Son 5 Yılın En İyi Aşk Filmleri

Son 5 yılın en iyi romantik filmlerini keşfedin!

2010’lardan 2020’lere geçiş yaşadığımız son 5 yılda sinema dünyası pek çok ilgi çekici yeni film kazandı. Bu yeni filmler arasında en güzel film örneklerine sahip türlerden biri de romantik filmler oldu. Bağımsız filmlerden ana akım işlere, son 5 yılda en sevdiğimiz romantik filmleri sizler için listeledik.

İyi seyirler!

1. Palm Springs

Orijinal İsmi: Palm Springs

Süre: 90dk
Yönetmen: Max Barbakow
Senarist: Andy Sierra
Yapımı: 2020 - ABD

Umursamaz Nyles ve gönülsüz nedime Sarah Palm Springs’te bir düğünde karşılaşır. Fakat düğünün olduğu günü tekrardan yaşadıkları bir döngüde olduklarını fark edince işler karışır. İkili ne düğünden, ne birbirlerinden ne de kendilerinden kaçabilir.

2. All of Us Strangers

Orijinal İsmi: Strangers

Süre: 106dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Andrew Haigh
Senarist: Andrew Haigh
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Yapım, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan evinde bir gece tesadüfen günlük hayatının ritmini bozan gizemli komşusu Harry  ile karşılaşan Adam adlı bir senaristin hikayesini anlatıyor.

Adam, Harry ile yakınlaştıkça çocukluk evine doğru çekilir. Burada ölmüş olan anne ve babasının hala hayatta olduğunu ve 30 yıl önce öldükleri günkü yaşta göründüklerini keşfeder.

3. Başka Bir Hayatta

Orijinal İsmi: Past Lives

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Celine Song
Senarist: Celine Song
Yapımı: 2023 - ABD , Güney Kore

Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç ettikten sonra birbirlerinden ayrılırlar. 20 yıl sonra, aşk ve kader kavramlarıyla yüzleşirken, bir hafta boyunca tekrar bir araya gelirler.

4. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi

Orijinal İsmi: Portrait de la jeune fille en feu

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Céline Sciamma
Senarist: Céline Sciamma
Yapımı: 2019 - Fransa

1760 yılında Fransa'da geçen film ressam Marianne'in hikayesine odaklanıyor. Marianne, Héloïse'in evlilik portresini çizmekle görevlendirilir. Héloïse, manastır hayatını terk etmiş bir genç kadındır ve Marianne onun portresini resmederken iki kadının arasında beklenmedik bir çekim oluşur.

5. Küçük Kadınlar

Orijinal İsmi: Little Women

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2019 - ABD

Louisa May Alcott'un unutulmaz romanından uyarlana film; Meg, Jo, Beth ve Amy isimli dört kız kardeşin Amerikan İç Savaşı’nın sonrasında geçen büyüme hikâyesini konu alıyor. Hikayenin yönetmen Greta Gerwig tarafından yorumlanmış halinde, dört kız kardeşn hikayesi üzerinden kadın hayatına dair o döneme ait temaların yanı sıra zamanın ötesinde konular ve sorunlar da işleniyor.

6. Üç Bin Yıllık Bekleyiş

Orijinal İsmi: Three Thousand Years of Longing

Süre: 108dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: George Miller
Senarist: George Miller
Yapımı: 2022 - Avustralya , İngiltere , Çin

Alithea (Tilda Swinton), yanlışlıkla bir Djinn'i (İdris Elba) şişesindeki esaretten serbest bırakan bir akademisyendir. Djinn ona üç hapsedilme hikayesini anlatırken üç dilek hakkı verir. İstanbul'da bir otel odasında yaptıkları konuşma, ikisinin de tahmin etmediği sonuçlara yol açar.

7. Undine

Orijinal İsmi: Ondine

Süre: 90dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Christian Petzold
Senarist: Christian Petzold
Yapımı: 2020 - Almanya , Fransa

Undine, Almanya'da Berlin’in kentsel gelişimi hakkında konferanslar veren, sunumlar yapan bir tarihçidir. Sevdiği adam onu terk ettiğinde antik bir efsane onu ele geçirir. Şimdi Undine, ona ihanet eden adamı öldürmek ve suya geri dönmek zorundadır.

8. Stargirl

Orijinal İsmi: Stargirl

Süre: 103dk
Tür: Aile , Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Julia Hart
Yapımı: 2020 - ABD

Ortalama bir lise öğrencisi olan Leo Borlock, aynı zamanda okulun bando takımında olmasına rağmen diğer öğrenciler tarafından pek fark edilmez. Ancak okula yeni gelen Susan 'Stargirl' Caraway, onun hayatını tamamen değiştirecektir. Gizemli ve ilginç bir kız olan Stargirl, Leo'nun fazlasyla ilgisini çeker ve zamanının büyük bir kısmını onunla geçirmeye başlar. Leo, Stargirl hakkında öğrendikleriyle bir hayatın içine dalacaktır.

9. Seni Geri İstiyorum

Orijinal İsmi: I Want You Back

Süre: 117dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jason Orley
Yapımı: 2022 - ABD

30'lu yaşlardaki Emma ve Peter, evlilik, çocuklar ve banliyölerdeki evler gibi hayatın büyük anlarının eşiğinde olduklarını düşünür. Ancak tam da bu sırada sevgilileri tarafından terk edilirler. Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Emma ve Peter, çok geçmeden onları terk eden sevgililerinin yeni ilişkilere başladığını öğrenince iyice dehşete kapılır. Emma ve Peter eski sevgililerinin yeni ilişkilerini sabote etmek ve onları sonsuza dek geri kazanmak için beklenmedik sonuçları olan bir plan yapar.

10. Emma

Orijinal İsmi: Emma

Süre: dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Autumn de Wilde
Senarist: Eleanor Catton
Yapımı: 2020 - İngiltere

Hemen hemen gereken her özelliğe sahip olan yani zeki, zengin ve bekâr bir kadın olan Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evlilik ya da aşk gibi şeylere hayatında ihtiyacı yoktur. Hayatta en büyük hobisi ise başkalarının aşk hayatına burnunu sokmaktır.