En İyi Samuel L. Jackson Filmleri!

Usta oyuncu Samuel L. Jackson bugün 75 yaşında!

Bugün, sinemanın efsane isimlerinden biri, Hollywood'un unutulmaz yüzlerinden Samuel L. Jackson'ın doğum gününü kutluyoruz! Jackson, uzun ve etkileyici kariyeri boyunca pek çok unutulmaz karakteri canlandırdı ve seyircilere etkileyici performanslar sundu.

Enerjisi, karizması ve sıra dışı yetenekleriyle tanınan Samuel L. Jackson, sinema dünyasına kattığı değerle sadece bir oyuncu değil, aynı zamanda bir sinema ikonu haline geldi. Yüksek tempolu aksiyonlardan derinlemesine dramalara, kara mizahtan bilim kurguya kadar geniş bir yelpazede roller üstlendi. 

Bu özel gün vesilesiyle, Samuel L. Jackson'ın kariyerinin zirvesini ve en ikonik performanslarını hatırlamak istedik. İşte, sinemanın usta oyuncularından birinin en iyi işlerini bir araya getirdiğimiz listemizle karşınızdayız!

Keyifli seyirler!

1. Ucuz Roman

Orijinal İsmi: Pulp Fiction

Süre: 154dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 1994 - ABD

Ödül avcısı Butch Coolidge şeytanla yaptığı bir anlaşmada ödemeyi durdurmaya karar verir. Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Bu arada iki işi iyi bilen gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak,patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun genç ve güzel karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı redderek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri mutheşem bir raslantı sonucu bir araya getirecektir.

2. Zincirsiz

Orijinal İsmi: Django Unchained

Süre: 165dk
Tür: Dram , Western
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2012 - ABD

Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikaye geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile Alman avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alıyor. Brittle kardeşlerin cinayetiyle suçlanan Schultz'u özgürlüğüne kavuşturmak Django'ya bağlıdır. Zira Schultz özgürlüğüne karşılık, Django'dan zorlu bir görev ister. Görevi başarıyla tamamlayan ve özgürlüğüne kavuşan Django gene de Schultz'un yanından ayrılmaz; üstün avcılık yetenekleriyle şimdi ki hedefi Broomhilda'yı bulmak ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaktır.

3. Jackie Brown

Orijinal İsmi: Jackie Brown

Süre: 154dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 1997 - ABD

Amerika'nın en uyduruk havayollarından birinde hava hostesi olan Jackie Brown'ın emekliliği giderek yaklaşmaktadır. Hostesimiz ayın sonunu getirebilmek için silah kaçakçısı Ordell için çalışmaktadır. Polis durumdan haberdardır. Ordell de polisin haberdar olduğundan ve dolayısıyla Jackie'nin hayatının bıçak sırtında olduğundan.Olaylar ortaya çıktığuında Jackie ve Ordell cephelerine yeni yardımcılar katılır ve herkes yarım milyon doların peşine düşer.

4. Öldürme Zamanı

Orijinal İsmi: A Time To Kill

Süre: 149dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Joel Schumacher
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 1996 - ABD

Mississippi'li bir fabrika işçisi olan Carl Lee Hailey, on yaşındaki kızı Tonya'nın gözü dönmüş iki beyaz ırkçı tarafından saldırıya uğraması sonucunda haklı olarak çok sinirleniyor ve bu iki adamı gördüğü ilk yerde öldürmeye teşebbbüs ediyor. Böylece bir anda 'suçlu' durumuna düşen Carl Lee, Jake Brigance isimli bir avukatı savunma için tutuyor. Jake'e dava sırasında Ellen Roark isimli genç bir hukuk öğrencisi destek oluyor. Birlikte Klan'ın kirli yüzünü, ve 1860'larda çözülmüş olduğu iddia edilen siyah-beyaz ayrımının hala varolduğunu gören Jake ve Ellen, dava sırasında önemli kanıtlara rastlıyorlar..

5. The Hateful Eight

Orijinal İsmi: The Hateful Eight

Süre: 183dk
Tür: Dram , Gizem , Western
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2015 - ABD

İç savaşın üzerinden bir miktar zaman geçmiştir. Kar fırtınasının vurduğu buz gibi Wyoming kışında bir ödül avcısı, canlı yakaladığı kanun kaçağıyla birlikte bir mola yerine sığınır. Ancak burada birbirinden değişik karakterlerle yolları kesişir. Bu 8 kişi arasındaki bazı gizli bağlar, hayatta kalmalarını çok zorlaştıracaktır. Ödül avcıları arasındaki ihanetleri ve intikamı da gözler önüne seren film, 8 Ocak 2016'da gösterime girdi.

6. Ölümsüz

Orijinal İsmi: Unbreakable

Süre: 106dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2000 - ABD

çok büyük bir tren kazası olur tren raydan çıkmıştır. herkes çok üzgün kurtulan olmadığı düşünülüyor. ama kurtulan bir kişi vardı. hayatında hiç hastalanmamış ve hiç yaralanmamış olan bu kişi ölümü bile yenmeyi başarmıştı. ama hayatı artık eskisi gibi olmayacaktı.

7. Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı

Orijinal İsmi: Star Wars Episode III: Revenge of the Sith 3D

Süre: 141dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 2005 - ABD

Galaksi üç yıl süren yorucu ve yıpratıcı savaşın ardından yeni geleceğini beklemektedir. Anakin Skywalker ve Obi Wan Kenobi droidlere ve onların arkasındaki şeytani komutan General Grievous’a karşı açtıkları savaş sayesinde birer kahraman ilan edilmişlerdir. Anakin ve evli olduğunu herkesten gizlediği karısı Padme Amidala uzun aylardır savaşın ayırdığı iki sevgilidir. Amidala’nın hamile olduğunu öğrenen Anakin sevgili eşini görmek için geri döner. Fakat rüyalarında Amidala’nın çocuğunu doğururken ölümle yüz yüze kalacağını görmektedir...O seçilmiş olandır ve daha önce de rüyalarında gördükleri gerçekleşmiştir. Anakin karısını ve çocuğunu kurtarmak için herşeyi yapmaya hazırdır. Bu düşünce onu gücün karanlık tarafına yönlendirir. Ve bir seçim yapmak zorunda bırakır...

8. İyi Geceler Öpücüğü

Orijinal İsmi: The Long Kiss Goodnight

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Renny Harlin
Senarist: Shane Black
Yapımı: 1996 - ABD

Hafıza kaybı problemleri olan bir kadın hafızasını geri kazanmaya başlamasıyla problemli geçmişi de kendisini yakalamıştır.ve tekrar eski günlerdeki öldürmeye başlıycaktır.

9. Orman Ateşi

Orijinal İsmi: Jungle Fever

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Spike Lee
Senarist: Spike Lee
Yapımı: 1991 - ABD

Flipper Purify iyi bir işte çalışan sıradan bir Harlemli adamdır. Rahip babası, yufka yürekli annesi ve eroin bağımlısı kardeşiyle uğraşmaktadır. Kardeşi sürekli gelip ondan para ister, Flipse mecburen vermek zorunda kalır. Flipin kendisine gelince, kendisinin çok güzel ve akıllı olan küçük bir kızı ve çok sevdiği bir karısı vardır. İyi bir işi vardır fakat yeni sekreter gerekmekteydi ve bunun için ona bir sekreter verilir

10. Katil Yılanlar

Orijinal İsmi: Snakes On A Plane

Süre: 105dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: David R. Ellis , Lex Halaby
Yapımı: 2006 - ABD

Sean Jones, gangster Eddie Kim'in Los Angeles savcısını öldürdüğüne tanık olur. Sean'ın şahitlik etmesi, Kim'in hapse girmesine sebep olacaktır. Kim'in tek kurtuluşu Sean'ın duruşmaya gitmek için bindiği uçağa zehirli yılanlar koymaktır.

11. BONUS: Marvel Filmleri

Orijinal İsmi: Iron Man

Süre: 127dk
Yönetmen: Jon Favreau
Yapımı: 2008 - ABD

2007 yılından beri Marvel Sinematik Evren'de Nick Fury'ye hayat veren Samuel L. Jackson, canlandırdığı her karakterde olduğu gibi bu karakteri de ikonlaşrmayı başardı.