"Kara" Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

21 Aralık 2023 akşamı Show TV'de başlayan ve final kararı alan, başrollerinde İlker Kaleli ve Öykü Karayel'in bulunduğu dizi "Kara"ya gelin yakından bakalım! 

Ender Mıhlar'ın yönettiği ve senaryosunu Ayberk Çınar Murat Can Oğuz , Aslı Gönülay'ın üstlendiği dizi, hayatını çalanlardan intikam almak için harekete geçen Kara (İlker Kaleli) ile yolu onunla beklenmedik şekilde kesişen Zeynep’in (Öykü Karayel) sürükleyici hikâyesini anlatıyordu.

Dizi, reytinglerde istenilen başarıyı yakalayamadığı için final kararı aldığını açıkladı. 

Peki "Kara" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. İlker Kaleli

İlker Kaleli
Doğum Tarihi: 11 Mayıs 1984

"Kara" dizisi Kara Talan kimdir?

Kara, hayatın elinden aldıklarını çalarak yerine koymaya çalıştı. Ailesi dağılsa da yanında kalanlarla yeni bir aile kurdu. Yine de gerçek ailesiyle bağını hiç koparmadı. Babasının hapse girdiği gece neler olduğunu öğrenmek için yola çıktı ve bu yolda Zeynep'le tanışınca dengesi şaştı. Yine de, geçmişte olanları unutmayacak.

"Kara" dizisinin Kara'sı İlker Kaleli kimdir?

İlker Kaan Kaleli, İstanbul doğumlu oyuncu. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) oyunculuk okulunda oyunculuk eğitimi aldı. Aynı zamanda Şahika Tekand’a ait Stüdyo Oyuncuları topluluğunda oyunculuk dersleri aldı. "Poyraz Karayel" dizisinde Poyraz Karayel'i canlandırarak tanındı. Şarkıcı Sıla Gençoğlu ile birliktedir.

2. Öykü Karayel

Öykü Karayel
Doğum Tarihi: 20 Ağustos 1990

"Kara" dizisi Zeynep Çınar kimdir?

Ailesine çok düşkün olan Zeynep, annesinin yasını hala derinden hisseden bir gazeteci. Fakat yokluğunu babası Rauf ve kardeşi Rüzgar’a hissettirmemek için elinden geleni yapar. Kara ile tanıştığında kabuğunu kırılacak. Gerçeklerle yüzleştikçe hayatı değişecek.

"Kara" dizisinin Zeynep'i Öykü Karayel kimdir?

Öykü Karayel, aktris. Kuzey Güney dizisindeki Cemre karakteriyle ünlenmiştir. Çemberlitaş Kız Lisesi mezunudur. Kara Para Aşk dizisinde de İpek karakterini canlandırmıştır. 2017'de gösterime giren Toz filminde başrolde oynamıştır. Ayrıca İşe Yarar Bir Şey filminde de başrollerden birinde oynadı. Ezgi adında bir ikiz kardeşi vardır. 2018 yılının Temmuz ayında şarkıcı Can Bonomo ile evlendi

3. Bennu Yıldırımlar

Bennu Yıldırımlar
Doğum Tarihi: 22 Kasım 1969

"Kara" dizisi Sema Talan kimdir?

Kara’nın babaannesi olan Sema, çocukları ve torunları için hep en iyisini dilediyse de karşılığını alamadı. Hastalığı ilerlerse de Kara'nın doğru yolu bulması için ona yol gösterecek.

"Kara" dizisinin Sema'sı Bennu Yıldırımlar kimdir?

Bennu Yıldırımlar, İstanbul doğumlu oyuncu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.1990-1991 yıllarında İngiltere Londra Westminster Adult Education Institute'te drama üzerine eğitim aldı. "Süper Baba" dizisinde canlandırdığı Elif karakteri ile televizyon izleyicisinin beğenisini topladı. Nuri Bilge Ceylan'ın "Ahlat Ağacı" filminde İdris'in eşi Asuman rolünü oynadı. 1995 yılında oyuncu Bülent Emin Yarar ile evlendi ve Ada isimli bir kızları oldu.

4. Mehmet Özgür

Mehmet Özgür
Doğum Tarihi: 30 Ağustos 1970

"Kara" dizisi Rauf Çınar kimdir?

Kendisi ve kızı Zeynep dışında herkesi değersiz görür ama kızı için her şeyi yapabilir. Kendisi, yaptığı kirli işlere elini hiç bulaştırmadan sıyrılabilen bir ekonomi profesörü. Zeynep’in hayatına Kara’nın girince, her zaman küçümsediği insanların onu ne kadar şaşırtabileceğini fark edecek.

"Kara" dizisinin Rauf'u Mehmet Özgür kimdir?

Mehmet Özgür, Antalya doğumlu oyuncu, yönetmen ve genel sanat yönetmeni. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. "Muhteşem Yüzyıl", "Suskunlar" ve "Ölümlü Dünya" gibi film ve dizilerde yer aldı.

5. Tülin Özen

Tülin Özen
Doğum Tarihi: 24 Aralık 1979

"Kara" dizisi Yosun Talan kimdir?

Kara’nın ablası Yosun, geçmişinden kaçmak için çok çabaladı. Kendisini yeniden yaratıp Talanlarla bağını tamamen koparıp ünlü bir polisiye yazarı oldu. Yazarak içindeki sevgi yoksunluğunu bastırsa da kardeşleri Kara ve Sedat’tan artık daha fazla uzak kalamayacak.

"Kara" dizisinin Yosun'u Tülin Özen kimdir?

Artvin kökenli bir ailenin çocuğu olarak 24 Aralık 1979 İskenderun’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra, once İstanbul Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliğinde bir süre öğrenim gördü, sonrasında Yeditepe Oyuncuları'nda burslu olarak öğrenimine devam etti. Semih Kaplanoğlu'nun "Meleğin Düşüşü" ilk filmi ile "En İyi Kadın Oyuncu" Altın Portakal Ödülünü kazandı. Oyunculuk kariyerine 2004 yılında Semih Kaplanoğlu'nun senaryosunu kaleme aldığı ve yönettiği "Meleğin Düşüşü" adlı filmde başrol oynayarak adım attı. Daha sonra 2013 yılında "Aldırma Gönül" adlı bir dizide ve "Mavi Dalga" adlı bir sinema filminde rol aldı, 2014 yılında ise Cem Yılmaz'ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı "Pek Yakında" sinema filminde yer aldı. "Bir Başkadır", "Kırmızı Oda", "Erşan Kuneri" gibi birçok yapımda yer aldı. 

6. Yıldıray Şahinler

Yıldıray Şahinler
Doğum Tarihi: 7 Şubat 1968

"Kara" dizisi Halim Talan kimdir?

Sema’nın oğlu olan Halim, hayatı boyunca ikinci planda kalmanın hırsıyla dolmuş. Hâlâ ufak bir çocuk gibi bencil. Kara'nın geçmişi öğrenmesi, Halim için de yeni sayfalar açacak.

"Kara" dizisinin Halim'i Yıldıray Şahinler kimdir?

Yıldıray Şahinler, İstanbul doğumlu yazar, yönetmen ve oyuncudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra uzun süre İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı ve pek çok oyunda rol aldı. "Ayaşlı Ve Kiracıları" dizisi ile ilk kez televizyonda seyirci karşısına çıkan Şahinler, "İçerde" dizisinde canlandırdığı Al Yanak karakteriyle ünlenmiştir.

7. Furkan Kalabalık

Furkan Kalabalık

"Kara" dizisi Sedat Talan kimdir?

Özünü ve kaderini kabullenen Sedat, sokakların diline uyum sağladı. Kara’ya bile bağlanmadan yaşadı ama tüm ailesinden intikam alır gibi hayatını hapislerde çürüyerek geçirdi. Artık içeride değil, dışarıda olmak istiyor.

"Kara" dizisinin Sedat'ı Furkan Kalabalık kimdir?

Furkan Kalabalık, 1993 yılı Kocaeli doğumlu oyuncu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. "Sıcak Kafa", "Pera Palas'ta Gece Yarısı" ve "Zeytin Ağacı" gibi dizilerde yer aldı

8. Demircan Kaçel

Demircan Kaçel
Doğum Tarihi: 13 Eylül 1999

"Kara" dizisi Rüzgar Çınar kimdir?

Zeynep’in kardeşi olan Rüzgar,  küçük yaşta annesini kaybedince Zeynep’e daha da çok bağlandı. İçindeki karmaşayı çözemedikçe kendini resim yapmaya verdi. Babası Rauf’un samimiyetini sorgulayan tek kişi olarak haklı çıkacağı günü bekler.

"Kara" dizisinin Rüzgar'ı Demircan Kaçel kimdir?

Demircan Kaçel, İstanbul doğumlu oyuncu. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nden mezun olduktan sonra Folkart Academy Tiyatro Atölyesi'nde oyunculuk eğitimi aldı. "Kuş Uçuşu", "Yalancılar ve Mumları" ve "Tek Yürek" gibi dizilerde yer aldı.