Ekim Ayında Netflix’e Gelecek En İyi Filmler ve Diziler

Popüler dizi ve film platformu Netflix, Ekim 2023 takvimini açıkladı.

Çağan Irmak'ın merakla beklenen "Yaratılan" filmi, Emily Blunt ve Chris Evans'lı "Acı Reçete" (Pain Hustlers) ile yıldız kadrosuyla öne çıkan gizem dizisi "Usher Evi'nin Çöküşü" (The Fall of the House of Usher) bu ay kataloğa eklenecek yapımlar arasında. 

Bu listede ise sizin için Ekim ayında Netflix'e gelecek en iyi dizi ve filmleri derledik.

İyi seyirler...

1. David Beckham

Orijinal İsmi: Beckham

Tür: Belgesel , Spor
Yönetmen: Fisher Stevens
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Dizi - 4 Ekim

Bu belgesel dizisi, daha önce hiç görülmemiş görüntülerle David Beckham'ın mütevazi bir başlangıçtan küresel futbol yıldızlığına doğru hızlı yükselişini konu alıyor.

2. Lupin

Orijinal İsmi: Lupin : dans l'ombre d'Arsène

Tür: Dram , Gizem , Suç
Yapımı: 2021 - Fransa

Dizi - 5 Ekim - 3. Kısım

Arsen Lüpen'in maceralarından esinlenen kibar hırsız Assane Diop, varlıklı bir aile yüzünden haksızlığa uğrayan babasının intikamını almak için kolları sıvar.

3. Fair Play

Orijinal İsmi: Fair Play

Süre: 115dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: Chloe Domont
Senarist: Chloe Domont
Yapımı: 2023 - ABD

Film - 6 Ekim

Amansız bir finans firmasında gıpta ile bakılan bir terfi ihtimali ortaya çıkınca, özel hayatlarında birlikte olan Emily (Phoebe Dynevor) ve Luke (Alden Ehrenreich) arasındaki destekleyici dinamik uğursuz bir şeye dönüşmeye başlar. İlişkilerinde güç çatışmaları ortaya çıkarken, çift başarının gerçek bedeli ve hırsın sinir bozucu sınırlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır.

4. Usher Evi'nin Çöküşü

Orijinal İsmi: The Fall of the House of Usher

Tür: Dram , Korku
Yapımı: 2023 - ABD

Dizi - 12 Ekim

İsimsiz bir anlatıcı "sıkıcı, karanlık ve sessiz bir gün" Usher Evi'ne gider. Çocukluk arkadaşı Roderick Usher'a ait olan bu ev, kasvetli ve gizemlidir.

5. Yaratılan

Orijinal İsmi: Yaratılan

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Çağan Irmak
Senarist: Çağan Irmak
Yapımı: 2023 - Türkiye

Film - 20 Ekim

Dizide, insanlığın en temel sorularından biri olan "ölüm ve ötesi" irdeleniyor. Maceracı, asi ve heyecanlı genç bir tıp öğrencisi olan Ziya'nın en büyük dileği çok iyi bir hekim olmak ve tıbbın çare bulamadığı birçok salgını tedavi etmektir. Fakat Ziya, bu yolda ölümü bile tersine çevirmeyi deneyecektir...

6. Élite

Dizi - 7. Sezon - 20 Ekim

Okullarının yıkılmasıyla seçkin bir özel okula gitmeye hak kazanmış işçi sınıfından olan 3 gencin okulun zengin öğrencileriyle çatışması, sınıf arkadaşlarından birinin öldürülmesi ile gerilimin dozunu iyice artıracaktır. 

7. Pluto

Orijinal İsmi: PLUTO

Yönetmen: Macoto Tezuka
Yapımı: 2023 - Japonya

Dizi -  26 Ekim

İnsan gibi hisseden robotların insanlarla karıştığı uzak bir gelecekte, dünyanın yedi büyük robotunu yok etmek için birisi ya da bir şey ortaya çıkar. Avrupa Polisi'nin üst dedektifi Gesicht, bu gizemli robot seri cinayetlerini araştırmakla görevlendirilir - tek sorun ise kendisinin de yedi hedeften biri olmasıdır.

8. Acı Reçete

Orijinal İsmi: Pain Hustlers

Süre: 124dk
Tür: Dram
Yönetmen: David Yates
Senarist: Wells Tower
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Film - 27 Ekim

Liza (Emily Blunt) kendisi ve kızı için daha iyi bir hayat yaşamanın hayalini kurmaktadır. Batmakta olan bir eczanede işe giren Liza'nın iç güdüleri şirketi yükselişe geçirir. Ulaştığı bu başarıyla lüks bir hayat yaşamaya başlayan Liza yakında, bir suç komplosunun ortasına düşecektir.