En İyi Kıvanç Tatlıtuğ Film ve Dizileri!

Yetenekli oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ bugün 40 yaşına giriyor!

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983'te Adana'da dünyaya geldi. Adana'dayken basketbol kariyerine başlayan Tatlıtuğ, 1 yıl Beşiktaş, 1 yıl da Fenerbahçe'de oynadı fakat yaşadığı sakatlık sonucu basketbol kariyeri son buldu. 2002 yılında Best Model of Turkey ve ardından da Best Model of the World seçilince ismini duyurdu. 2005 yılında "Gümüş" dizisiyle oyunculuğa adım attı ve 2008 yılında yer aldığı "Aşk-ı Memnu" ile tüm Türkiye'de tanınır hâle geldi.

Biz de sizler için en iyi Kıvanç Tatlıtuğ film ve dizilerini listeledik.

İyi seyirler! 

1. Aşk-ı Memnu

Orijinal İsmi: Aşk-ı Memnu

Süre: 84dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Hilal Saral
Yapımı: 2008 - Türkiye

Adnan, on bir yıl önce eşini kaybedince, sosyal hayattan uzaklaşıp köşküne çekilmiş, bütün ilgisini kızı Nihal ve oğlu Bülent’e vermiştir. Aile yadigâri emektarları, çocukların yarı Fransız dadısı ve hamiliğini yaptığı uzak akraba çocuğu Behlül ile İstanbul’un en önemli yalılarından birinde yaşayan Adnan Bey, yine İstanbul’un tanınmış ailelerinden Melih Bey takımından Firdevs Hanım’ın kızı Bihter’le yıllar sonra tekrar karşılaştıktan sonra, unuttuğu duyguları yeniden hatırlamaya, kış ortasında baharı filizlendirmeye başlar. Firdevs Hanım çok hırslı bir kadındır. Kızlarıyla rekabet halindedir. Kocasının ani ölümü bile onu cemiyet hayatından uzaklaştıramamış, her önemli davetin en dikkat çekici yüzü olmaya devam etmiştir. Bihter babasının ölümünden sorumlu tuttuğu annesine kin duymakta ve Firdevs Hanım’ın kızı olarak anılmaktan büyük utanç duymaktadır. Yalnızlığın ve hüznün içinde Adnan Bey’le karşılaştığında onun güvenli elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar. Öte yandan Firdevs Hanım için de Adnan Bey en cazip eş adayıdır. Onu elde etmeye çalışırken kızı Bihter’le yolları kesişir ve anne kız arasında yıllarca sürecek büyük bir çatışma başlar. Bihter, Adnan Bey’in köşkünde huzuru, güveni, mutluluğu ararken, tutkuyla tanışır. Behlül ve Bihter birbirlerine doğru sürüklenirler. Yasak aşkları bu ailedeki herkesi ayrı ayrı etkileyecektir. Masumiyet, ihanet bulutlarıyla gölgelenir. Tutku ve aşk sadakati esir alır.

2. Kurt Seyit ve Şura

Orijinal İsmi: Kurt Seyit ve Şura Sezon 1

Süre: 90dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Hilal Saral
Yapımı: 2013 - Türkiye

Kurt Seyit, geleneklerine sıkı sıkıya bağlı Kırımlı Türk bir ailenin en büyük oğludur. Babasına derin bir hayranlık ve saygı besleyerek büyüyen Kurt Seyit, tıpkı babası gibi Çar’ın en değerli subaylarından biri olmuştur. Zamanı geldiğinde de kendisine nasihat edildiği gibi Türk bir ailenin kızıyla evlenecektir. Asil bir Rus ailenin en küçük kızı olan güzeller güzeli Şura’nın mutlu hayatı ise babasının ölümcül bir hastalığa yakalanmasıyla sarsılır. Ablası Valentina ile birlikte babasının tedavisi için Petrograd’a (St. Petersburg) geldiklerinde, Kurt Seyit’in eski silah arkadaşı Petro ve ailesi kapılarını onlara açar. Savaş alanında yaptığı bir hatadan ötürü üniformasıyla şerefi arasında bir tercih yaparak yeni bir hayata adım atan Petro, Kurt Seyit ile Şura arasında köprü olur. Ancak Petro’nun gizliden gizliye Kurt Seyit’e beslediği düşmanlık, iki sevgili arasında aşılmaz bir engel haline gelecektir. Katıldıkları bir davette Kurt Seyit ile Şura’nın gözleri ilk kez birbirine değdiğinde, kaderleri de baştan yazılır. Yaşayacakları büyük aşk, zaman içerisinde onların vatanı, ailesi, hayattaki tek yaşama sebebi olacaktır.

3. Çarpışma

Orijinal İsmi: Çarpışma

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Uluç Bayraktar
Senarist: Ali Aydın
Yapımı: 2018 - Türkiye

Kadir, Zeynep, Kerem ve Cemre. Kadir’in ‘Çarpışan aslında biz değildik, kaderlerimizdi!’ dediği bu kaza, onların hayatlarını da birbirlerine bağlayacaktır.

4. Hadi Be Oğlum

Orijinal İsmi: Hadi Be Oğlum

Süre: 106dk
Tür: Dram
Yönetmen: Bora Egemen
Yapımı: 2018 - Türkiye

Balıkçılık yapan Ali (Kıvanç Tatlıtuğ), oğlu Efe'yle (Alihan Türkdemir) birlikte yaşamaktadır. Ancak oğlu diğer çocuklar gibi değildir, hiçbir şeye ilgi göstermez gibi görünmekte, babasıyla hiçbir iletişim kurmamaktadır. Ali ne yaparsa yapsın oğlunun kabuğunu kıramamıştır ve bu durum, geçmişten gelen pişmanlıkları ve sevdiklerini kaybetmenin üzüntüsüyle birleşince genç adamın hayatını derinden etkilemiştir. Hadi Be Oğlum filminin çekimleri, Antalya'nın Kaş ilçesinde yapıldı.

5. Aile

Orijinal İsmi: Aile

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Ahmet Katıksız
Senarist: Hakan Bonomo
Yapımı: 2023 - Türkiye

"Aile" dizisi, bilinen, önde gelen ailelerden olan Soykanlar’ın başındaki Aslan ile onunla benzer bir yarayı taşıyan psikolog Devin’in tanışmasıyla aile içinde değişen dengeleri konu alıyor. Bu bağlamda da ‘aile’ kavramının tartışmalı yönlerini irdeliyor.

6. Kuzey Güney

Orijinal İsmi: Kuzey Güney

Süre: 100dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yapımı: 2011 - Türkiye

Kuzey ( Kıvanç Tatlıtuğ ) deli dolu, isyankar, öfkesini kontrol etmekte güçlük çeken, gözükara, haksızlığa tahammülü olmayan, sabırsız ve sözün yetmediği yerde yumrukları ile konuşan, bu yüzden de küçüklüğünden beri başı bir türlü dertten kurtulmayan bir gençGüney ( Buğra Gülsoy ) ise kardeşi Kuzey’in tam tersine; sakin, sabırlı, düşünmeden adımını atmayan, çalışkan bir genç. Zıt karaktere sahip bu iki erkek kardeşin en onemli ortak noktasıysa; ölesiye aşık oldukları Cemre ( Öykü Karayel ). Dizinin senaryosu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından yazılmıştır. Dizinin yönetmeni ise Hilal Saral'dir. Dizinin yapım şirketi, Ay Yapım'dır. Çekimler İstanbul'da yapılmaktadır. Dizinin süresi ise yaklaşık 90 dakikadır. Kuzey Güney dizisinin resmi sitesi ise Ay Yapım'a ait  olan "kuzeyguney.tv" adlı internet sitesinden diziye dair; oyuncu kadrosu, bölüm özetleri, set fotoğrafları, künye ve ekstralar bölümleri mevcuttur.

7. Kelebeğin Rüyası

Orijinal İsmi: Kelebeğin Rüyası

Süre: 138dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Senarist: Yılmaz Erdoğan
Yapımı: 2013 - Türkiye

Yılmaz Erdoğan’ın, “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” dediği Kelebeğin Rüyası’nda aşk, şiirin de hayatın da başrolünü üstleniyor. Film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor. Filmde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat, çok iyi iki dost olan şairler Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur'u canlandırıyor. Kelebeğin Rüyası filmi, 2014 yılında Türkiye'nin En İyi Yabancı Film dalında adayı olarak seçildi. İlk önce 2013 Şubat ayında gösterime giren film, aynı yılın Ekim ayında tekrar izleyicilerle buluştu.

8. Yakamoz S-245

“Yakamoz S-245”, gizemli kozmik bir olay dünyayı kasıp kavururken, denizaltına sığınan bir grup insanın hayatta kalabilmek için verdikleri nefes kesen mücadeleyi merkezine alıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan felaketin sonucunda, Arman (Kıvanç Tatlıtuğ) ve bilim ekibi yaşayabilmek için bir askeri denizaltısına binmek zorunda kalır. Arman ve ekibi, neler olup bittiğini anlamak için çabalarken bir yandan da bu askeri denizaltının easa görevinin ne olduğunu araştırır. Bu durum Arman’ı onları denizaltında istemeyen askerlerle karşı karşıya getirir. Denizin altına, bu iki grup arasında büyük mücadele yaşanır. Arman, en sonunda kendini, ekibini ve aslında çok daha fazlasını kurtarmayı başarabilecek midir?

9. Organize İşler Sazan Sarmalı

Orijinal İsmi: Organize İşler Sazan Sarmalı

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Senarist: Yılmaz Erdoğan
Yapımı: 2019 - Türkiye

İlki 2005 yılında vizyona giren "Organize İşler" filminin devam filmi olan "Organize İşler Sazan Sarmalı"nda, Asım Noyan (Yılmaz Erdoğan) ve çetesi her zamanki dolandırıcılıklarına devam etmektedir. Asım'ın sevgili kızı Nazlı (Bensu Soral) büyümüştür ve artık babasının bu kirli dolapları bırakmasını ister. Asım'ın ise oltasına atlamaya hevesli olan sazanların peşini bırakmaya hiç niyeti yoktur. Fakat bir gün başlarına beklemedikleri bir iş gelir. Dolandırıcılar kralının kızı Nazlı dolandırılmıştır. Asım'ın ise elbette bu harekete verilecek iyi bir cevabı vardır. Çetesiyle birlikte "sazan sarmalı" adını verdiği bir üç kağıdın organizasyonuna başlar. 

10. Gümüş

Orijinal İsmi: Gümüş

Süre: 45dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Kemal Uzun
Yapımı: 2005 - ABD , Türkiye

Gümüş'ün hayatı, o sabah amcasından telefonla aldığı bir haberle değişir. Köklü bir aile olan Şadoğulları, oğulları Mehmet'e Gümüş'ü eş olarak seçmiştir. Gümüş, hiç beklemediği bir anda, yıllarca hayalini kurduğu, deliler gibi sevdiği çocukluktan beri aşık olduğu Mehmet'ine kavuşacak, üstelik de onun karısı olacaktır. Her şeyin bu kadar hızlı ve kolay gerçekleşmesine inanamayan Gümüş, gelin olmak için hiç görmediği İstanbul'un yollarına düşer. Mehmet ise bir yıl önce ailesinin evlenmesine karşı çıktığı 6 yıllık aşkı Nihan'ı kendisinin neden olduğuna inandığı korkunç bir kazaya kurban vererek hayata küser. Aşka, sevgiye kalbinin kapılarını sımsıkı kapatan Mehmet, acısını unutmak için serseri bir hayat yaşamaya başlar. Mehmet'i yaşadığı bu sefil hayattan dedesi M. Fikri çıkarır. Mehmet'in bir gece girdiği kavga dedesinin onun için hazırladığı planları hızlandırır. Mehmet bundan böyle dedesinin onun için kurgulayacağı hayatı yaşamayı kabul eder. Bunun içinde taşralı Gümüş ile evlenmek de vardır. Kalbinde başka bir kadının sevgisini yaşatan Mehmet, Gümüş ile evlenmeye mecbur kalır. Mehmet, görünürde bu evliliğe razı gelmiştir ama Gümüş'e elini bile sürmez. Üstelik bir kez kaçarak nikahtan vazgeçmeye kalkışmış ve bu skandal babasının kalp krizi geçirmesine ve evlilik haberini alamadan ölümüne neden olmuştur. İnandığı masalın kıyısında öylece kalan Gümüş kocasının bu tavrına anlayışlı davranır. Çünkü genç kızın tek sorunu bu değildir. Kaynanası Şeref'in sert tavırları ve görümcesi Pınar'ın yaptıkları genç kızı büyük bir bunalıma iter. Gümüş' ün elinden M. Fikri tutar ve ona tekstil şirketinde yeni bir görev verir. Bu görevde Gümüş'ün en büyük yardımcısı ise bu zamana kadar çeyizi için yaptığı iğne oyalarıdır.