2023 Yılının En İyi Mini Dizileri

2023 yılının en iyi mini dizilerini sizler için derledik!

Son yıllarda, televizyon hayranları arasında mini diziler özellikle popüler oldu. Hızlı ve eğlenceli, maraton izlenebilen diziler arayanlar için ideal olan bu tür, bir sonraki sezon için uzun bir bekleme süresi gerektirmiyor. Mini dizinin kısa formatı bazı avantajlara ve dezavantajlara sahip olabilir, ancak birkaç tanesi izleyicilere meydan okuyarak televizyonun en bağımlılık yaratan içeriklerini sunuyor. 2023 boyunca birçok dikkate değer mini dizi ortaya çıktı; bazıları sıradandı, ancak birçoğu yoğun eleştirel ve izleyici övgüsü aldı, 2023'ün en iyi küçük ekran projeleri arasında kendine sağlam bir yer edindi.

İşte sizin için seçtiğimiz 2023'ün en iyi mini dizileri!

1. Göremediğimiz Tüm Işıklar

Orijinal İsmi: All the Light We Cannot See

Tür: Dram
Yönetmen: Shawn Levy
Yapımı: 2023 - ABD

"All the Light We Cannot See", kör bir Fransız genç olan Marie-Laure (Aria Mia Loberti) ve bir Alman askeri olan Werner'in (Louis Hofmann) hikayesini anlatıyor. Yapımda işgal altındaki Fransa'da 2. Dünya Savaşı'nın yıkımından sağ kurtulmaya çalışırken bu iki gencin yolları kesişiyor.

2. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Orijinal İsmi: Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Tür: Dram
Yönetmen: Tom Verica
Senarist: Shonda Rhimes
Yapımı: 2023 - ABD

"Bridgerton" dizisinin kraliçesi Charlotte'un (India Ria Amarteifio) gençliğine odaklanan dizi, kraliçenin aşk hayatını ve güç kazanışını konu alıyor. 

3. Lessons in Chemistry

Orijinal İsmi: Lessons in Chemistry

Tür: Dram
Yönetmen: Sarah Adina Smith
Yapımı: 2023 - ABD

1960'da geçen bu hikâyede Elizabeth Zotts (Brie Larson), bir bilim insanı olmanın hayalini kurmaktadır. Fakat bu hayali hamile kaldığında yarıda kalır. Zotts, işinden kovulur ve bir başına kalır.

4. Justified: City Primeval

Orijinal İsmi: Justified: City Primeval

Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Michael Dinner , Jon Avnet
Yapımı: 2023 - ABD

Kentucky'den ayrılışından sekiz yıl sonra şimdilerde Miami'de yaşamakta olan Givens, 14 yaşındaki kızına yarı zamanlı babalık yapmaya çalışırken bir yandan da polis memurluğuna devam etmektedir. Florida otoyolunda tesadüfen yaşadığı karşılaşma sonucu Givens'ın yolu Detroit'e düşer. Burada Detroit'in en iyilerinin elinden bir kez kaçmış olan ve tekrar da kaçmak isteyen vahşi sosyopat Clement Mansell, namı diğer "The Oklahoma Wildman", ile yolları kesişir.

5. A Murder at the End of the World

Darby Hart (Emma Corrin), Z jenerasyonu amatör bir dedektif, inzivaya çekilip bir cinayeti çözmeye çalışır.

6. Usher Evi'nin Çöküşü

Orijinal İsmi: The Fall of the House of Usher

Tür: Dram , Korku
Yapımı: 2023 - ABD

Servetlerini (ve geleceklerini) güvence altına almak için acımasız olmaktan çekinmeyen iki kardeşin mirasçıları gizemli bir şekilde birer birer ölmeye başlar. 

7. Daisy Jones ve The Six

Orijinal İsmi: Daisy Jones & The Six

Tür: Dram
Yönetmen: James Ponsoldt , Niki Caro
Yapımı: 2023 - ABD

Dizi, "Daisy Jones ve The Six" rock grubunun 70'lerin LA müzik sahnesinde dünya çapında yükselişini takip ediyor.

8. I'm a Virgo

Orijinal İsmi: I'm a Virgo

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Boots Riley
Yapımı: 2023 - ABD

I'm a Virgo, 4,5 metre boyunda genç bir siyahi olan Cootie’nin reşit olma yolculuğunu konu ediyor. Cootie'yi düşman bir dünyadan korumak için, evlat edinen ailesi onu dünyadan saklamış ve evlerinden çıkmasına asla izin vermemiştir. Cootie nihayet dışarı çıktığında, ilk kez toplumun güzelliklerini ve çelişkilerini deneyimlemeye başlar.

9. The Curse

Orijinal İsmi: The Curse

Yönetmen: Nathan Fielder
Yapımı: 2023 - ABD

Dizi, evli bir çift olan Asher (Nathan Fielder) ve Whitney'in (Emma Stone) hayatlarını konu alıyor. Henüz yeni evli olan çiftin, hayatlarını altüst etmeye başlayan bir lanetle karşı karşıya olduğu iddia ediliyor. Bu arada ikili, yakın zamanda birlikte bir ev geliştirme programı çekmeye başladılar ve çocuk sahibi olmaya çalışıyorlar.

10. Beef

Dizi, bir trafik kavgasına karışan iki yabancı ve ardından kaosa teslim olmaya başlayan hayatlarını konu alıyor.

11. Pluto

Orijinal İsmi: PLUTO

Yönetmen: Macoto Tezuka
Yapımı: 2023 - Japonya

İnsan gibi hisseden robotların insanlarla karıştığı uzak bir gelecekte, dünyanın yedi büyük robotunu yok etmek için birisi ya da bir şey ortaya çıkar. Avrupa Polisi'nin üst dedektifi Gesicht, bu gizemli robot seri cinayetlerini araştırmakla görevlendirilir - tek sorun ise kendisinin de yedi hedeften biri olmasıdır.

12. Tiny Beautiful Things

Hayatı darmadağın olan bir kadın, tavsiye köşesi yazarı olur.

13. Cigarette Girl

Orijinal İsmi: Gadis Kretek

Tür: Dram
Senarist: Tanya Yuson
Yapımı: 2023 - Endonezya

1960'ların Endonezyası'nda mükemmel bir karanfilli sigara yaratmak için leziz baharat harmanları arasında yolculuğa çıkan iki insan, kendilerini destansı bir aşkın ortasında bulur.

14. Full Circle

Orijinal İsmi: Full Circle

Süre: 47dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2023 - ABD

Başarısız bir adam kaçırma olayıyla ilgili süren bir soruşturma, günümüz New York'unda pek çok karakter ve kültürü birbirine bağlayan ve uzun süredir devam eden sırları gün yüzüne çıkaracaktır.

15. Black Snow

Orijinal İsmi: Black Snow

Tür: Suç
Senarist: Beatrix Christian
Yapımı: 2023 - ABD , Avustralya , İngiltere

1995 yılında, on yedi yaşındaki Isabel Baker öldürüldü. İşlenen bu suç, küçük Ashford kasabasını şok etti ve Elizabeth'in Avustralya Güney Denizi Adalı topluluğunu harap etti.