Tüm Zamanların En İyi 10 Vahşi Batı Filmi

Tüm zamanların en iyi vahşi batı filmlerini sizler için derledik!

Vahşi batı filmleri dediğimizde genellikle kovboylar akla gelir. Sokakta ortasında bir silah düellosu... Herkes kasabanın bir köşesinden kimin uzaklaştığını görmek için bakar. Gerçek şu ki, batı filmleri, içinde kimin olduğuyla ilgili değil. Nerede gerçekleştiğiyle ilgilidir. Eğer Amerikan Batısı'nda geçiyorsa, kendinize bir vahşi batı filmi bulmuşsunuz demektir.

İşte sizin için seçtiğimiz en iyi vahşi batı filmleri!

İyi seyirler!

1. Zafer Madalyası

Orijinal İsmi: Bad Day at Black Rock

Süre: 81dk
Tür: Gerilim , Gizem , Western
Yönetmen: John Sturges
Senarist: Howard Breslin
Yapımı: 1955 - ABD

Issız black rock kasabasından geçen buharlı tren uzun yıllardır hiç duraksamamıştır bu kasabada, yıllar sonra trenin durup bir yabancıyı  bırakması yerel halkta huzursuzluğa ve paranoyaya sebep olur, zira bu ıssız kasaba yıllar geçtikçe kendi adalaetini kendi sağlar hale gelmiştir, eski sırların perdesi aralanacaktır oysa. 

2. Seraphim Falls

Orijinal İsmi: Seraphim Falls

Süre: 115dk
Tür: Aksiyon , Dram , Western
Yönetmen: David Von Ancken
Yapımı: 2006 - ABD

Film karlı ormanlar içersinde bir adamı yaraladıktan sonra takip eden bir grup insan görüntüleri ile başlar. Yaklaşık bir saati geçen süresince takip edilen Gideon'un, Carver ve adamlarınca neden takip edildiği konusunda bir ipucu yoktur. Gideon bu takip süresince yaralanmasına karşın nice badireler de atlatarak kaçmayı bilir. Bu arada Carver'ın adamlarını da eksiltmekten geri kalmaz. Amansız takip bir demiryolu şantiyesinde Gideon'un şantiyenin adamlarınca esir alınması ile son bulacak gibidir ancak Gideon buradan da ustalıkla kurtularak kolay lokma olmadığını belli eder. Carver'ın ona iyice yaklaştığı sırada Gideon'un niye takip edildiğini öğrenilir. Kuzeyli ordusunda yüzbaşı olan Gideon savaşın bitimi sonrası güneyli ordusunda eski bir albay olan Carver'ın evine gelmiş ve ondan mühimmatın ve eski askerlerin ne olduğunu öğrenmek istemiştir. Ancak bu arada gözü dönmüş askerlerce Carver'ın evi, içinde eşi ve çocukları ile yakılmıştır. Takip sürerken çöldeki su başındaki kızılderili ve yine çöldeki iksir satıcısı kadın temaları olaya felsefi bir boyut katarak, takip sürecini her ikisine de sorgulatır. En nihayetinde karşılaşan Gideon ve Carver sürpriz bir sonla filmi noktalar.

3. Maverick

Orijinal İsmi: Maverick

Süre: 127dk
Tür: Aksiyon , Dram , Komedi , Macera , Western
Yönetmen: Richard Donner
Yapımı: 1994 - ABD

Nehirde bir teknede yapılacak olan poker turnuvasına katılacak olan Maverick (Mel Gibson), yarışmaya katılmak için gerekli olan parayı tamamlamaya çalışırken usta hırsız Anabel (Jodie Foster) tarafından soyulur. Ancak Anabel bu sefer sert kayaya çarpmıştır. Çünkü Maverick Anabel'in peşini bırakmaz. Karşılıklı atışmalar ve ortak bir amaç için çalışmaları bilinçsiz olarak Anabel ve Bret Maverick'i yakınlaştırır.

4. Kanlı Kıta

Orijinal İsmi: Quigley Down Under

Süre: 119dk
Tür: Western
Yönetmen: Simon Wincer
Senarist: John Hill
Yapımı: 1990 - ABD , Avustralya

Avustralyaya göçen britanyılalırın Aborjin soy kırımına karşı farklı bir bakış açısı. Matthew Quigley Avustralyada bir çiflikte çalışmak üzere keskin nişancı arandığına dair bir iş ilanına baş vurmuştur ve başvurusunun kabulu üzerine 3 aylık bir gemi yolculuğu sonrası Amerikan Avustralyaya yeni işi için gelir, bir test ile 1km ötede ki kovayı üç kez vurmasıyla da hemen işi ve 50 altınını alır. Ama belirtilmeyen şey nişancılığını hangi amaç için kullanacağıdır ki çok geçmez bunu da kısa süre içinde öğrenecektir. Avlayacağı şey Martson`ın kin beslediği Aborjinlerdir. 

5. Küçük Dev Adam

Orijinal İsmi: Little Big Man

Süre: 139dk
Tür: Dram , Komedi , Macera , Western
Yönetmen: Arthur Penn
Senarist: Calder Willingham
Yapımı: 1970 - ABD

Yaşlılığın son derece ileri bir noktasından geriye dönüp bakan Jack Crabb, yerli Amerikalılar tarafından yetiştirilmesi ve General Custer ile savaşması hakkında olan hayatını anlatıyor.

6. Valdez Geliyor

Orijinal İsmi: Valdez Is Coming

Süre: 91dk
Tür: Western
Yönetmen: Edwin Sherin
Yapımı: 1971 - ABD

Kanun koruyucusu yani ŞERİF -Bob Valdez- Burt Lancaster- ile onun cinayet işlemesine neden olan Frank Tanner arasındaki mücadelenin dişe diş öyküsü.

7. Wyatt Earp

Orijinal İsmi: Wyatt Earp

Süre: 191dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera , Western
Yönetmen: Lawrence Kasdan
Yapımı: 1994 - ABD

Dennis Quaid Gene Hackman Wyatt Earp bir adam ve ailesi hakkında bir film. Bir Hollywood yapımından ziyade belgesel tadındaki filmde Batı'nın eski kahramanlarının iyi ve kötü zamanları anlatılıyor. *Kasdan/Costner işbirliğiyle çekilen Wyatt Earp destanı tam 191 dakika boyunca süren, Wyatt Earp'ün gençliğinden yaşlılığına kadar hayatını anlatan bir western klasiği. Koyu renkler ve karanlık mekanlarda çekilen filmin şiirsel bir anlatımı ve derin bir tonu var. Filmin iki lokomotifini Oscar ödüllü Kevin Costner ve Dennis Quaid oluşturuyor.

8. Gitmesine İzin Ver

Orijinal İsmi: Let Him Go

Süre: 114dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç , Western
Yönetmen: Thomas Bezucha
Senarist: Thomas Bezucha
Yapımı: 2020 - ABD , Kanada

Oğullarının ölümünün ardından, Montana’da yaşadıkları çiftlik evinden ayrılarak, torunlarını kurtarmak için bir yolculuğa çıkan emekli bir şerif ve eşi, varış noktalarına ulaştıklarında, torunlarını ellerinde tutan ailenin, onu bırakmak gibi bir niyeti olmadıklarını göreceklerdir.

9. Kanun Benim

Orijinal İsmi: Appaloosa

Süre: 115dk
Tür: Dram , Suç , Western
Yönetmen: Ed Harris
Senarist: Ed Harris , Robert Knott
Yapımı: 2008 - ABD

1882 New Mexico, Appaloosa kasabası. Kanunsuzluk ve karmaşanın hüküm sürdüğü kasabalara seyyah olarak giden iki arkadaş Virgil Cole ve Everett Hitch, gittikleri yerlerde kanun adamı olarak görev yaparlar. Kasabadaki halk uzun süredir Randall Bragg isimli bir çiftlik sahibi tarafından zulüm görmektedir. Bragg 3 tane kanun adamını da öldürmüştür. Bragg’i asmak üzere mahkemeye çıkaran ikilinin planları kasabaya yeni gelen dul bir kadının varlığıyla değişir. Arkadaşlık, kıskançlık ve kanunla bezenmiş bu maceraya Appaloosa kasabasında şahit olacaksınız.

10. The Frisco Kid

Orijinal İsmi: The Frisco Kid

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Macera , Western
Yönetmen: Robert Aldrich
Yapımı: 1979 - ABD

Polonyalı bir yahudi din adami , bir sinagoga liderlik yapmasi icin San Francisco'ya gonderilir. Yolculuk süresince kötülük nedir bilmeyen Avram'ın başına vahşi batıya özgü her türlü bela gelecektir. Haydutlar, tren ve banka soygunu ve daha da kötüsü yerlilerle karşı karşıya kalacaktır.