En İyi İngiliz Komedileri

En iyi İngiliz komedi filmlerini sizler için derledik!

Eğer İngiliz komedisinin bir hayranıysanız, İngiltere'nin yıllar boyunca izleyicileri eğlendiren komik filmler üretme zengin bir geçmişi olduğunu bilirsiniz. Zekice kelime oyunlarından absürt fiziksel mizaha kadar, İngiliz komedileri, yüzümüzde bir gülümseme oluşturmayı başaran eşsiz bir zeka markasına sahip. Ancak, bu kadar çok klasik film arasından seçim yapmak, hangilerinin kesinlikle en komik olduğuna karar vermek zor olabilir. Bu yüzden, tüm zamanların en iyi İngiliz komedi filmlerini bu listede topladık. 

İşte sizler için seçtiğimiz en keyifli İngiliz komedi filmleri!

İyi seyirler!

1. Brian and Charles

Orijinal İsmi: Brian and Charles

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Jim Archer
Yapımı: 2022 - İngiltere

Zorlayıcı geçen bir kışın ardından Brian ağır bir depresyona girer. Kimsesi olmadan tamamen izole bir hayat yaşayan Brian, böyle melankolik bir durumda aklı başında olan herkesin yapacağı şeyi yapar: Bir robot inşaa eder. 

2. Dünya'nın Sonu

Orijinal İsmi: The World's End

Süre: 109dk
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright , Simon Pegg
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Beş eski dost, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelir ve Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdırlar.

3. Skor Sıfır

Orijinal İsmi: The Inbetweeners Movie

Süre: 97dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ben Palmer
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Dört genç 18 yaşına basmış ve artık liseden mezun olmuşlardır ve liseden mezun olmalarını kutlamak için ingiltereden, yunanistandaki malia adalarına tatil yapmaya giderler.

4. In Bruges

Orijinal İsmi: In Bruges

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Belçika'nın Ortaçağ'dan kalma, en tarihi şehirlerinden biri olan Bruges, dünyanın her yerinden insanlar için bir terminal gibidir. Herkes günün birinde oradan geçer. Ancak tetikçi Ken ve Ray için Bruges belki de bir son durak. Londra'daki patronları Harry, Ken ve Ray'i Bruges'e bir işi halletmeleri için yollar. Ancak Harry arayana kadar, ikili şehirde bir turist gibi davranacak ve beladan uzak duracaktır. Ancak bela her zamanki gibi yerinde bulmaz ve onları bulur. Patronları aradığında ise, zaten o zamana kadar türlü tuhaf durumlara tanıklık eden ikili, bu kez kendilerini gerçek bir kaosun içinde bulacaklardır.

5. Cenazede Ölüm

Orijinal İsmi: Death at a Funeral

Süre: 90dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Frank Oz
Senarist: Dean Craig
Yapımı: 2007 - Almanya , ABD , İngiltere

İngiliz rahibin ölümüyle birlikte, oğulları Daniel ve Robert ailelerin dağılmaya başladığına tanıklık eder. Ancak ölenin yası henüz bitmemişken, ortaya çıkan bir yabancının babaları hakkında söyledikleri iki genci şok edecektir: Yabancının dediğine göre, babaları gaydir. Bu sırrın ortaya çıkmaması için ortaya koydukları çaba bir süre sonra onları tam bir kaosa sürükleyecektir.

6. Zombilerin Şafağı

Orijinal İsmi: Shaun Of The Dead

Süre: 99dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright , Simon Pegg
Yapımı: 2004 - İngiltere

Shaun’un hayatı artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bütün vaktini en iyi arkadaşı Ed’le birlikte Winchester adlı bir barda annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. Liz'in kendisini terketmesiyle Shaun sonunda hayatını bir düzene sokmaya karar verir. Kız arkadaşının kalbini tekrar kazanıp annesiyle olan sorunlarını telafi etmeye karar verir. Artık yetişkin bir erkek olmanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak bu arada zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler. Ancak aldığı kararlara göre zombilerin dirilmesi Shaun için basit bir sorundur. Zombi saldırısından ailesini ve sevdiklerini kurtarabilmek için arkadaşı Ed ile birlikte gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: Winchester.

7. Johnny English

Orijinal İsmi: Johnny English

Süre: 88dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Peter Howitt
Senarist: Neal Purvis , Robert Wade
Yapımı: 2003 - İngiltere

Ajan MI 7 son derece önemli bir görev alır. Kraliyet mücevherleri ve ülkenin geleceği bir Fransız zengin tarafından tehlikeye girmiştir. Ajan zorlu göreve başlayınca ajanlığın farklı yönlerini keşfetmeye başlar. Görev zordur ama, kadınlar ajanlara bayılmaktadır. Üstelik son derece sakar olsalar bile! Yeryüzündeki tek ajan James Bond değil. Tabii diğerleri onun kadar parlak olmayabilir, ama yine de ellerinden geleni yapıyorlar. İngiliz sinemasının komik adamı Rowan Atkinson ülkesini kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişiyor.

8. Dört Nikah Bir Cenaze

Orijinal İsmi: Four Weddings And A Funeral

Süre: 117dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mike Newell
Senarist: Richard Curtis
Yapımı: 1994 - ABD , İngiltere

Charles, kızlarla sadece gönül eğlendirip hiç bir zaman evlilik vaadinin altına girmeyen bir genç adamdır. Bir gün bir arkadaşının düğününde hayatının kadınıyla karşılaşır: Amerikalı Carrie'ye aşık olur ama bir türlü duygularını ifade edemez!İlginçtir, Charles ile Carrie sonradan bir cenazede ve üç nikahta daha karşılaşacaklardır. Her seferinde arkadaşlıkları bir kez daha yenilenecek ancak birbirlerine itiraf edemedikleri ilgilerine rağmen başka başka insanlarla nişanlanacaklardır. Bu nikahlardan iki tanesi Charles ve Carrie'nin olacaktır.

9. Monty Python Ve Kutsal Kase

Orijinal İsmi: Monty Python And The Holy Grail

Süre: 91dk
Tür: Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Terry Gilliam , Terry Jones
Yapımı: 1975 - İngiltere

Ortaçağ İngilteresi’nde, Efsane Kral Arthur ve şövalyeleri ile karşı karşıyayız. Ancak, bu kez zihinlerdeki katı ortaçağ betimlemelerinden uzakta fantastik bir absürd komedinin içinde. Öykü, kral ve şövalyelerinin Tanrı’nın emri ile İsa’nın kaybettiği kutsal kaseyi bulmak için görevlendirilmeleri üzerine gelişiyor. Filmin yaratıcıları 70ler’de İngiltere’de komediye damgasını vurmuş altı kişilik bir ekip: Monty Python. İngiliz espri üslubunu benimseyip canlandıran ekip, bu filmle ilk uzun metrajlı Monty Python denemeleri ile karşımızdalar. Farklı anlatım tekniklerine yer veren filmde, animasyon destekli görüntüler de yer alıyor.

10. Sıkı Aynasızlar

Orijinal İsmi: Hot Fuzz

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright , Simon Pegg
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , Fransa

Londra’nın gelmiş geçmiş en başarılı polis memurudur. Diğer polis memuru arkadaşlarının her birinden yüzde 400 daha fazla tutuklama yaparak rekor kırmıştır. O kadar mükemmel bir polistir ki, diğer polislerin hepsi onun yanında görevini yapmıyormuş gibi kalır. Angel’ın üstleri bu duruma daha fazla seyirci kalamazlar. Diğer polislerin morali bozulmasın diye onu yeteneklerinin pek fazla işe yaramayacağı gözden ve gönülden uzakta bir yere tayin ederler. Yeni görev yeri, sakin ve suç işlemeyen insanların yaşadığı, yıllardır hiçbir polisiye olay belirtisi görülmeyen Sandford köyüdür. Sandford’da göreve başlayan Angel için artık Londra caddelerindeki hareketliliğin yerini yemyeşil bahçelerde düzenlenen partiler ve hiçbir olayın meydana gelmediği klasik devriye gezileri alır.