En İyi Korku-Gerilim Dizileri!

En iyi korku-gerilim dizilerini sizler için derledik!

Korku ve gerilim türündeki diziler, izleyicilere gizemli hikayelerle ve nefes kesici anlarla dolu unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu listede ise korku ve gerilim dünyasının zirvesinde yer alan dizileri bulacaksınız. Her biri benzersiz konseptleri, etkileyici karakterleri ve sürükleyici atmosferleriyle öne çıkan bu diziler, hem korku severleri hem de gerilim tutkunlarını ekran başına kilitleyecek. İşte en iyi korku ve gerilim dizilerinin bir araya geldiği bir rehber ile karşınızdayız.

Keyifli seyirler!

1. Alacakaranlık Kuşağı

Alacakaranlık Kuşağı

"İnsanoğlunun bildiğinin ötesinde beşinci bir boyut vardır. Uzay kadar geniş ve sonsuzluk kadar zamansız bir boyut. Işık ile gölge, bilim ile hurafe arasındaki orta yoldur ve insanın korku çukuru ile bilgisinin zirvesi arasında yer alır. Bu, hayal gücünün boyutudur. Alacakaranlık Kuşağı dediğimiz bir alandır." Her bölümde farklı oyuncularla, farklı konuların işlendiği, bilim kurgu, korku ve gerilim öğelerini barındıran beş sezonluk seri, bu türdeki dizilerin öncülüğünü yapmaktadır.

2. İkiz Tepeler

Orjinal seri, Laura Palmer isimli bir genç kızın öldürülmesi ile başlar ve sonrasında gelişen olaylar üzerine şekillenir. FBI özel ajanı Dale Cooper  cinayeti çözmek ve katili yakalamak için bu küçük kasabaya gönderilir. Başlangıçta masum görünen kasaba insanlarının derinlerine inildikçe karanlık yönleri ortaya çıkar ve farklı bir yaşam sürdükleri görülür.

3. The Haunting of Hill House

Orijinal İsmi: The Haunting of Hill House

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2018 - ABD

1992 yazında, Hugh ve Olivia Crain evlerini restore edip satışa çıkarmayı planlamaktadır. Bu süre zarfında yaşamak için çocukları Steven, Shirley, Theodora, Luke ve Eleanor ile Hill House'a taşınırlar. Ancak, restorasyonda çıkan sorunlar ve planlanmayan bazı onarımlar nedeniyle, Hill House'ta beklediklerinden daha uzun süre yaşamak zorunda kalırlar. Evde kaldıkları süre boyunca, günden güne artan paranormal olaylarla yüzleşirler. Öyle ki bu olaylar en sonunda trajik bir kayba yol açar ve evden apar topar taşınırlar. Yirmi altı yıl sonra, Crain kardeşler ve babaları bu trajediden sonra ilk kez bir araya gelir ve Hill House'daki zamanlarının her birini nasıl etkiledikleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

4. Ash vs Evil Dead

Orijinal İsmi: Ash vs Evil Dead

Süre: 43dk
Yapımı: 2015 - ABD

Aradan geçen 30 yılın ardından kötülük insan ırkını yeniden tehdit etmeye başlamıştır. Ve Ash insanlığın tek umudu olacaktır.

5. Gizli Dosyalar

FBI'da yüksek fizikten, şeytana tapanlara, gözü dönmüş şiddet tarikatlarından, uzaylıların istilasına dek karanlıkta kalmış ve 'açıklanamaz 'olarak nitelendirilen bütün dosyalara X-Files adı verilir. Olaylara yaklaşımları farklı olan iki FBI ajanı Fox Mulder ve Dana Scully, günümüz Amerika'sında çözülmemiş bu en gizemli dosyaları araştırmaktadırlar. Asi ve hayalci biri olan Mulder, yıllar süren araştırmaları sayesinde edindiği tecrübeler ve bilgiler neticesinde ele aldıkları davaların geneline tamamen alternatif ve genelde gerçeküstü bir bakış açısından yaklaşmayı tercih eder. Scully ise FBI ajanlığının yanında aynı zamanda doktordur, bilimkadınıdır ve gerçekçidir. Mulder'ın tersine davalara mantıksal düzeyde yaklaşır. Mulder'ın ortaya attığı alternatif teorileri, her zaman bilimin getirdiği kuşkuculukla değerlendirir. 

6. Black Mirror

İnsanlığın en büyük buluşlarının ve en karanlık içgüdülerinin çarpıştığı, çarpık, yüksek teknolojili bir çoklu evreni keşfeden bir antoloji dizisi.

7. The Walking Dead

Şerif Rick Grimes, komadan uyanır ve bildiği dünyanın yok olduğunu öğrenir. Ölülerin egemen olduğu bu dünyada hayatta kalmak için diğer kurtulanları bir arada tutmalı ve onlara liderlik etmelidir. Ancak tek tehlike ölüler değildir…

8. Hannibal

Red Dragon filminin konusuyla aynı eksende ilerleyen dizide, genç FBI ajanı Will Graham'in, ünlü psikiyatr Hannibal Lecter'la çeşitli cinayetlerle ilgili işbirliği yapması anlatılıyor.

9. The Terror

Orijinal İsmi: The Terror

Süre: 44dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yapımı: 2018 - ABD

Kuzey Kutbu'nun tehlikeli Kuzeybatı Geçiti'ni arayan bir Kraliyet Donanması mürettebatı bunun yerine canavar bir avcı keşfeder.

10. Usher Evi'nin Çöküşü

Orijinal İsmi: The Fall of the House of Usher

Tür: Dram , Korku
Yapımı: 2023 - ABD

Servetlerini (ve geleceklerini) güvence altına almak için acımasız olmaktan çekinmeyen iki kardeşin mirasçıları gizemli bir şekilde birer birer ölmeye başlar. 

11. American Horror Story

Bu antoloji dizisi her sezon farklı bir hikayeyle seyirci karşısına çıkıyor.

12. Bates Motel

Bates Motel, Carlton Cuse, Kerry Ehrin ve Anthony Cipriano tarafından televizyon için hazırlanan bir Amerikan gerilim dizisidir. Alfred Hitchcock'un çığır açan 1960 yapımı filmi Psycho'daki olayların öncesini anlatan bu dizi, Norman Bates ve annesi Norma'nın hayatına odaklanıyor. Dizi, Norma'nın kocasının ölümünden sonra, yeni bir hayata başlamak için oğlu ile birlikte bir motel satın almasıyla başlar. Norma ve Norman sahil kasabası Oregon'daki evlerine yerleştikten sonra, kasabanın hiç de göründüğü gibi olmadığını anlarlar. Yerli halk da onlarla kendi sırlarını paylaşmamaya kararlıdır. Ama Bates ailesi kendi sırlarını korumak için her şeyi yapacaklardır. 

13. Penny Dreadful

Orijinal İsmi: Penny Dreadful

Süre: 60dk
Senarist: John Logan
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere , İspanya

Kaşif Sir Malcolm Murray, Amerikalı silahşör Ethan Chandler, bilim adamı Victor Frankenstein ve medyum Vanessa Ives, Viktorya dönemi Londra'sında doğaüstü tehditlerle mücadele etmek için bir araya geliyor.

14. Stranger Things

Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar. 

15. Lovecraft Country

Orijinal İsmi: Lovecraft Country

Süre: 60dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yapımı: 2020 - ABD

Atticus isimli genç siyahî bir adamın babasını aramak için Lovecraft Country isimli kasabaya arkadaşı Letitia birlikte gider. Bu arayış sırasında korkunç yaratıklarla ve türlü entrikalar ile karşılacaklardır.