"Kirli Sepeti" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

30 Kasım akşamı Fox TV'de başlayan, başrollerinde Ayça BingölCeren Moray ve Cansu Tosun'un bulunduğu yeni dizi "Kirli Sepeti"ne gelin yakından bakalım! 

Ece Erdek Koçoğlu'nun yönetmenliğini ve Merve Girgin Aytekin'in senaristliğini yaptığı dizi, İstanbul'un zengin muhitlerinden birindeki butik bir sitede çalışan hizmetliler ve iş verenleri arasındaki uçuruma ve iç içe geçmiş hayatlarını konu alıyor.

"Kirli Sepeti"  her pazar 20.00'de Fox TV'de!

Peki "Kirli Sepeti" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Ayça Bingöl

Ayça Bingöl
Doğum Tarihi: 16 Ocak 1975

"Kirli Sepeti" dizisi Songül kimdir?

Yıllarca başkalarının evinde çalışan Songül, kızı İlkgül ve oğlu İlkkan'ı tek başına büyüttü. Uzun süre yanlarında çalıştığı Canan ve oğlu Ahmet ile derin bir bağları var. Kendisinden önce hep başkalarına öncelik verir Songül. Bu özelliğiyle mahallesinde oturan ve sitede çalışan bütün kadınların manevi ablası, hatta annesi haline geldi. Hayatta her şeyden çok çocuklarına değer verir. 

"Kirli Sepeti" dizisinin Songül'ü Ayça Bingöl kimdir?

Ayça Bingöl, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı. 1998 - 2000 yılları arasında da konuk oyuncu olarak Tiyatro Fora'da oynadı. Reklam filmleri, sinema ve dizilerde oynadı, seslendirme sanatçılığı yaptı. Yeditepe Oyuncuları kadrosunda bulundu. 2007/2008 sezonunda Bana Bir Picasso gerek adlı oyun ile Duru Tiyatro'ya katılmıştır. 2001'de Ali Gökmen Altuğ ile evlenen Bingöl'ün 2016 doğumlu Leyla ve Aylin adlarında ikiz kız çocukları dünyaya gelmiştir.

2. Ceren Moray

Ceren Moray
Doğum Tarihi: 5 Haziran 1985

"Kirli Sepeti" dizisi Hayriye kimdir?

Deli dolu enerjik bir kadın olan Hayriye, iyi kalpli olsa da bir türlü tutamadığı çenesiyle başına türlü türlü dertler alır. Dedikodu düşkünüdür. Herkesin meselesini bilir ve her şeye burnunu sokar. Hayatta arkadaşlarından başka kimsesi olmayan Hayriye, bir gün bir daha hiç çalışmasına gerek olmayacak bir hayatın hayalini kurar. 

"Kirli Sepeti" dizisinin Hayriye'si Ceren Moray kimdir?

Eğitimini Haliç Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olan Ceren Moray, uzun süre Pera Güzel Sanatlar'da eğitim almıştır. İlk televizyon deneyimini Serseri Aşıklar dizisinde gerçekleştirmiştir. Kavak Yelleri dizisinde rol alarak tanınırlığını artıran oyuncunun en büyük çıkışı O Hayat Benim dizisi olmuştur.

3. Cansu Tosun

Cansu Tosun
Doğum Tarihi: 26 Ocak 1988

"Kirli Sepeti" dizisi Medine kimdir?

Geleneklerine bağlı ve kendi halinde biri olan Medine, kız kardeşini okutmak için memleketinden İstanbul'a çalışmaya gelir. Murat ve Aylin’in evinde hem çalışır hem de kızları Nil'in bakıcısı. Küçücük yaşta annesini kaybettiği için kız kardeşini büyüttü ve onunla ayrı bir bağ kurdu. Saf ve iyi niyetli yapısıyla ona yapılan her şeyi sineye çeker ve sessiz kalmayı tercih eder. Fakat onun bile sessiz kalamayacağı durumlar var.

"Kirli Sepeti" dizisinin Medine'si Cansu Tosun kimdir?

Cansu Tosun, dizi oyuncusu. Kayseri'den göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak 1988'de Almanya'nın Nürnberg kentinde doğdu. Almanya'da uzun yıllar bale eğitimi aldı. Lise sonrasında okuldaki eğitim yerine dansa yöneldi. 2010'da oyuncu olabilmek için Türkiye'ye geldi. Bu tarihten sonra Bugünün Saraylısı, Familya gibi çeşitli dizilerde oynadı. Bir başka oyuncu Erkan Kolçak Köstendil ile 2018'in Ağustos ayında ise Antalya'nın Olympos bölgesinde evlendi.

4. Serkay Tütüncü

Serkay Tütüncü
Doğum Tarihi: 7 Şubat 1991

"Kirli Sepeti" dizisi Kahraman kimdir?

Kahraman, başarılı bir haberci. İyi bir haberi sezince diğer her şeyi unutur. Meryem'in ölümünün gizemini çözmek için Meryem'in eski işvereni Kenan'ın şoförü olarak çalışmaya başlar. Meryem hakkında bilgi toplamaya çalışırken İlkgül ile yakınlaşır. Onun dik başlılığı ve sevdiklerine karşı koruyucu tavrı Kahraman'ın dikkatini çeker.

"Kirli Sepeti" dizisinin Kahraman'ı Serkay Tütüncü kimdir?

Serkay Tütüncü, Tire, İzmir doğumlu oyuncudur. Arnavut kökenli Tütüncü, Ege Üniversitesi’nden mezun oldu. 2016 yılında Survivor'a gönüllü olarak katıldı ve yarışmada ikinci oldu. 2018 yılında "İnsanlık Suçu" dizisi ile oyunculuğa başladı.

5. Halil İbrahim Ceyhan

Halil İbrahim Ceyhan
Doğum Tarihi: 13 Aralık 1982

"Kirli Sepeti" dizisi Murat kimdir?

İşine ve ailesine önem veren efendi bir adam olan Murat, işi gereği evde çok vakit geçiremez. Yine de kızı Nil'e her zaman vakit ayırır fakat bu özeni karısı Aylin'e göstermez. Medine'yi ise bir çalışanı olarak küçümsemez, ona hep iyi davranır. 

"Kirli Sepeti" dizisinin Murat'ı Halil İbrahim Ceyhan kimdir?

Halil İbrahim Ceyhan, İstanbul doğumlu oyuncu, manken, şarkıcı ve söz yazarı. 2007 yılında Best Model of Turkey yarışmasında bulundu. Sonrasında müziğe yönelen Ceyhan, "Kaybettim"isimli bir single çıkardı. Kanal 7 dizisi "Emanet"  ile geniş bir kitleye ulaştı.

6. Melisa Döngel

Melisa Döngel
Doğum Tarihi: 18 Eylül 1999

"Kirli Sepeti" dizisi Aylin kimdir?

Aylin, sosyal medyada influencer olan genç ve güzel bir kadın. Hayatta en çok önem verdiği şey görünüşü. Kocasından görmediği ilgiyi sosyal medya ve başka kollarda arar. Annelik içgüdüsü çok olmadığı için Nil ile yalnızca sosyal medya için veya Murat'a koz olarak kullanırken ilgilenir. Murat'ın aksine Medine'ye hep ikinci sınıf muamelesi yapar.

"Kirli Sepeti" dizisinin Aylin'i Melisa Döngel kimdir?

18 Eylül 1999 doğumlu oyuncu Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi'nde eğitim görmüştür. Arka Sokaklar ve Hangimiz Sevmedik ile başlayan oyunculuk kariyerine sırasıyla Elif, Bizim Hikaye, Aşk Anlatır, Sen Çal Kapımı, Sadakatsiz ve Aşk Mantık İntikam ile devam etmiştir.

7. Gözde Seda Altuner

Gözde Seda Altuner
Doğum Tarihi: 16 Haziran 1982

"Kirli Sepeti" dizisi Nergis kimdir?

Nergis, eski kocası Feyyaz ve kız kardeşi Yasemin evlenince kindar ve gözü intikamdan başka şey görmeyen bir insana dönüşür. Ne kendi acısını ne de çocuklarını düşünecek hali kalır. Sırf vicdan azabı çektirmeleri için kendi çocuklarını teyze ve babalarının yanında bırakır. 

"Kirli Sepeti" dizisinin Nergis'i Gözde Seda Altuner kimdir? 

Gözde Seda Altuner, İstanbul doğumlu oyuncu ve senaristtir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde eğitim görmüştür. "Sadakatsiz" dizisindeki performansı ile dikkat çekmiştir. "Kocan Kadar Konuş: Diriliş", "Cenazemize Hoşgeldiniz" ve "Yüz Yıllık Mucize" son yıllarda yer aldığı projeler arasındadır.

8. Bestemsu Özdemir

Bestemsu Özdemir
Doğum Tarihi: 20 Nisan 1992

"Kirli Sepeti" dizisi Yasemin kimdir?

Ablasının eski kocası ile evlenen Yasemin, Feyyaz ile bir aşk evliliği yapmış olsa da aşkını başkaları gibi yaşayamak onu çok yıpratıyor. Ablasının düşmanlığını kazanması ve Feyyaz'ın bu konuda ona manevi destek olmaması, Yasemin'i sürekli yalnız ve mutsuz hissettirir.

"Kirli Sepeti" dizisinin Yasemin'i Bestemsu Özdemir kimdir? 

Bestemsu Özdemir, İstanbul doğumlu oyuncu ve model. Aslen Erzincanlı olan Özdemir, annesi ve babasının boşanmasının ardından anneannesi ile Ankara'da yaşadı. Sonrasında annesinin yanına dönüp İstanbul'da Saint Benoît Fransız Lisesi'nde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. "Sakarya Fırat" ve "Araf Zamanı" ilk oyunculuk deneyimleri oldu. "Kara Para Aşk", "Biz Size Döneriz" ve "Müjdemi İsterim" gibi yapımlarda yer aldı.

9. Deniz Sarıkaş

Deniz Sarıkaş
Doğum Tarihi: 1 Ocak 2000

"Kirli Sepeti" dizisi Ahmet kimdir?

Canan’ın üniversitede okuyan biricik oğlu Ahmet, sevgi ve para içinde büyümenin rahatlığı ve özgüvenini üzerinde taşır. Annesinin ona karşı olan aşırı sevgisi boğucu olabilse de annesine kıyamaz. Songül'ü de ikinci annesi gibi görür. İlkgül'ün ona olan ilgisini fark etmez fakat aralarında bir bağ olduğunu hisseder.

"Kirli Sepeti" dizisinin Ahmet'i Deniz Sarıkaş kimdir? 

Deniz Sarıkaş, 2000 yılı İstanbul doğumlu oyuncu. Müjdat Gezen Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. Sonrasında "Kirli Sepeti" dizisinde rol aldı

10. Aleyna Özgeçen

Aleyna Özgeçen

"Kirli Sepeti" dizisi İlkgül kimdir?

Annesi Songül’ün gururu olan İlkgül, Songül’ün tüm emeklerinin sonucu üniversiteli olmuş, akıllı bir genç kız. Annesinin çalıştığı evde onunla birlikte yaşar. Zaman zaman annesine ev işlerinde yardım etse de kendisini bir çalışan olarak görmez. Annesinin işini yadırgamasa da annesine ya da kendisine ikinci sınıf vatandaş olarak davranılmasına tahammülü yok. En yakın arkadaşı Meryem'in ölümüyle sarsılır. Yaşadığı evin hanımının oğlu Ahmet'i uzun süredir uzaktan seviyor.

"Kirli Sepeti" dizisinin İlkgül'ü Aleyna Özgeçen kimdir? 

Aleyna Özgeçen, 2003 doğumlu oyuncu. İlk olarak "Gülperi" dizisinde canlandırdığı Bedriye Taşkın karakteriyle televizyon ekranlarına çıktı. Özgeçen, "Müslüm" filminde Cedye karakterini oynadı.

11. Serhat Kılıç

Serhat Kılıç
Doğum Tarihi: 8 Temmuz 1975

"Kirli Sepeti" dizisi Feyyaz kimdir?

Dediğim dedik, otoriter bir adam olan Feyyaz, eşki eşinin kız kardeşi Yasemin'le evlenir. Bu seçimin sonuçlarının diğer insanlar kadar kendisini de ilgilendirdiğini bir türlü kabul etmez. Huzurlu bir hayat ister fakat sürekli kendisini Yasemin ve Nergis’in kavgaları ve entrikalarının ortasında bulur.

"Kirli Sepeti" dizisinin Feyyaz'ı Serhat Kılıç kimdir? 

Serhat Mustafa Kılıç, aktör. Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Kılıç, Büyük Risk adlı yarışma programını da sundu

12. Devrim Yakut

Devrim Yakut
Doğum Tarihi: 27 Mayıs 1968

"Kirli Sepeti" dizisi Canan kimdir?

Takıntı bir yapıya sahip olan Canan, evden çıkarsa başına gelebilecek hastalık ve kazalardan korktuğu için evden pek çıkmaz. Her şeyi büyük yaşar. Hayatında en çok sevdiği kişi oğlu Ahmet'tir. Ahmet, Songül'ün elinde büyüdüğü için ara sıra onu Songül'den kıskanır. Bazen takıntılı ve kıskanç yapısı sebebiyle etrafındakilerer eziyet çektirse de sevilen iyi bir kadındır. Ne zaman yardıma ihtiyacı olsa Songül hep yanındadır. 

"Kirli Sepeti" dizisinin Canan'ı Devrim Yakut kimdir? 

27/05/1968 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi DTCFTiyatro Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu. DTCF Tiyatro Bölümü'nde önce tiyatro kuramları, sonrada oyunculuk eğitimi aldı. 1994 yılında Adana Devlet Tiyatrosu kadrosuna oyuncu olarak katıldı. 1994/2003 yılları arasında hem Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. Kuruculuğunda bulunduğu Adana Tiyatro Atölyesi'de çalıştı. Adana Tiyatro Atölyesi'nde oyunculuğunun yanı sıra yapımcı ve eğitmen olarak da görev yaptı. 2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'na atandı. 2005 yılından bu yana, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünde Temel Oyunculuk dersleri vermektedir. 2007 Ankara Devlet Tiyatrosu müdür yardımcılığı görevine atnmış, 2006 - 2007 tiyatro sezonunda Kocasını Pişiren Kadın oyunu ile Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'na misafir oyuncu olarak katılmıştır.