En İyi Adam Driver Filmleri

Yükselen yıldız Adam Driver, bugün 40 yaşına giriyor!

19 Kasım 1983'te San Diego'da dünyaya gelen Adam Driver,  "Star Wars" serisindeki "Kylo Ren" rolüyle geniş kitlelerce tanındı. "Marriage Story" ve "Karanlıkla Karşı Karşıya" gibi filmlerdeki oyunculuğuyla övgü topladı. Derinlikli karakterlerdeki başarısı ve geniş yelpazedeki performanslarıyla dikkat çeken Driver, son yıllarda Hollywood'un önde gelen isimleri arasında yer almaya başladı. Sanatçının en beğendiğimiz filmlerini sizler için bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. Marriage Story

Orijinal İsmi: Marriage Story

Süre: 137dk
Tür: Dram
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2019 - İngiltere

Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evlilikleri tükenmekte olan bir çifttir. Kolay bir boşanma süreci geçirmeyi planlayan çift için bu süreç, çocuklarının velayeti söz konusu olduğunda daha karmaşık bir hal alır. Çiftin boşanma sürecinde hayatlarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerine attıkları kızgınlıklar da, gün geçtikçe agresifleşen bir boşanma sürecine sebep olacaktır.

2. Gucci Ailesi

Orijinal İsmi: House of Gucci

Süre: 163dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Roberto Bentivegna
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Filmde, 1980'lerde Patrizia Reggiani'nin aileye dahil olmasıyla birlikte moda devi Gucci ailesinde baş gösteren aile içi kargaşalar ve ihanetlerin neden olduğu skandallar zinciri anlatılıyor. 1995 yılında gerçekleşen Maurizio Gucci cinayetine neden olan skandallar, etkileyici bir dille izleyici ile buluşuyor.

3. Karanlıkla Karşı Karşıya

Orijinal İsmi: BlacKkKlansman

Süre: 128dk
Tür: Dram , Komedi , Suç , Tarih
Yönetmen: Spike Lee
Senarist: Spike Lee
Yapımı: 2018 - ABD

1970'lerde, siyahi hareketle birlikte ırkçılığın da güçlü olduğu yıllarda Afrika kökenli Ron Stallworth (John David Washington), Colorado Springs polisindeki ilk siyahi memur olmayı başarır. Henüz bir çaylak olmasına rağmen, çok zorlu bir göreve girişir: Beyaz ırk üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünün liderlerinden David Duke (Topher Grace) ile telefonla iletişime geçerek örgüte sızmayı başarır. Ancak örgütte yükselmek için yüz yüze görüşülmesi gereken durumlarda "beyaz" bir Ron Stallworth'e ihtiyaç ortaya çıkar, bu görev için de Flip Zimmerman (Adam Driver) adlı bir başka polis uygun bulunur. Blackkklansman filmi, Ron Stallworth'ün yazdığı aynı adlı otobiyografik romandan uyarlandı.

4. Star Wars 7: Güç Uyanıyor

Orijinal İsmi: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Süre: 141dk
Yönetmen: J.J. Abrams
Yapımı: 2015 - ABD

Orijinal serinin son filminin 30 yıl ardından Star Wars serisi 7. filmiyle sinemalara döndü. Filmde, Return of the Jedi filminin 30 yıl sonrasında yaşananlar anlatılacak.

5. Şanslı Logan

Orijinal İsmi: Logan Lucky

Süre: 118dk
Tür: Aksiyon , Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Senarist: Rebecca Blunt
Yapımı: 2017 - ABD

Son zamanlarda işleri yaver gitmeyen Logan kardeşler, Jimmy (Channing Tatum), Clyde (Adam Driver) ve Mellie (Riley Keough), köşeyi dönmenin kısa yolu olarak, Amerika'nın en önemli araba yarışlarından olan NASCAR'ın Charlotte'taki ayağından büyük bir vurgun yapmayı planlar. Bu amaçla hapis yatmakta olan ünlü soyguncu Joe Bang'i (Daniel Craig) kaçırmayı bile göze alırlar.

6. Son Düello

Orijinal İsmi: The Last Duel

Süre: 153dk
Tür: Aksiyon , Dram , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Ben Affleck , Matt Damon
Yapımı: 2021 - ABD

Norman halkından bir şövalye Jean de Carrouges ve Norman soylusu Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve Le Gris hayatta kalırsa  aklanacaktır. Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

7. Frances Ha

Orijinal İsmi: Frances Ha

Süre: 86dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Noah Baumbach
Yapımı: 2012 - ABD , Brezilya

Frances bir dans kumpanyasında çırak olarak çalışsa da bir dansçı değildir. Büyük ve teferruatlı hayalleri olmasına rağmen, New York’ta yaşamanın ekonomik zorluklarından o da payını almaktadır. Oda arkadaşı Sophie’yle de araları bozulduğunda, henüz adım attığı yetişkinler dünyası Frances için iyice şaşırtıcı bir hal alır. Frances’in yersiz yurtsuzluğunu vurgulamak için sürekli değiştirdiği ev adreslerinin etrafında kurulan bu gösterişsiz başyapıtın yaratıcılığı hiç tükenmiyor.

8. Çöldeki İzler

Orijinal İsmi: Tracks

Süre: 112dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: John Curran
Yapımı: 2013 - Avustralya

John Curran’ın yeni filmi Tracks, Avustralyalı yazar Robyn Davidson’ın kendi anılarını kaleme aldığı aynı adlı kitabından bir uyarlama. Mia Wasikowska’nın Davidson’ı canlandırdığı film, yazarın köpeği ve dört deveyle 1977 yılında Avustralya çöllerinde yaptığı yolculuğu konu alıyor. Adam Driver ise, Davidson’ın yolculuğunu kaydeden National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan rolünde. Film büyüleyici görüntüler eşliğinde nefes kesici bir yolculuğu anlatırken; genç bir kadının meydan okuyuşuyla feminizmden, hikâyenin geçtiği coğrafya nedeniyle sömürgeciliğe kadar pek çok temaya da değiniyor. Yönetmen John Curran, New York’tan Avustralya’ya yerleştiği dönemde, 80’li yıllarda keşfetmiş Robyn Davidson’ın kitabını. Genç kadının bir anlamda kendisini de keşfetmek için yaptığı bu yolculuğu, kendi yolculuğuna çok yakın bulan Curran, yıllar sonra bu uyarlamayı yapmaktan büyük heyecan duymuş.  

9. Sen Şarkılarını Söyle

Orijinal İsmi: Inside Llewyn Davis

Süre: 105dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Senarist: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 2013 - İngiltere , Fransa

Coen Kardeşler'in yine bir dönem dramasına imza attıkları Inside Llewyn Davis, 1960'lı yılların New York'unda geçiyor. 1960'lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşımakta. 2013 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan filmin başrollerinde Justin Timberlake, John Goodman ve son dönemin dikkat çeken yeteneklerinden Carey Mulligan yer alıyor.

10. Annette

Orijinal İsmi: Annette

Süre: 140dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Leos Carax
Senarist: Ron Mael , Russell Mael

Film, stand-up komedyeni Henry ve opera sanatçısı eşi Ann’in hayatını konu alıyor. Başarısız bir Hollywood çifti olan Ann ve Henry’nin bir de iki yaşında bir kızları vardır.