Son 5 Yılın En İyi Yerli Aşk Filmleri

Son 5 yılın en iyi yerli aşk filmlerine birlikte göz atıyoruz!

Ülkemizde en beğenilen film türlerinden biri olan romantik filmlerin iyi örneklerine son yıllarda pek çok kez şahit olduk. Siz de sevdiğiniz insanla birlikte izleyebileceğiniz aşk filmleri arıyorsanız, gelin bu harika filmleri birlikte keşfedelim! 2022'de çok ses getiren "Kurak Günler"den "Aşk-ı Memnu"dan severek takip ettiğimiz Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yeniden buluşturan "İstanbul İçin Son Çağrı"ya işte 10 başarılı yerli aşk filmi!

1. Şuursuz Aşk

Orijinal İsmi: Şuursuz Aşk

Süre: 107dk
Tür: Dram
Yapımı: 2019 - Türkiye

Doğuştan engelli olan Yusuf’un tek derdi üniversite kapısında simit satarak annesine ekmek götürmek olan biridir. Siyasete hiç bulaşmamış olsa da ihtilal zamanı o da suçsuz yere etkilenir. Yusufun durumun anlaşılınca, Yusuf ruh ve sinir hastanesine yollanır. Hastanede oranın gediklisi sayılabilecek Menekşe ile tanışır. Her ikisi de ne yaşadıklarını bilmeden, büyük bir aşka yelken açarlar.

2. Bir Aşk İki Hayat

Orijinal İsmi: Başka İhtimal

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ali Bilgin
Yapımı: 2019 - Türkiye

Moda'da köpeği ile yaşayan bağımsız yönetmen Umut, hayatının değişeceğinden habersizce köpeğiyle dışarı çıktığı bir sırada başarılı bir mimar olan Deniz ile tanışır. Hayatının aşkı ile tanıştığına inanan Umut, kendini aşk ve hayatın sonsuz seçenekleri arasında kalacağı olayların içinde bulur.

3. Aşk Tesadüfleri Sever 2

Orijinal İsmi: Aşk Tesadüfleri Sever 2

Süre: 120dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Yapımı: 2020 - Türkiye

Gerçek bir hikâyeyi anlatan film izleyicisine, geçmişte yaşanılan özenilesi aşkları günümüz ilişkileri ile karşılaştırırken bir yandan da 60ları anımsatan romantik bir yolculuk yaşatmayı hedefliyor. 

4. Geçen Yaz

Orijinal İsmi: Last Summer

Süre: 101dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ozan Açıktan
Senarist: Ozan Açıktan
Yapımı: 2021 - Türkiye

Deniz 16 yaşındadır ve geçireceği bu yaz tatili diğer yazlardan çok farklı olacaktır. Ailesi ile birlikte yazlıklarında tatilin keyfini süren Deniz, Aslı’ya aşık olur. Bir şekilde Aslı ile yakınlaşmak isteyen Deniz, Burak’ın da Aslı’yı sevdiğini fark eder.

5. Gönül

Orijinal İsmi: Gönül

Süre: 96dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Soner Caner
Senarist: Soner Caner
Yapımı: 2022 - Türkiye

Gönül, gençlik yıllarında sevdiği kadına kavuşamayan Mirze Dede'nin (Bülent Emin Yarar) başını çektiği, konar göçer, müzisyen, kareçi topluğunun, mülkiyetsiz ve sevda peşinde koşan yaşamlarından bir kesit sunuyor.

6. Kurak Günler

Orijinal İsmi: Kurak Günler

Süre: 129dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Emin Alper
Senarist: Emin Alper

Genç bir başsavcı olan Emre (Selahattin Paşalı), küçük Balkaya kasabasına yeni atanır. Kendini büyük bir ciddiyetle işine verir ve başta belediye başkanı Selim olmak üzere şehrin ileri gelenleri onu büyük bir saygıyla karşılar. Ancak bu sıcak karşılamaya rağmen, ilk andan itibaren bir takım garip ve gergin etkileşimler yaşar. Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat (Ekin Koç) ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeler gün geçtikçe artar.

7. Rüyanda Görürsün

Süre: 91dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cemal Alpan
Senarist: Umut Açıkalın
Yapımı: 2023 - Türkiye

Başarıyı ve lüks yaşamı her şeyden çok önemseyen iş insanı Engin (Murat Boz), hayatta her istediğini elde ediyordur. Orta sınıf bir ailenin kızı olan naif, hayalperest ve ama bir o kadar da güçlü Pelin (Burcu Özberk) ise onu olduğu gibi kabul edecek birinin karşısına çıkmasını beklemektedir. İkilinin yolları bir partide kesişir. Fakat neler yaşadıklarını hatırlamadkları gecenin sonunda kendilerini iki yıldır evli oldukları bir rüyanın içinde bulurlar.

"Rüyanda Görürsün" Amazon Prime Video'nun ilk orijinal Türk filmi olma özellliğini taşıyor.

8. Çok Aşk

Orijinal İsmi: Çok Aşk

Süre: 101dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senarist: Hasan Can Kaya
Yapımı: 2023 - Türkiye

En büyük hayali ünlü bir komedyen olup film yapmak olan Coşkun, abisi İrfan ile birlikte korsan film satarak hayatını sürdürür. Bir gün hayatının aşkı Ayla ile karşılaşır. Bir anda kendini hem Ayla'nın gönlünü kazanmaya çalışırken hem de sinema tutkusunun peşinden koşarken bulur.

9. İstanbul İçin Son Çağrı

Mehmet (Kıvanç Tatlıtuğ) ve Serin (Beren Saat) İstanbul'daki hayatlarından uzakta, New York'ta havaalanında tesadüf eseri karşılaşır. Bu karşılaşmanın akabinde, onları heyecan ve tutku dolu bir macera beklemektedir.

10. Lohusa

Orijinal İsmi: Lohusa

Süre: 118dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senarist: Gupse Özay
Yapımı: 2024 - Türkiye

Çocuklarının doğumundan sonraki ilk 40 günde yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışan bir anne ve babanın eğlenceli hikayesini konu alıyor.