En İyi Joe Alwyn Filmleri!

Son yılların parlayan oyuncularından Joe Alwyn, bugün 33 yaşında!

Tam adı Joseph Matthew Alwyn olan 1991 Londra doğumlu İngiliz oyuncu, küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa ilgi duydu. 2009'da Ulusal Gençlik Tiyatrosu'na katıldı ve Edinburgh Festival Fringe'de iki öğrenci yapımında yer alarak oyunculuğa başladı. 2012 yılında Bristol Üniversitesi'nden İngiliz Edebiyatı ve Drama, 2015 yılında ise Royal Central School of Speech'ten oyunculuk lisanslarıyla mezun oldu. "Billy Lynn'in Uzun Yürüyüşü" (Billy Lynn's Long Halftime Walk) filmiyle büyük çıkışını yapan Alwyn, kariyerini güçlü projelerle zenginleştirmeye devam ediyor.

Doğum günü şerefine biz de Joe Alwyn'in en beğendiğimiz 5 filmini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Sarayın Gözdesi

Orijinal İsmi: The Favourite

Süre: 119dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , İrlanda

İngiltere ve Fransa'nın savaş halinde olduğu 18. yüzyılın başlarında Kraliçe Anne'in yakın arkadaşı Lady Sarah, bir yandan narin kraliçe ve onun değişken ruh hali ile ilgileniken diğer yandan onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Saraya yeni gelen Abigail, Lady Sarah'nın yanında yükselerek kraliçenin gözdesi olma yolunda Lady Sarah'ya meydan okuyacaktır. 

2. Öğle Güneşinde Yıldızlar

Orijinal İsmi: Stars At Noon

Süre: 138dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: Claire Denis
Yapımı: 2022 - Fransa

Denis Johnson’ın aynı isimli romanından uyarlanan film, 1984 yılında Nikaragua Devrimi sırasında geçmektedir. Orta Amerika'da görevi sebebiyle yaşayan dik kafalı Amerikalı bir kadının, görev sırasında tanıştığı İngiliz iş insanı ile arasında yaşadıkları tutkulu aşkı anlatıyor. Bu tutkulu çift, bir süre sonra komplolar ve yalanlar ile dolu bir labirentin içine girecek ve ülkeden kaçmayı deneyeceklerdir. Bunu gerçekleştirmek için ise tek gereken birbirlerine güvenmeleri gerekiyordur.

3. Billy Lynn'in Uzun Yürüyüşü

Orijinal İsmi: Billy Lynn's Long Halftime Walk

Süre: 113dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Ang Lee
Yapımı: 2016 - ABD , İngiltere , Çin

Billy Lynn, Irak'ta savaşan bir Amerikan askeridir. Birliğiyle birlikte girdiği oldukça şiddetli bir çatışmanın ardından sağ kalan 7 arkadaşıyla birlikte ülkesine döner ve savaş kahramanı gibi karşılanır. Amerikan hükumeti tarafından ülkedeki ordu desteğini artırmak için ülke çapında bir tura çıkarılır. Turun bir parçası olarak Amerikan futbolu takımı Dallas Cowboys'un bir maçının devre arasında Destiny's Child konserinde sahneye çıkacaklardır. Bu esnada Lynn, hem insanların ona bakışını, hem de geçmişini ve Irak'ta yaşadıklarını hatırlamaya başlar.

4. The Souvenir: Part 2

Orijinal İsmi: The Souvenir: Part II

Süre: 108dk
Tür: Dram
Yönetmen: Joanna Hogg
Senarist: Joanna Hogg
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere , İrlanda

Karizmatik ve manipulatif bir adamla olan çalkantılı ilişkisinin ardından Julie, mezuniyet filmini çekerken adama olan aşkını çözümlemeye ve adamın özenle ürettiği kurgularla gerçekleri ayırt etmeye başlar. Mezuniyet filmini yaratma süreci Julie’nin hem kendi kimliğini hem de anlatacağı hikâyeyi bulmasında iyileştirici ve olgunlaştıran bir evre olacaktır.

5. Catherine Called Birdy

Orijinal İsmi: Catherine Called Birdy

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Lena Dunham
Senarist: Lena Dunham
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Orta Çağ İngiltere'sinde 14 yaşında bir kız, babasının aklındaki potansiyel eş adaylarından kaçınarak hayatı keşfetmeye çalışır.