Apple TV Üzerinden İzleyebileceğiniz En İyi 2023 Filmleri!

Apple TV üzerinden izleyebileceğiniz en iyi 2023 filmlerini derledik!

Apple TV'nin dijital yayın platformu Apple TV+ ülkemizde aktif olmasa da Apple TV film satın alma ve kiralama hizmetleri veriyor. 4 ile 20 TL arasında değişen fiyat aralığında pek çok alternatif sunan Apple TV'de yakın zamanda vizyondan kalkmış merak uyandırıcı filmleri yakalamak mümkün.

Biz de Apple TV üzerinden satın alarak veya kiralayarak izleyebileceğiniz en iyi 15 2023 filmini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (Emily Blunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

2. The Banshees of Inisherin

Orijinal İsmi: The Banshees of Inisherin

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Uzak bir İrlanda adasında geçen bu filmde, uzun süredir arkadaşlıklarını devam ettiren iki arkadaştan bir tanesi, artık arkadaş olmak istemediğini söyler. Bu ani değişiklik, ikisinin de hayatında büyük sonuçlar yaratacaktır.

3. Babil

Orijinal İsmi: Babylon

Süre: 189dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2022 - ABD

Tarihi ve kurgusal karakterlerin bir arada olduğu yapım, sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş döneminin Hollywood'una ışık tutuyor.

4. Indiana Jones ve Kader Kadranı

Orijinal İsmi: Indiana Jones and the Dial of Destiny

Süre: 155dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 2023 - ABD

Ünlü arkeolog Indiana Jones'un tarihin bütün akışını değiştirebilecek bir yapıyı geri almak için zamanla yarışması gerekiyordur. Harrison Ford'un Indiana Jones rolünü tekrarlayacağı bu filmde ona Phoebe Waller-Bridge ve Mads Mikkelsen eşlik etmekte

5. John Wick 4

Orijinal İsmi: John Wick 4

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Yapımı: 2023 - Almanya , ABD

John Wick (Keanu Reeves), High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce Wick'in, dünya çapında ittifaklara ve eski dostlarını düşmana dönüştüren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmesi gerekiyor.

6. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyl her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

7. Elemental: Doğanın Güçleri

Orijinal İsmi: Elemental

Süre: 103dk
Tür: Animasyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Peter Sohn
Yapımı: 2023 - ABD

Disney'in yeni animasyonu Elemental; ateş, su, kara ve hava elementleri sakinlerinin bir arada yaşadığı bir şehirde Ember (Ateş) ve Wade'i (Su) konu almakta. Bu şaşırtıcı ikili, yolculukları sırasında aslında ne kadar çok ortak noktaları olduğunu keşfedeceklerdir.

8. Süper Mario Kardeşler Filmi

Orijinal İsmi: The Super Mario Bros. Movie

Süre: 93dk
Senarist: Matthew Fogel
Yapımı: 2023 - ABD , Japonya

Brooklyn’li tesisatçılar Mario (Chris Pratt) ve erkek kardeşi Luigi (Charlie Day) bir ana su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışırken gizemli bir borudan sihirli, yeni bir dünyaya girerler. Ama kardeşler ayrı düşünce Mario, Luigi’yi bulmak için epik bir maceraya atalır.   Mario, Mantar Krallığı sakini Toad’un (Keegan-Michael Key) yardımıyla ve Mantar Krallığı’nın iradesi güçlü yöneticisi Prenses Peach’ten (Anya Taylor-Joy) aldığı bazı eğitimlerle kendi gücünü bulur.

9. Çizmeli Kedi: Son Dilek

Orijinal İsmi: Puss in Boots: The Last Wish

Süre: 103dk
Yapımı: 2022 - ABD

Çizmeli Kedi, macera tutkusunun canını yaktığını keşfeder; dokuz hayatından sekizini yakmıştır. Puss, efsanevi Son Dilek'i bulmak ve dokuz canını geri kazanmak için destansı bir yolculuğa çıkar.

10. Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm

Orijinal İsmi: Mission Impossible - Dead Reckoning Part One

Süre: 164dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yapımı: 2023 - ABD

"Görevimiz Tehlike" serisinin devam filminde Tom Cruise'un yanı sıra Rebecca FergusonVanessa Kirby ve Simon Pegg gibi ünlü isimler de bulunuyor. Film, tehlikeli bir silah yanlış kişilerin eline düşmeden önce bu silahın yerini bulmaya çalışan Ethan Hunt ve IMF (Impossible Mission Force) ekibini konu alıyor. Yönetmen koltuğunda ise önceki filmlerden tanıdığımız Christopher McQuarrie oturuyor.

11. Asteroit Şehir

Orijinal İsmi: Asteroid City

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2022 - ABD

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni filmi Asteroid City, 1955 yılında Amerika'daki kurgusal bir çöl kasabasında gerçekleşen Junior Stargazer kongresini anlatıyor.

12. Creed III: Efsane Devam Ediyor

Orijinal İsmi: Creed III

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Michael B. Jordan
Yapımı: 2023 - ABD

Adonis, boks dünyasının önde gelen ismi olduktan sonra kariyerinde ve aile hayatında da başarıyı yakalamıştır. Ama eskiden gelecek vaat eden bir boks dahisi olan çocukluk arkadaşıyla karşı karşıya gelince, bu karşılaşma bir kavgadan daha büyük bir şeye dönüşür.

13. Zindan ve Ejderha

Orijinal İsmi: Dungeons & Dragons

Süre: 107dk
Tür: Dram , Fantastik , Macera
Yönetmen: Courtney Solomon
Yapımı: 2000 - ABD

Popüler FRP oyunundan yapılan uyarlama, düşsel bir geçeklikteki iktidar mücadelesini konu alıyor. İzmer İmparatorluğu, uzun zamandır ikiye bölünmüş durumdadır: 'Mage' adı verilen az sayıdakiler, sihir sanatına hakimdirler ve bu yetenekten yoksun çoğunluğa hükmetmektedirler. İzmer'in genç imparatoriçesi Savina (Tora Birch) ise, ülkedeki herkes için eşitlik ve refah getirmek arzusundadır. Fakat kötü yürekli bir Mage olan Profion (Jeremy Irons), imparatoriçeden kurtularak iktidarlarını sürdürmek niyetindedir. İmparatoriçe, İzmer'in altın ejderhalarına hükmeden bir asaya sahiptir. Profion'un maksadına erişmesi için önce bu asayı elde etmesi gerekmektedir...

14. Galaksinin Koruyucuları 3

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Süre: 150dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2023 - ABD

Hâlâ Gamora'yı kaybetmenin şokunu atlatamayan Peter Quill, evreni ve kendilerinisavunmak için ekibini bir araya getirir. Bu görevde başarısız olması ise Koruyucular'ın sonu olabilir.

15. You Hurt My Feelings

Orijinal İsmi: You Hurt My Feelings

Süre: 93dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nicole Holofcener
Senarist: Nicole Holofcener
Yapımı: 2023 - ABD

Bir romancının uzun süredir devam eden evliliği, kocasının son kitabına verdiği dürüst tepkinin ardından aniden alt üst olur.