2023'ün En İyi Animasyon Filmleri!

2023 yılının şu ana kadarki en iyi animasyon filmlerini derledik!

Bu özel listede, 2023'ün en iyi animasyon filmlerini bir araya getirdik. İster macera dolu fantastik dünyalara dalın, ister duygusal anlara şahit olun, bu filmler izleyicilere unutulmaz bir yolculuk vadediyor. Klasik hikayelerin modern dokunuşlarını mı arıyorsunuz, yoksa tamamen yeni ve yaratıcı evrenlere mi meraklısınız? Belki de duygusal bir yolculuğa çıkmak veya kahkaha dolu anlar yaşamak istiyorsunuz. 2023'ün şu ana kadarki animasyon filmleri, her zevke hitap eden bir çeşitliliği bünyesinde barındırıyor.

Şimdi, 2023'ün en iyi animasyon filmleriyle dolu bu listeye birlikte göz atalım ve bu renkli dünyanın kapılarını aralayalım!

Keyifli seyirler!

1. Çocuk ve Balıkçıl

Orijinal İsmi: Kimi-tachi wa Do Ikiru ka

Süre: 124dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 2023 - Japonya

İkinci Dünya Savaşı devam ederken genç Mahito, annesinin trajik ölümüyle sarsılır. Tokyo'dan yeni üvey annesi Natsuko'nun huzurlu kırsal evine yerleşir. Hayatına alışmaya çalışırken bu yeni dünya Mahito'nun "uzun süredir bekledikleri kişi" olduğu konusunda ısrarcı gri bir balıkçıl ile karşılaşmasıyla daha da alışılmadık bir hal alır.

2. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyl her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

3. Süper Mario Kardeşler Filmi

Orijinal İsmi: The Super Mario Bros. Movie

Süre: 93dk
Senarist: Matthew Fogel
Yapımı: 2023 - ABD , Japonya

Brooklyn’li tesisatçılar Mario ve erkek kardeşi Luigi bir ana su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışırken gizemli bir borudan sihirli, yeni bir dünyaya girerler. Ama kardeşler ayrı düşünce Mario, Luigi’yi bulmak için epik bir maceraya atalır.   Mario, Mantar Krallığı sakini Toad’un yardımıyla ve Mantar Krallığı’nın iradesi güçlü yöneticisi Prenses Peach’ten aldığı bazı eğitimlerle kendi gücünü bulur.

4. Suzume

Orijinal İsmi: Suzume no tojimari

Süre: 123dk
Yönetmen: Makoto Shinkai
Senarist: Makoto Shinkai
Yapımı: 2022 - Japonya

17 yaşındaki Suzume, Kyushu'nun sakin bir kasabasında yaşamaktadır. Yoldayken "bir kapı arayan" genç bir adamla karşılaşır. Adamı takip eden Suzume, dağlardaki harap bir binaya varır ve yıkımdan kurtulmuş bağımsız ve el değmemiş gözüken bir kapı ile karşılaşır. Görünmez bir güç tarafından kapıya çekilmiş hisseden Suzume, kapıya uzanır. Çok geçmeden Tüm Japonya'da kapılar art arda açılmaya başlar. Fakat bu kapılar, diğer taraftaki felaketi durdurmak için kapatılmak zorundadır. Böylece Suzume'nin kapıları kapatma macerası başlayacaktır.

5. Elemental: Doğanın Güçleri

Orijinal İsmi: Elemental

Süre: 103dk
Tür: Animasyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Peter Sohn
Yapımı: 2023 - ABD

Disney'in yeni animasyonu Elemental; ateş, su, kara ve hava elementleri sakinlerinin bir arada yaşadığı bir şehirde Ember (Ateş) ve Wade'i (Su) konu almakta. Bu şaşırtıcı ikili, yolculukları sırasında aslında ne kadar çok ortak noktaları olduğunu keşfedeceklerdir.

6. Genç Deniz Canavarı Ruby

Orijinal İsmi: Ruby Gillman, Teenage Kraken

Süre: 91dk
Yönetmen: Kirk De Micco , Faryn Pearl
Yapımı: 2023 - ABD

16 yaşındaki Ruby Gillman, tatlı ve tuhaf bir kızdır. Okulu Oceanside Lisesi’ne uyum sağlamayı çok istese de çoğunlukla görünmez olduğunu hissediyordur. Hoşlandığı kaykaycı çocuk kendisine sadece kesirlerden dolayı hayrandır ve Ruby'den matematik dersi almaktadır. Annesi ise oldukça korumacıdır ve Ruby'nin suya girmesini yasakladığı için Ruby okuldaki plajda arkadaşlarıyla vakit geçirememektedir. Ruby, annesinin kurallarına karşı geldiğinde savaşçı kraliçelerin torunu olduğunu öğrenecek ve kendisini yeni bir maceranın içinde bulacaktır.

7. Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası

Orijinal İsmi: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Süre: 100dk
Yönetmen: Jeff Rowe , Kyler Spears
Yapımı: 2023 - ABD , Fransa , Kanada

Uzun yıllardır insanların dünyasından kaçan Kaplumbağa kardeşler, kahramanca hareketleriyle New York yerlilerinin kalplerini fethetmek ve normal gençler olarak görülmek için bir adım atarlar. Yeni arkadaşları April O'Neil, gizemli bir suç örgütünü alt etmelerinde kardeşlere yardım edecektir. Fakat çok geçmeden üzerlerine bir mutant ordusu salınınca ekip kendilerini başlarından büyük bir işe kalkışırken bulur.