Son Beş Yılın En İyi Fantastik Dizileri

Son beş yılın en iyi fantastik dizilerini sizler için derledik!

Fantastik dünyalara kaçış, büyü, ejderhalar ve zaman yolculuğu gibi öğelerle dolu TV dizileri, gerçek dünyadan bir mola arayanlar için ideal bir kaçış noktası sunuyor. "Game of Thrones" gibi büyük bütçeli yapımlar, izleyicilere blockbuster düzeyinde özel efektler ve zengin üretim sunarak derin bir keşif imkanı sağlıyor. Corona virüs pandemisi sırasında, bu tür diziler özellikle popüler hale geldi. Netflix, Disney+ ve Amazon Prime Video gibi birçok yayın hizmeti, şeytan öldürme, sihirli akademiler veya robotlar gibi çeşitli fantastik temaları keşfetmek isteyenlere geniş bir seçenek sunuyor.

İşte sizler için seçtiğimiz son beş yılda izleyiciyle buluşan en iyi fantastik diziler!

İyi seyirler!

1. The Witcher

Rivialı Geralt (Henry Cavill), "witcher" denilen, para için canavarları öldüren özel güçlere sahip bir mutanttır. Nilfgaard imparatorluğunun topraklarını genişletmek istemesi nedeniyle içinde bulunduğu ülke kargaşa içindedir. Bu mücadelenin kurbanları arasında Cintra Prensesi Cirilla (Freya Allan) ile Geralt'ın kaderleri de çok geçmeden kesişecektir. Bu arada, Geralt'ın maceralarında başka bir figür daha ön plandadır: bir cadı olan Yennefer (Anya Chalotra).

2. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

3. Gölge ve Kemik

Sonsuz iki karanlık bariyer tarafından bölünmüş bir dünyada, genç bir asker ve haritacı olan Alina Starkov (Jessie Mei Li), içinde saklı bir gücü keşfeder. Bu güç sayesinde dünyasını birleştirmeye çalışan Alina’ya karşı tehlikeli güçler bir takım planlar kurar. Serseriler, hırsızlar, suikastçılar ve azizler artık bir savaşın içindedir ve bu savaşı kazanmak için büyüden fazlası gerekir.

4. Arcane

Arcane, League of Legends evreninde yer alan ütopik bir bölgede baskı gören yeraltı şehri Zaun'da geçiyor. Animasyon türündeki dizi evrenin iki büyük şampiyonunun ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesine odaklanıyor.

5. The Sandman

Çağdaş kurgu, tarihi dramanın kusursuz bir şekilde iç içe geçtiği, modern mit ve karanlık fantazinin zengin bir karışımı olan "The Sandman", Rüya Kralı Morpheus'tan etkilenen insanları ve yerleri takip ederken, onun yaptığı kozmik - ve insani - hataları anlatıyor.

6. Zaman Çarkı

Orijinal İsmi: The Wheel of Time

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Uta Briesewitz
Senarist: Rafe lee Judkins
Yapımı: 2021 - ABD

Sihrin var olduğu, ancak yalnızca bazılarının erişebildiği yüksek bir fantezi dünyasından geçen Moiraine adında bir kadının yolu beş genç erkek ve kadınla kesişir.

7. Good Omens

Kıyametin adım adım yaklaşmakta olduğu bir dünya tasvirinin sunulduğu dizide, cennetin dünyadaki temsilcisi melek Aziraphale ile cehennemin dünyadaki temsilcisi Crowley konu ediliyor. Neil Gaiman ve Terry Pratchett'in birlikte kaleme aldığı 1990 basımı "Good Omens" romanında uyarlanan dizinin oyuncu kadrosunda Michael Sheen, David Tennant, Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy ve Ariyon Bakare yer alıyor.

8. Percy Jackson ve Olimposlular

Orijinal İsmi: Percy Jackson and the Olympians

Yönetmen: James Bobin
Yapımı: 2023 - ABD

12 yaşındaki yarı tanrı Percy Jackson (Walker Scobell), gök tanrısı Zeus onu usta yıldırımını çalmakla suçlayınca yeni keşfettiği doğaüstü güçleriyle yeni yeni anlaşmaya başlamıştır. Şimdi Percy yıldırımı bulmak ve Olympus'ta düzeni sağlamak için Amerika'yı baştan başa dolaşmak zorundadır.

9. His Dark Materials

Orijinal İsmi: His Dark Materials

Süre: 53dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Tom Hooper , Otto Bathurst
Senarist: Jack Thorne
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

Lyra isimli bir genç kızın kayıp arkadaşını aramasının hikayesine odaklanıyor. Başka bir dünyadan olan Lyra’nın kayıp arkadaşını araması bir süre sonra Dust isimli gizemli bir fenomeni arayışa dönüşür. Paralel evrenler arası seyahatlerinde Lyra bir başka arkadaşıyla daha tanışır ve iki gencin büyülü maceraları devam eder.

10. House of the Dragon

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer alacağı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor. "Game of Thrones"un 300 yıl öncesine giden dizide Yedi Krallık’ın kuruluş hikayesine yer veriliyor.