En İyi Doğaüstü Gerilim Filmleri

Doğaüstü gerilim filmleri sevenler buraya!

Doğaüstü gerilim filmleri, izleyicileri gerçeklik ve doğaüstü arasında ince bir çizgide dolaştıran heyecan verici bir tür. Bu tür filmler, sıra dışı ve ürkütücü olayları konu alırken aynı zamanda insanın iç dünyasındaki korkulara ve derinliklere de odaklanıyor. Bu filmler, genellikle gizemli güçler, paranormal varlıklar, ruhaniyetler veya psişik yetenekler gibi doğaüstü unsurları içeriyor.

"Altıncı His"ten " Şeytan Çarpması"na on filme yer verdiğimiz bu listedeki her bir film, kendine özgü atmosferi ve derinlikli hikayesiyle izleyicilere farklı bir dünya sunuyor. 

Keyifli seyirler!

1. Altıncı His

Orijinal İsmi: The Sixth Sense

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 1999 - ABD

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

2. Kapan

Orijinal İsmi: Get Out

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Jordan Peele
Senarist: Jordan Peele
Yapımı: 2017 - ABD

Genç bir siyahi adam olan Chris, beyaz kız arkadaşı Rose'la birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gider. Ancak bu kasabada tuhaf birşeyler vardır, burada yaşayan siyahlar, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan bir başka siyahi, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır.

3. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.

4. Diğerleri

Orijinal İsmi: The Others

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Yapımı: 2001 - ABD , Fransa , İspanya

İkinci dünya savaşı sonrası New Jersey. Kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte, büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin hep sımsıkı kapalı tutulduğu eve, üç kişi uğrar: ihtiyar bir kadın ve adam, bir de dilsiz genç kız. Evi çekip çevirecek yardımcılar aramakta olan grace, bu kişilere iş verir; onları çocuklarının sağlık durumu konusunda uyarır. Öte yandan, grace'in kızı anne, victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır. Evin çevresini kaplayan yoğun sis yüzünden kasabayla irtibatları kesildiği sırada, grace, kızının anlattığı hikayelerin doğru olabileceği yolunda kanıtlarla karşılaşır. İşte bu noktada, eve yardımcı olarak aldığı insanlardan da şüphelenmeye başlar. Gücünü büyük ölçüde finalindeki sürprizden alan, gerilim dolu bir yapım.

5. Korku Seansı

Orijinal İsmi: The Conjuring

Süre: 112dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: James Wan
Yapımı: 2013 - ABD

Gerçek bir hikayeden uyarlanan “Korku Seansı / The Conjuring”, paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren’ın nasıl dünyaca meşhur olduklarının korkutucu hikayesini anlatıyor; olaylar Ed ve Lorraine’in, karanlık bir varlık tarafından hayatları alt üst edilen bir ailenin çiflik evine çağırılmalarıyla başlıyor. Şeytani bir varlıkla yüzleşmeye zorlandıklarında, Warrenlar, kendilerini hayatlarının en korkunç vakasının içinde buluyorlar.

6. Ruhlar Bölgesi

Orijinal İsmi: Insidious

Süre: 103dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: James Wan
Senarist: Leigh Whannell
Yapımı: 2010 - ABD , Kanada

 Josh (Patrick Wilson) ve Renai (Rose Byrne) üç çocuklarıyla beraber eski bir eve taşınmış ve mutlu bir aile yaşamı sürdürmektedirler. Kaza sonucu küçük çocukları komaya girene kadar. Ancak bundan sonra olaylar başlar. John ve Renai oğullarını açıklanamayan esrarengiz ve doğaüstü olaylardan, 'öteki'nden kurtarmak zorundadır. 

7. Lanet

Orijinal İsmi: Sinister

Süre: 110dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Scott Derrickson
Senarist: Scott Derrickson
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere , Kanada

Bir gerçek suç yazarının yeni taşındığı evde, içerisinde evde çekilmiş korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulması sonucunda kendisini ve ailesini korkunç bir kabusun ortasında bulmasını konu alıyor.

8. 1408

Orijinal İsmi: 1408

Süre: 112dk
Tür: Gizem , Korku
Yönetmen: Mikael Håfström
Yapımı: 2007 - ABD

Mike Enslin buranın ve şimdinin dışında hiçbir gerçeklik olmadığını ispatlamaya çalışan bir adam. Başka bir hayat yok.. Tanrı yok. İkinci şanslar yok. Yoksa var mı? Korku ustası Stephen King’in tüyler ürpertici kısa filminden uyarlanan bu filmde Ünlü korku romanı yazarı Mike Enslin (John Cusack) sadece kendi gözleriyle gördüğü şeylere inanır. Uyduruk perili evler ve mezarlıklarda geçen doğan üstü olayları kötüleyen bir dizi çok satan kitap yazdıktan sonra Enslin’in hayaletlerden uzak ve yalnız geceleri, yeni projesi için gittiği kötülüğüyle ün salmış Dolphin Otel’in 1408 numaralı odasında kalmaya başladığında değişmeye başlar. Otel müdürünün(Samuel L. Jackson) uyarılarına karşı koyan yazar, perili olduğu söylenen bu odada yıllardan beri kalan ilk kişidir. Yeni bir liste başı kitabın eli kulağındadır, ama birçok diğer Stephen King kahramanı gibi, öncelikle yaşayabilmek için şeytanlarıyla  yüzleşmelidir.

9. Şeytan Çarpması

Orijinal İsmi: The Exorcism Of Emily Rose

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku , Suç
Yönetmen: Scott Derrickson
Yapımı: 2005 - ABD

Emily Rose üniversiteye gitmek için kırsal bölgedeki güvenli evinden ayrıldığında, kendisini nelerin beklediği hakkında sahip değildir. Bir gece yurtta yalnızken, tüyler ürpertici bir sanrı görür ve kendinden geçer. Geçirdiği bu krizler daha sık ve ciddi bir hâl almaya başlayınca, koyu bir Katolik olan Emily, kilisesinin rahibi Peder Richard Moore’un kendisine şeytan çıkarma ayini uygulamasını ister. Genç kız bu dehşet verici şeytan çıkarma ayini sırasında ölünce, rahip ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek suçuyla yargılanır.

10. Köy

Orijinal İsmi: The Village

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2004 - ABD

Mutlu ve huzurlu görülen bir köyün insanları aslında köyün dışındaki yasak ormanda yaşayan yaratıklar yüzünden korku dolu anlar yaşamaktadırlar. Bu insanlardan biri bu sınırı aşarak bilinmeyenle yüzleşmeye cesaret eder.