar süren proje ve prodüksiyon aşamasından sonra izleyicilerle buluştu. Yetişkinlere göre bir animasyon olan yapım, Anima İstanbul tarafından hayata geçirildi.

5. Ölümlü Dünya

Orijinal İsmi: Ölümlü Dünya

Süre: 106dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Ali Atay
Yapımı: 2018 - Türkiye

Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı'nda Anadolu Tat Lokantası'nı işleten 8 kişilik Mermer Ailesi, dışarıdan bakıldığında işinde gücünde, sıradan bir esnaf ailesi gibi görünmektedir. Ancak bu ailenin sakladığı büyük bir sır vardır. Aile üyeleri kiralık katillerden oluşmaktadır ve dünya çapındaki bir örgüt için çalışmaktadırlar. Ancak yaptıkları bazı hatalar sonrasında deşifre olup açığa çıkarlar. Bu noktadan sonra peşlerine düşen örgütten kaçmak dışında bir seçenekleri kalmayacaktır.

6. Pek Yakında

Orijinal İsmi: Pek Yakında

Süre: 130dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cem Yılmaz
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2014 - Türkiye

Eski bir figüran ve korsan DVD satıcısı olan Zafer (Cem Yılmaz), hayatta dikiş tutturamamış bir adamdır. Karısı Arzu ondan ayrılmak isteyince ona kendini kanıtlamak için son çaresine başvurur: 1970'lerde yazılmış ancak hayata geçmemiş bir film projesi olan Şahikalar'ı çekmek ve artık boş işlerle uğraşmadığını ona gösterecektir. 

7. İçimdeki Ses

Orijinal İsmi: İçimdeki Ses

Süre: 93dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Çağrı Bayrak
Senarist: Engin Günaydın
Yapımı: 2015 - Türkiye

Annesiyle yaşayan ve kendi halinde bir yazar olan Selim bir türlü kabuğunu kıramamakta, insanlarla ve özellikle kadınlarla sağlıklı ve uzun süreli ilişkiler kuramamaktadır. Biraz sosyalleşebilmek adına kaydolduğu spor salonunda tesadüf eseri güzel Ayşıl ile tanışır. Selim'den çok hoşlanan Ayşıl, onun hayatına girebilmenin yolunun annesi Mehpare ve onun tuhaf arkadaş çevresiyle iyi geçinebilmek olduğunu anlar ve hemen harekete geçer.

8. Limonata

Orijinal İsmi: Limonata

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Ali Atay
Senarist: Ali Atay , Ertan Saban
Yapımı: 2015 - Türkiye

Adal Film'in yapımcılığını üstlendiği, Limonata'nın İstanbul çekimleri sona erdi. Senaryosu Ali Atay ve Ertan Saban tarafından yazılan Limonata, başka kültürlerden gelen, birbirini tanımayan iki kardeşin, benzerliklerine, farklılıklarına hatta kavgalarına şahit olacağımız eğlenceli bir yol hikayesi. 

9. Kara Bela

Orijinal İsmi: Karabela

Süre: 105dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Burak Aksak
Senarist: Burak Aksak
Yapımı: 2015 - Türkiye

Orta yaşa gelmiş, ama hayatı boyunca kuralların hiç dışına çıkmamış bir adam olan Kudret'in hayatı, bir arkadaşı yüzünden karıştığı soygun vakası ve sonrasında aralarına katılan yeni arkadaşlarıyla bir anda değişir, kendini emektar Toros'uyla birlikte Gaziantep'e doğru giderken bulur. Yol boyunca Kudret ve arkadaşlarının başlarına hem tehlikeli, hem de komik birçok olay gelecektir.

10. Hükümet Kadın

Orijinal İsmi: Hükümet Kadın

Süre: 97dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Sermiyan Midyat
Senarist: Sermiyan Midyat
Yapımı: 2013 - Türkiye

Sekiz çocuklu, Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate'nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıydı. Birgün, başına gelenler onun da Midyatlılar'ın da hayatını değiştirdi. Okuma yazması olmayan Xate Midyat Belediye Başkanı oldu.