En İyi Rachel McAdams Filmleri

Başarılı oyuncu Rachel McAdams bugün 45 yaşında!

Rachel McAdams, oyunculuk kariyeri boyunca yeteneği ve çeşitli rollerdeki başarılı performanslarıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kurdu. Bu özel doğum gününde, McAdams'ın kariyerindeki en unutulmaz anları keşfetmeye ne dersiniz? İşte, McAdams'ın oyunculuk zenginliğini sergilediği filmler bu listede. Bu seçkide, romantik komedilerden dramalara, gerilim filmlerinden bilim kurguya kadar McAdams'ın etkileyici performanslarını bulacaksınız.

Keyifli seyirler!

1. Spotlight

Orijinal İsmi: Spotlight

Süre: 129dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Thomas McCarthy
Yapımı: 2015 - ABD , Kanada

2001 yılında The Boston Globe gazetesi, Marty Baron'ı editör olarak işe alır. Baron bir gün gazetede pedofil bir rahiple ilgili bir haber görür. Bunun üzerine gazetenin araştırmacı haber ekibi Spotlight'ın başındaki Robby Robinson'ı, bölgedeki kiliselerde uzun süredir devam eden çocuk tacizi iddialarıyla ilgili araştırma yapmaya yönlendirir. Spotlight'ın usta gazetecileri, soruşturma derinleşip daha fazla bilgiye sahip oldukça, konunun sadece Katolik Kilisesi'nin üst düzey yetkililerine değil, devlet kurumlarının da önemli kişilerine uzanan bir ağ oluşturduğunu farkeder. Ancak hasıraltı edilen dosyaları gün yüzüne çıkarmadan önce büyük baskılara göğüs germeleri gerekecektir.

2. Zamanda Aşk

Orijinal İsmi: About Time

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Richard Curtis
Senarist: Richard Curtis
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Genç yaştaki Tim Lake, ailesiyle birlikte sıra dışı bir yeteneğe sahiptir:Tim hayatının farklı yönlerini değiştirmek için bu özelliğini kullanmaya başlar. Mary adında bir kıza aşık olur çalışmak için Londra'ya taşınır. Tim gizli yeteneği ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirir ama genç adam yakın zamanda her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini fark edecektir.

3. Son Şans

Orijinal İsmi: Southpaw

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Antoine Fuqua
Yapımı: 2015 - ABD

Hafif Ağırsiklet dünya şampiyonu boksör Billy Hope için hayatında her şey yolundadır. Çok sevdiği eşi Maureen ve kızı Leila ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Ancak öfkesine hakim olamadığı bir olayın sonunda gerçekleşen trajik kaza sonucu eşini kaybeder, kızının velayeti elinden alınır. Sahip olduğu her şeyi bir bir kaybeden Billy, yeniden zirveye çıkıp kızına kavuşabilmek için son çare olarak boks antrenörü Tick Wills'ten yardım ister.

4. Kötü Kızlar

Orijinal İsmi: Mean Girls

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Mark Waters
Senarist: Tina Fey
Yapımı: 2004 - ABD

Zoolog olan ailesi tarafından Afrika'da büyüyen, okula gitmeyen, sadece evde özel eğitim alan Cady, en güçlünün hayatta kaldığı ilkesini yaşayarak öğrenmiştir. Ancak 15 yaşına gelip liseye başladığında orman kanunlarının yepyeni bir boyut kazandığını farkeder. Okulun en popüler kızının eski sevgilisine aşık olunca işler Cady için epey karışacaktır.

5. Sherlock Holmes

Orijinal İsmi: Sherlock Holmes

Süre: 129dk
Tür: Aksiyon , Gizem , Macera , Suç
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapımı: 2009 - Almanya , ABD , Avustralya , İngiltere

Arthur Conan Doyle’un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes’ün dinamik yeni uyarlamasında Holmes ve cesur ortağı Watson en son maceralarına atılıyorlar.Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu macerasında ülkesini yok edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşıyor

6. Oyun Gecesi

Orijinal İsmi: Game Night

Süre: 100dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Senarist: Mark Perez
Yapımı: 2018 - ABD

Oyun oynamayı çok seven Max ve Annie yine bir oyun akşamı esnasında tanışıp evlenmiş bir çifttir. Bir akşam Max'in ağabeyi Brooks son derece gerçekçi bir 'cinayet' partisi düzenlerler. Ancak bazı şeylerin oyun olmadığına, 'gerçekten' yaşanıyor olduğuna dair şüpheye düştüklerinde, tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını anlarlar.

7. Davetsiz Çapkınlar

Orijinal İsmi: Wedding Crashers

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: David Dobkin
Senarist: Bob Fisher , Steve Faber
Yapımı: 2005 - ABD

Düğün sahibi kim olursa olsun karizmatik ve çekici iki genç adam her düğünün gözde erkekleri olmaktan ve ortalığı karıştırmaktan zevk alırlar. Amaçları her düğünden güzel bir kadınla birlikte ayrılmaktır. Fakat yılın sosyete düğününde işler değişecektir.

8. Doktor Strange

Orijinal İsmi: Doctor Strange

Süre: 116dk
Yönetmen: Scott Derrickson
Yapımı: 2016 - ABD

Dünyanın en önemli beyin cerrahlarından biri olan Stephen Strange, geçirdiği bir trafik kazasının ardından meslek hayatını bitirmek zorunda kalmıştır. Hem fiziksel, hem de mental olarak tedaviye ihtiyacı olan bu kibirli doktor, bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta karşılaştığı Ancient One ona mistik dünyaların kapısını açacak, sihir ve paralel dünyalar yardımıyla onun yepyeni bir karaktere bürünüp hayatının değişmesine yardımcı olacaktır.

9. Not Defteri

Orijinal İsmi: The Notebook

Süre: 123dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Nick Cassavetes
Yapımı: 2004 - ABD

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

10. İtaatsizlik

Orijinal İsmi: Disobedience

Süre: 114dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sebastián Lelio
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , İrlanda

Sebastián Lelio ve Rebecca Lenkiewicz'in senaryosundan yola çıkan film, bir kadın çocukluk arkadaşına ilgi duymak için onlarca yıl önce ondan kaçan Ortodoks Yahudi topluluğuna geri dönerken bir kadını takip ediyor.