En İyi Jason Segel Filmleri!

Yetenekli oyuncu Jason Segel bugün 44 yaşında!

Bugün, ilgiyle takip edilen oyuncu Jason Segel'in doğum günü! "Freaks And Geeks" isimli diziyle ismini duyuran Los Angeleslı oyuncu, "How I Met Your Mother" dizisindeki yumuşak kalpli Marshall karakteri ile hepimizin hayatında yer edindi. Segel, aynı zamanda etkileyici bir filmografiye sahip.

Doğum gününde, Jason Segel'in en beğendiğimiz filmleri sizlerle paylaşıyoruz.

Keyifli seyirler!

1. Kaza Kurşunu

Orijinal İsmi: Knocked Up

Süre: 129dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Judd Apatow
Senarist: Judd Apatow
Yapımı: 2007 - ABD

Allison Scott (Katherine Heigl) hayatını dolu dolu yaşayan 24 yaşında bir magazin gazetecisidir. Ancak aşırı alkollü olduğu bir gece Ben Stone adlı (Seth Rogen) sorumsuz ruhlu bir gençle yaşadığı bir gecelik ilişki istenmeyen hamilelik sonucunu getirince hayatı raydan çıkar. Bebeğini tek başına büyütmek ile babasını daha iyi tanımak ikilemiyle yüz yüze kalan Allison, biraz aptalca gibi gözükse de genç adama bir şans vermeye karar verir. Hayatını belli bir düzene oturtma arzusu taşımayan çocuk ruhlu bir erkek olan Ben, çocuğunun annesiyle beraber olmak istiyorsa büyük bir karar vermek zorunda olduğunu öğrenir. Ya yoluna aynen devam edecek, ya da aile resminin içerisinde yer alacaktır. Ayrıca, bir gecelik ilişkiden sonra “Sen yoluna ben yoluma” diyerek ve  kapıyı çarpıp terk ettiği bir kadınla evlilik yoluna girebilmek hayli zor bir iştir. Birbirleri hakkında daha çok ayrıntı keşfettikçe,hiç de ruh ikizi olmadıkları hatta ayrı dünyaların insanları oldukları gerçeği de acı verici şekilde ortaya çıkacaktır. Çevrelerinde örnek alabilecekleri tek çift, Allison’un dominant ruhlu kız kardeşi Debbie (Leslie Mann) ile kılıbık eniştesi Pete’dir (Paul Rudd). Bu durum herşeyi daha da karmaşık hale getirir. Bebeği beraber büyütmeyi başarabilecekler midir? Ömür boyu mutlu hayat ortaklığının sırrı nedir? İki kadeh içki eşliğinde tek gecelik ilişki yaşanıp bitmiştir, ama kafa karıştırıcı bir sürü karmaşık sorunun yanıtlarını bulmak dokuz aylık süreyi alacaktır.

2. Aşkzede

Orijinal İsmi: Forgetting Sarah Marshall

Süre: 111dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nicholas Stoller
Senarist: Jason Segel
Yapımı: 2008 - ABD

Müzisyen Peter, altı yılını televizyon yıldızı kız arkadaşı Sarah’ı idolleştirmekle geçirmiştir. Sarah’ın attığı her adımda yanında olmaya çalışır. O, Sarah’ın hem sevgilisi, hem asistanıdır. Ancak Sarah tarafından terk edilmesiyle birlikte kendisini yapayalnız bulur. Peter kendine gelebilmek için Hawaii’ye tatile gittiğinde hayatının en büyük kabusuyla karşı karşıya kalır. Eski sevgilisi ve erkek arkadaşı Aldous da aynı tatil köyünde kalmaktadır.

3. Adamım Benim

Orijinal İsmi: I Love You, Man

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: John Hamburg
Yapımı: 2009 - ABD

Evlenmek üzere olan bir adam, aktif bir biçimde düğünde sağdıcı olacak bir erkek arkadaş arayışına girişir.

4. Muppets

Orijinal İsmi: The Muppets

Süre: 103dk
Tür: Aile , Komedi , Müzikal
Yönetmen: James Bobin
Yapımı: 2011 - ABD

Üç hayranın da yardımıyla Muppet'lar kötü iş adamından tiyatrolarını korumaya çalışırlar.

5. Anasının Kuzusu

Orijinal İsmi: Jeff Who Lives At Home

Süre: 83dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jay Duplass , Mark Duplass
Yapımı: 2011 - ABD

Jay and Mark Duplass (Cyrus) kardeşler tarafından kaleme alınan hikayede, ahşap tutkalı almak için dükkana koşturan bir adamın hayatının anlamını araması anlatılıyor. Evreni rehberi olarak alan Jeff yolunu belirlemek için işaretler aramaya başlıyor. Fakat, bir takım komik ve beklenmedik olaylar onu çok acayip yerlere ve koşullara yöneltiyor. Jeff sadece hayatının anlamını bulmak istiyor. Ha şansı varsa bir de ağaç tutkalı almak.

6. Uzatmalı Nişanlım

Orijinal İsmi: The Five-Year Engagement

Süre: 124dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nicholas Stoller
Yapımı: 2012 - ABD

Tom ve Violet birbirini çok seven genç bir çifttir. Tom'un evlenme teklif etmesi üzerine hayatlarını birleştirme kararı alan çift önce nişanlanırlar. Fakat Violet'in işi gereği başka bir eyalete tayini çıkar ve düğün tarihini 2 sene sonraya ertelemek durumunda kalırlar. Başta uzun bir süre gibi gelmese de ve birbirlerini özlemek hoşlarına gitse de, Violet'in terfi alması, araya giren bambaşka aksilikler çiftin düğünün ertelenmesine ve nişanlılığın sürekli uzamasına neden olur.

7. Yolun Sonu

Orijinal İsmi: The End of the Tour

Süre: 106dk
Tür: Dram
Yönetmen: James Ponsoldt
Senarist: Donald Margulies
Yapımı: 2015 - ABD

The End of the Tour, Rolling Stone yazarlarından David Lipsky’nin başarılı roman yazarı David Foster Wallace ile 1996 yılında yaptığı söyleşiyi anlatıyor.

8. Keşif

Orijinal İsmi: The Discovery

Süre: 102dk
Yönetmen: Charlie McDowell
Yapımı: 2017 - ABD

İnsanoğlunun binlerce yıldır sorguladığı bir ihtimal olan ‘ölümden sonra yaşam’ fikri nihayet bilimsel olarak doğrulanmıştır. Ölümden sonra başka bir hayat, bu dünyadan başka gidilen bir yer vardır. Thomas Harbor (Robert Redford), bunu ispatlayan kişi olmuştur. Fakat öteki dünyanın keşfedilmesi, bir yıl içerisinde milyonlarca insanın intihar edip hayatlarına son vermesine neden olur. Çünkü herkes oraya varmak istemektedir. Tüm bu arbede içerisinde bir adam, Thomas Harbor'ın oğlu Will Harbor (Jason Segel) ve Isla (Rooney Mara) birbirlerine aşık olur. Şimdi ikisi için de bildiklerini sorgulama zamanıdır. Thomas Harbor, ötedeki hayatın varlığını kanıtlamakla yetinmemekte, o hayatın neye benzediğini, ölenlerin tam olarak nereye gittiğini de bir şekilde görebilmeye çalışmaktadır.

9. Arkadaş

Orijinal İsmi: Our Friend

Süre: 124dk
Tür: Dram , Romantik
Yapımı: 2019 - ABD

Filmde Teague ailesinin anne Nicole'e kanser teşhisi ile hayatlarının nasıl alt üst edildiğini anlatıyor. Baba Matthem hem eşine bakıcılık yapması hem de iki kızına karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Bu durum giderek daha da zorlaşırken, çiftin en iyi arkadaşı Dane Faucheux gelip yardım etmeyi teklif eder. Dane, arkadaşlarının yanında kalmak için hayatını askıya alırken bu kararın etkisi, herkesin hayal edebileceğinden daha büyük ve daha derin olur.