En İyi Vampir Dizileri

En iyi vampir dizilerini sizler için derledik!

Doğaüstü varlıklar gizemli, ürkütücü ve korkunç olabilir, ancak aynı zamanda sihirli yaratıklardır. Vampirler, kurt adamlar ve cadılar gibi doğaüstü varlıklar, film endüstrisinde seyirciyi gerçeklikten uzaklaştırarak büyülemeye devam ediyor. 

"The Vampire Diaries" ve "Buffy The Vampire Slayer" gibi diziler, doğaüstü karakterlerin şeytanlar ve diğer varlıklarla karşı karşıya gelirken yaşadıkları zorlukları ele alır. Her dizi, romantizm ve dostluk gibi farklı temaları keşfeder, psikolojik gerilimlerden komediye kadar çeşitli deneyimler sunarak doğaüstü tür içinde geniş bir yelpaze sunar. 

İşte sizin için seçtiğimiz en iyi vampir dizileri!

İyi seyirler!

1. Vampir Günlükleri

İki kardeşin aynı kıza ilgi duyması üzerine yaşanan tutkulu rekabet. Bu durum, izleyiciler arasında takımların oluşmasına neden olur; izleyici ya Team Damon'dır, ya da Team Stefan. Salvatore kardeşler, izleyicilerin keyifle takip ettiği etkileyici vampir ilişkisini ekranlara getiriyor.

2. Penny Dreadful

Orijinal İsmi: Penny Dreadful

Süre: 60dk
Senarist: John Logan
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere , İspanya

Kaşif Sir Malcolm Murray, Amerikalı silahşör Ethan Chandler, bilim adamı Victor Frankenstein ve medyum Vanessa Ives, Viktorya dönemi Londra'sında doğaüstü tehditlerle mücadele etmek için bir araya geliyor.

3. Castlevania

Orijinal İsmi: Castlevania

Süre: 24dk
Yapımı: 2017 - ABD

Drakula olarak tanınan Vlad Tepes’in sevgili eşi Lisa Tepes, bölge piskoposu tarafından büyücülükle suçlanıp yakılınca Drakula intikam almaya karar verir. Wallachia halkına karşı savaş ilan eder ve cehennemden gelen korkunç şeytani yaratıklar ordusunu serbest bırakır. Neyse ki, her tür canavarı rahatlıkla avladıkları bilinen uğursuz bir aile olan Belmont ailesinin son üyesi Trevor Belmont hala şehirdedir ve vampirlerin efendisiyle savaşmayı kabul eder.

4. Interview with the Vampire

Orijinal İsmi: Anne Rice’s Interview with the Vampire

Tür: Dram
Yapımı: 2022 - ABD

1900'lerin New Orleans'ında siyah bir adam olarak hayatın sınırlamalarına kafa yoran Louis, Lestat De Lioncourt'un son kaçış teklifine karşı koyamıyor; bir vampir olarak ona katılmak.

5. What We Do in the Shadows

Orijinal İsmi: What We Do in the Shadows

Süre: 20dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Jemaine Clement
Senarist: Jemaine Clement
Yapımı: 2019 - ABD

"What We Do in the Shadows", bir grup vampirin gündelik hayatını gözler önüne seriyor. New York’ta geçen hikâye, yüzyıllardır insanların arasında olan vampirler Nandor, Lazlo, Nadja ve Colin ile yıllardır onlarla yaşayan hizmetçileri Guillermo'nun maceralarını ekrana taşıyor.

6. Buffy Vampir Avcısı

Orijinal İsmi: Buffy The Vampire Slayer

Süre: 43dk
Yapımı: 1997 - ABD

Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale'e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High'a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy'nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı'ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen Avcı'ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles'ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel'ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.

7. The Originals

Orijinal İsmi: The Originals

Süre: 45dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Julie Plec
Yapımı: 2013 - ABD

Binlerce yıllık vampirlerin güç açlığı içindeki bir ailesi, inşa ettikleri şehri geri almayı ve kendilerine haksızlık yapan herkesi egemenlikleri altına almayı amaçlar. Aynı zamanda "The Vampire Diaries" dizisinin bir yan ürünüdür. 

8. True Blood

Charlaine Harris 'in yazarı olduğu Bir Güneyli Vampir serisinin  Cadı Ölüsü adlı dördüncü cildinden uyarlanacak olan bu sezonunda da Sookie yine kendini olayların ortasında ,vampirlerle cadıların karanlıklara hükmetme mücadelesi içerisinde bulacak.

9. The Strain

Orijinal İsmi: The Strain

Süre: 44dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Guillermo del Toro
Yapımı: 2014 - ABD , Meksika

Guillermo del Toro ve Chuck Hogan'ın birlikte kaleme aldıkları üçleme kitabından uyarlanacak olan The Strain, bir vampir draması ama diğerlerinden biraz farklı. New York'a gizemli bir şekilde iniş yapan uçağın yolcularının öldüğünün anlaşılması üzerine Hastalık Kontrol Merkezi yetkilisi Ephraim Goodweather, yaşanan bu tuhaf olayın sebeplerini araştırmaya başlar. Öncelikle uçakta yer alan dört yolcunun hâlâ yaşadığını farkeden ekip, olayla ilgili tek iyi haberin bu olduğunu kısa sürede öğrenirler.

10. Van Helsing

Filmin hikâyesinin 5 yıl sonrasında geçecek. Dolayısıyla baş kahramanımız Van Helsing' in kızı olan Vanessa Helsing olacak. Dünyanın her köşesini sarmış olan vampir tehlikesi kaos ortamını doğurduğunda bu kez vampirlerle savaşarak insanlığın umudu olacak olan Vanessa’dır.