2023 Yılının En İyi 10 Drama Performansı

2023 yılında sergilenen en iyi drama performanslarını sizler için derledik!

2023, film endüstrisi için önemli bir yıl oldu. SAG-AFTRA iş anlaşmazlıkları ve grevler bir yana, blockbuster filmler açısından oldukça şımartıldık. "Mission: Impossible - Dead Reckoning" ve "Wonka"dan "Barbie" ve "Oppenheimer" ve "Killers of the Flower Moon"a kadar, sinemalarda her türlü filmi gördük. Bu yıl prömiyer yapan birçok harika filmle birlikte, çeşitli nedenlerle dikkat çeken birçok performans oldu.

İşte sizler için seçtiğimiz 2023'ün en iyi dramatik performansları!

İyi seyirler!

1. Greta Lee - Past Lives

Orijinal İsmi: Past Lives

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Celine Song
Senarist: Celine Song
Yapımı: 2023 - ABD , Güney Kore

Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora (Greta Lee) ve Hae Sung (Teo Yoo), Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç ettikten sonra birbirlerinden ayrılırlar. 20 yıl sonra, aşk ve kader kavramlarıyla yüzleşirken, bir hafta boyunca tekrar bir araya gelirler.

2. Franz Rogowski - Passages

Orijinal İsmi: Passages

Süre: 92dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ira Sachs
Yapımı: 2023 - Fransa

Eşcinsel bir çiftin evliliği, içlerinden birinin genç bir kadınla tutkulu bir ilişkiye başlamasıyla krize girer.

3. Paul Mescal - All of Us Strangers

Orijinal İsmi: Strangers

Süre: 106dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Andrew Haigh
Senarist: Andrew Haigh
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Yapım, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan evinde bir gece tesadüfen günlük hayatının ritmini bozan gizemli komşusu Harry (Paul Mescal) ile karşılaşan Adam (Andrew Scott) adlı bir senaristin hikayesini anlatıyor. Adam, Harry ile yakınlaştıkça çocukluk evine doğru çekilir. Burada ölmüş olan anne ve babasının (Claire Foy ve Jamie Bell) hala hayatta olduğunu ve 30 yıl önce öldükleri günkü yaşta göründüklerini keşfeder.

4. Natalie Portman - May December

Orijinal İsmi: May December

Süre: 117dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Todd Haynes
Yapımı: 2023 - ABD

Ünlü bir çiftin (Julianne MooreCory Michael Smith), magazin dergilerine konu olan, kötü şöhretli aşklarının tüm ülkeyi etkisi altına almasından yirmi yıl geçmiştir. Fakat bir oyuncunun (Natalie Portman) geçmişleriyle ilgili çekilecek bir film için araştırma yapmaya gelmesiyle evliliklerinin dinamikleri değişir.

5. Barry Keoghan - Saltburn

Orijinal İsmi: Saltburn

Süre: 131dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Emerald Fennell
Senarist: Emerald Fennell
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Oxford Üniversitesi'ndeki bir öğrenci, asla unutulmayacak bir yaz için onu eksantrik ailesinin mülküne davet eden büyüleyici ve aristokrat bir sınıf arkadaşının dünyasına çekilir.

6. Sandra Hüller - Anatomy of a Fall

Orijinal İsmi: Anatomie d'une chute

Süre: 152dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Justine Triet
Yapımı: 2023 - Fransa

Filmde, Fransız Alpleri'nde bir kulübede kocası Samuel (Samuel Theis) ve görme engelli oğluyla (Milo Machado-Graner) izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra'yı (Sandra Hüller) izliyoruz. Ancak Samuel, yüksekten düşerek ölünce, ölümün nedeninin intihar mı, kaza mı yoksa cinayet mi olduğu belirsiz kalır. Bu belirsizlik, Sandra'nın cinayet suçlamasıyla tutuklanmasına yol açar. Samuel'in ölümünün sorgulandığı mahkeme süreci, çiftin karmaşık ve çalkantılı ilişkilerinin derinliklerine inen rahatsız edici ve tatsız bir psikolojik yolculuğa dönüşür.

7. Bradley Cooper - Maestro

Orijinal İsmi: Maestro

Süre: 129dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Bradley Cooper
Yapımı: 2023 - ABD

Leonard Bernstein'ın (Bradley Cooper), hem senfoni hem de popüler Broadway eserleri besteleme tutkusunun peşinden koşarken Amerika'nın ilk yerli, dünyaca ünlü şefi olarak ün kazanmasını anlatan film müzisyenin eşsiz karizmasının ve işine olan tutkusunun bir portresi. Filmde, Leonard ve Felicia'nın (Carey Mulligan) 1946'da bir partide tanışmalrından ve iki nişan, 25 yıllık bir evlilik ve üç çocukla devam eden karmaşık aşkları merkeze alınıyor.

8. Joaquin Phoenix - Napoleon

Orijinal İsmi: Napoleon

Süre: 158dk
Tür: Romantik , Savaş , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: David Scarpa
Yapımı: 2023 - ABD

Film, Napolyon Bonapart'ın kökenlerine ve imparatorluğa doğru hızlı, acımasız tırmanışına kişisel bir bakış sunuyor. Yapım ayrıca, karısı ve gerçek aşkı Josephine ilişkisini de mercek altına alıyor.

9. Lily Gladstone - Killers of the Flower Moon

Orijinal İsmi: Killers of the Flower Moon

Süre: 206dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Eric Roth
Yapımı: 2022 - ABD

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Osage kabilesinin üyeleri, 1920'lerde gizemli koşullar altında öldürülür ve J. Edgar Hoover'ı içeren büyük bir F.B.I. soruşturmasının fitilini yakar.

10. Cillian Murphy - Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (Emily Blunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.