Son 10 Yılın En İyi Müzikal Filmleri

Geçtiğimiz 10 yılın heyecan verici müzikal filmleri burada!

Müzikal filmler; görkemli koreografileri, başarılı oyunculukları ve kulakların pasını silen şarkılarıyla izleyiciye pek çok farklı kanaldan hitap edebilen sihirli bir tür. Yine bu nedenlerden dolayı yapılması oldukça zor olan film türünün başarılı örneklerine son 10 yıl içinde sıklıkla rastladık. Bize "sonsuza kadar mutlu yaşadılar" kavramını sorgulatan "Aşıklar Şehri"nden hayallerimizin peşinden koşmaya iten "Tick, Tick... Boom!"a, son 10 yılın en beğendiğimiz müzikal filmleri bu listede!

1. Aşıklar Şehri

Orijinal İsmi: La La Land

Süre: 128dk
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2016 - ABD , Hong Kong

Oyuncu olabilme hayaliyle yanıp tutuşan Mia (Emma Stone) ile klasik cazı günümüzde sürdürmeye çalışan Sebastian (Ryan Gosling) trafiğin sıkışık olduğu bir gün tanışırlar. İkisinin de hayallerinin gerçeğe dönüşmesi imkansız gibidir. Ancak büyük cesaret gerektiren hayalleri ve aralarında başlayan aşk, ikiliye adeta büyülü bir dünyanın kapılarını açacaktır.

2. Tick, Tick... Boom!

Orijinal İsmi: Tick, Tick... Boom!

Süre: 115dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Lin-Manuel Miranda
Senarist: Steven Levenson
Yapımı: 2021 - ABD

Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyazperde uyarlaması olan film, 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. 30. yaş gününe yaklaşmış olan Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar. Bir yandan da Jon’un kariyeri için kendi kariyer hedeflerini de askıya almış olan kız arkadaşı Susan’ın baskısını da üstünde hissetmektedir. Acaba hayalleri için her şeyi bir kenara atmasına değecek midir?

3. Batı Yakası'nın Hikayesi

Orijinal İsmi: West Side Story

Süre: 157dk
Tür: Dram , Romantik , Suç
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Tony Kushner
Yapımı: 2021 - ABD

1961 yapımı müzikalin uyarlaması olan Batı Yakası'nın Hikayesi, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan Jets ve Sharks adlı iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediniyor.

Müzikleri Leonard Bernstein, şarkı sözleri ise geçtğimiz günlerde kaybettiğimiz Stephen Sondheim'a ait olan filmin yönetmen koltuğunda Steven Spielberg oturuyor. 

4. Muhteşem Showman

Orijinal İsmi: The Greatest Showman

Süre: 105dk
Tür: Dram
Yönetmen: Michael Gracey
Yapımı: 2017 - ABD

Eşi Charity ve 2 küçük kızıyla sıradan bir hayat yaşayan P.T. Barnum (Hugh Jackman), ailesine daha müreffeh bir hayat yaşatamamanın verdiği üzüntüyü her gün hissetmektedir. Bir akşam kızlarıyla konuşurken aklına bir fikir gelir: Daha önce hiç görülmemiş şeyleri, insanlarla buluşturacaktır. Bu fikir ilk başta pek kabul görmese de kurucusu olduğu sirk, aldığı birçok tepkiye rağmen müthiş bir başarı kazanacaktır. Muhteşem Showman filminde P.T. Barnum'un dünyaca ünlü sirkini kurma öyküsü anlatılıyor.

5. Matilda

Orijinal İsmi: Matilda the Musical

Süre: 117dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Matthew Warchus
Yapımı: 2022 - İngiltere

"Matilda", keskin bir zihin ve canlı bir hayal gücü ile donanmış, hikayesini mucizevi sonuçlarla değiştirmek için tavır almaya cesaret eden olağanüstü bir kızın hikayesini anlatıyor. Yapım, Tony ve Olivier ödüllü müzikalin film uyarlaması. 

6. Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz

Orijinal İsmi: Mamma Mia! Here We Go Again!

Süre: 113dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Ol Parker
Senarist: Ol Parker
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

İlk filmdeki olayların ardından Sophie (Amanda Seyfried) ve Sky (Dominic Cooper) evlenmiş, Yunan adası Kalokairi'de annesi Donna'nın (Meryl Streep) otelinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Sophie hamiledir ve kendini hayatında daha önce annesine belki de en yakın hissettiği dönemden geçmektedir. Annesinin yıllar önce adaya ilk geldiği zamanlarda yaşadıklarını merak eden Sophie ile birlikte biz de Donna'nın Kalokairi'deki gençlik yıllarında yaşadıklarına şahit oluyoruz.

7. Tepelerde

Orijinal İsmi: In the Heights

Süre: 143dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Jon M. Chu
Senarist: Marc Klein
Yapımı: 2021 - ABD

Washington Heights’te çeşitli karakterleri odağına alan filmde, Usnavi’nin hayatı gözler önüne seriliyor. Bir market sahibi olan Usnavi, aynı zamanda Küba’lı komşusuna bakmaktadır. Bu sırada Usnavi’nin çocukluk arkadaşı Nina mahalleye geri döner ve ailesine bir sürpriz yapmak istemektedir.

8. Annette

Orijinal İsmi: Annette

Süre: 140dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Leos Carax
Senarist: Ron Mael , Russell Mael

Film, stand-up komedyeni Henry ve opera sanatçısı eşi Ann’in hayatını konu alıyor. Başarısız bir Hollywood çifti olan Ann ve Henry’nin bir de iki yaşında bir kızları vardır. 

9. Güzel ve Çirkin

Orijinal İsmi: Beauty and the Beast

Süre: 129dk
Tür: Aile , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Bill Condon
Yapımı: 2017 - ABD

Kendisine yapılan büyü sonucunda korkunç bir yaratığa dönüşen bir prens, şatosunda aynı büyü sonucu konuşan eşyalara dönüşmüş uşakları dışında kimse olmadan yaşamaktadır. 10 yıl içinde kendisine aşık olacak hiçbir kadın çıkmazsa sonsuza dek canavar olarak kalacaktır. Bir gün Maurice adında bir adam şatosuna izinsiz girince yaşlı adamı tutsak alır. Olayı duyan kızı Belle şatoya gelerek babasının özgürlüğü karşılığında şatoda tutsak olmayı kabul eder. Şatodaki eşyalarla ve sonrasında Canavar'la arkadaş olmaya başladıkça korkutucu görüntüsünün altında çok iyi bir kalp taşıdığını öğrenir. Bu sırada Belle'e aşık olan avcı Gaston, Canavar'ı öldürüp Belle ile evlenebilmek için her şeyi yapacaktır. Jeanne-Marie Leprince de Beaumont'un klasik masalının 2017 uyarlamasında Emma Watson ve Dan Stevens baş rolde oynuyor.

10. Muppets Aranıyor

Orijinal İsmi: Muppets Most Wanted

Süre: 107dk
Tür: Aile , Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: James Bobin
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Dünya turnesine çıkan Muppetlar, kendilerini Kermit'e benzeyen birisi tarafından yönetilen bir Avrupalı mücevher hırsızı grubunun içinde bulurlar. 

11. Manhattan'da Sihir 2

Orijinal İsmi: Disenchanted

Süre: 119dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Adam Shankman
Yapımı: 2022 - ABD

Sonsuza dek mutlu olduktan on yıl sonra, Giselle mutluluğunu sorgular, bu süreçte istemeden gerçek dünyadaki ve Andalasia'dakilerin hayatlarını altüst eder.