Mutlaka İzlemeniz Gereken Bill Murray Filmleri!

Usta oyuncu ve komedyen Bill Murray bugün 73 yaşında!

Bir ailenin dokuz çoğunun beşincisi olan Bill Murray, Amerika'nın Şikago şehrinde dünyaya geldi. Lise yıllarında oyunculuğa merak saran Murray, üniversitede Tıp fakültesine girdi fakat bir süre sonra bıraktı. Pek çok ödül ve adaylığı bulunan Murray, "Bir Konuşabilse" (Lost in Translation) filmiyle Oscar adaylığı da kazandı. 

Bu başarılı ismin doğum günü şerefine bize göre en iyi 10 filmini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Bir Konuşabilse

Orijinal İsmi: Lost in Translation

Süre: 102dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sofia Coppola
Senarist: Sofia Coppola
Yapımı: 2003 - ABD , İngiltere , Japonya

Bob Haris ve Charlotte Tokyo’da ikİ Amerikalıdır. Bob, Tokyo’ya bir viski reklamında oynamak için gelmiştir, Charlotte ise işkolik bir fotoğrafçı olan kocasının peşinden sürüklenmiştir. Her ikisini de uyku tutmayınca, bir gece lüks bir otelin barında yolları kesişir. Bu buluşmanın sonunda aralarında sıkı bir dostluk başlayacaktır. Birlikte Tokyo’yu keşfe çıkarlar, Tokyolularla aralarında çok komik olaylar geçer ve sonunda bambaşka yaşamların mümkün olduğunu keşfederler.

2. Bugün Aslında Dündü

Orijinal İsmi: Groundhog Day

Süre: 101dk
Yönetmen: Harold Ramis
Yapımı: 1993 - ABD

Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, yapımcısı ve sevimli kameramanı ile birlikte Pennsylvania'daki Punxsutawney kasabasına geleneksel Groundhog Day şenliklerini görüntülemek için gönderilir. O gün, belki de Phil'in hayatının en kötü günüdür, ama bundan beteri de vardır: Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Groundhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir. Ama, hayatının kadının kalbini kazanması için daha yapması gereken çok şey vardır.

3. Çılgın Liseliler

Orijinal İsmi: Rushmore

Süre: 93dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 1998 - ABD

Max Fischer, okulunun en aktif öğrencilerinden birisidir.Okul gazetesindeki editörlüğünün yanı sıra birçok klube de üyedir.Ama derslerine yansıttığı başarısızlıktan dolayı,erken kabul için başvurduğu Oxford'dan red cevabını alır.Bu arada beklenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmıştır.Max, ilk defa aşık olmuştur , ama kendine çok zor bir hedef seçmiştir.Çünkü, aşık olduğu kişi öğretmeni Bayan Cross'tur.

4. Tenenbaum Ailesi

Orijinal İsmi: The Royal Tenenbaums

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2001 - ABD

Royal Tenenbaum ve karısı Etheline, uzun yıllardır ayrı yaşamaktadırlar. Tenenbaum çiftinin Chas, Richie ve Margot isimli üç yetişkin çocukları vardır ve her biri ayrı birer deha olan çocukların üçü de ilk gençlik yıllarında önemli başarılar elde etmişlerdir. Gençlik yıllarından itibaren emlak alım satım işlerine el atan Chas, uluslararası finans olayını iyi kavramıştır. Ailenin üvey kızı Margot ise, oyun yazarlığına ilgi duymuş ve henüz okulunun dokuzuncu sınıfındayken 50 bin dolarlık Braverman Ödülünü kazanmıştır. Richie de spor alanında kendisini kanıtlamış ve ulusal düzeydeki tenis turnuvalarında üç yıl üst üste şampiyonluk elde etmiştir. Ancak Tenenbaum kardeşlerin gençlik yıllarındaki bu başarısı fazla uzun sürmemiş, başarı pırıltıları kısa sürede yerini başarısızlıklara ve hayal kırıklıklarına bırakmıştır. Bunun sebebi de ailenin son 20 yılının sürekli ihanetler, hatalar ve felaketlerle dolu geçmesidir. Bu hataların çoğu da babaları Royal Tenenbaum’dan kaynaklanmıştır. Bir gün baba Tenenbaum, aile üyelerine kendisinin ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve son günlerini ailesiyle birlikte geçirmek istediğini söyler. “The Royal Tenenbaums” bu ailenin soğuk bir kış gününde yıllar sonra beklenmedik bir şekilde yeniden biraraya gelişinin öyküsünü komedi biçiminde anlatıyor.

5. Stripes

Orijinal İsmi: Stripes

Süre: 106dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Ivan Reitman
Yapımı: 1981 - ABD

John askeri eğitim birliğinin lideri seçilir. Onların eğitimlerinden ilk görevlerine kadar ki dönemi ayrıntılarıyla izleyeceksiniz. Aynı zamanda acemi erlerin talimlerini ve sır gibi saklana savaşa hazır eğlence araçları ile birlikte Doğu almanya'ya yaptıkları keşif gezileri sizleri bekliyor.

6. Hayalet Avcıları

Orijinal İsmi: Ghostbusters

Süre: 105dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Ivan Reitman
Yapımı: 1984 - ABD

Tuhaf üç bilim adamı New York'daki bir üniversitede gizli çalışmalar yaptıkları rahat yerlerinden kovulmuşlardır. Yeni bir işe girişmişlerdir artık onlar Hayalet Avcıları'dır. Eski bir itfaiye binasında sıkıntı veren hayaletleri, ruhları ve hortlakları kapana kıstırmak için 'Ghostbusters' adında bir dükkan açmışlardır. Şehirde tanımsız şeytani bir varlık ortaya çıkmıştır ve Hayalet Avcılarımız Büyük Elma'yı kurtarmakla görevlidirler.

7. Tootsie

Orijinal İsmi: Tootsie

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Sydney Pollack
Yapımı: 1982 - ABD

Michael Dorsey, New York'ta yasayan işsiz bir oyuncudur. Bir taraftan oyunculuk dersleri veriyor bir taraftan da filmlerde, tiyatrolarda rol almak icin denemelere gidiyor. Fakat bir turlu istedigi rolleri alamiyor, ya çok kısa buluyorlar kendisini, ya baska birini dusunuyoruz diyorlar v.s. Birgun yakin arkadasi Sandy ile televizyonda yayinlanan bir pembe dizi için prova yapiyorlar. Sandy'e destek olmak icin onunla beraber gidiyor ve kaderin cilvesiyle sonradan rolu kendisi alıyor. Tabii Michael Dorsey olarak değil ama Dorothy Michaels olarak. Bunu yaparken de söylediği sadece arkadaşi Jeff ile beraber hazirladikları tiyatro oyunu için gerekli parayı kazanmak. Bundan sonra Michael, ikili bir hayat sürmeye başlıyor. Aynı dizide rol alan Julie ile tanişmasi işleri iyice kariştiriyor. Çünku Michael Julie'ye aşik oluyor.

8. Peki Ya Bob?

Orijinal İsmi: What About Bob?

Süre: 100dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Frank Oz
Yapımı: 1991 - ABD

Film, fobileri yüzünden hayatı cehenneme dönen ve bunu da etrafına gayet iyi yansıtan Bob’ın ‘sinir bozucu’ öyküsünü anlatıyor. Pek çok doktoru çıldırtarak mesleği bırakmasına sebep olan Bob, delirttiği son psikolog tarafından uzman Dr. Leo’ya transfer edilir. Başına geleceklerden habersiz bir şekilde, tatilini ailesiyle birlikte şehir dışında geçirmeye hazırlanan Dr. Leo, okuması için ona kendi yazdığı bir psikoloji kitabını verir. Fakat kitapla birlikte Bob’ın tatil boyunca peşlerinden ayrılmayacağından habersizdir.

9. Büyük Sır

Orijinal İsmi: Get Low

Süre: 103dk
Tür: Dram , Gizem , Komedi
Yönetmen: Aaron Schneider
Yapımı: 2009 - ABD

Ormanda tek başına, herkesten uzakta yaşayan Felix Bush'tan bütün kasaba halkı yıllardan beri uzak durmuş, ondan korkmuştur. Felix'in gözü dönmüş bir katil, şeytanla anlaşma yapmış bir cani olduğunu, adamı yumruğuyla öldürebilecek kadar güçlü biri olduğuna dair hikayeler anlatılmaktadır. Günlerden bir gün Felix, elinde tüfeği ve bir tomar parayla kasabaya iner ve henüz hayattayken kendi cenaze törenini düzenlemek istediğini söyler. Cenaze levazımatçısı Frank ve çırağı Buddy, kısa sürede Felix'in asıl amacını öğrenirler. Felix insanlarla yüzleşmek, yaşamdan elini eteğine çekmesine neden olan, yıllardır içine gömdüğü sırrını kasabayla paylaşabilecek midir?

10. Suda Yaşam

Orijinal İsmi: The Life Aquatic with Steve Zissou

Süre: 119dk
Tür: Dram , Komedi , Macera
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2004 - ABD

Steve Zissou, belgeseller yapmak için dünyayı dolaşan efsanevi su altı kaşifi. En iyi arkadaşı ve iş ortağının yırtıcı bir köpekbalığı tarafından öldürülmesi bir yana gözden düştüğü dedikodularıyla da zor anlar yaşıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir gencin çıkagelmesiyle kafası daha da karışıyor. Çünkü yardımcı pilot olduğunu söyleyen bu genç, Steve'in uzun yıllardır kayıp olan oğlu olabileceğini iddia etmekte. Sonuçta 'Zissou Ailesi'ni yeniden toparlayarak tam takım olarak denizlere açılan kahramanımız arkadaşını öldüren köpekbalığını bulmak ve yıpranan şöhretini canlandırmak için maceraya kalkışıyor. Amnerikan bağımsızı Wes Anderson'un özgün kara mizahıyla yansıyan yeni bir macera.