TV+ Platformundaki En İyi Aksiyon Filmleri

TV+ Platformundaki en heyecanlı aksiyon filmlerini sizler için derledik!

Film sanatı, diğer türlerden daha çok aksiyon türü için fayda sağlar. Suç, gizem veya drama gibi daha yerinde ve patlamasız türler bazen roman veya tiyatro oyunu olarak da iyi işlerken, aksiyonun görsel, işitsel ve büyük ekranda sunulduğunda daha etkilidir. TV+, heyecan arayan herkes için mükemmel filmler sunuyor. 

İşte sizler için seçtiğimiz en heyecanlı aksiyon filmleri!

İyi seyirler!

1. Katil Doğanlar

Orijinal İsmi: Natural Born Killers

Süre: 118dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Oliver Stone
Yapımı: 1994 - ABD

Senaryosunu Quentin Tarantino'nun yazdığı filmi Oliver Stone yönetmiş ve bunun yüzünden araları açılmıştı. Mickey ve Mallory birbirlerini seven ama 'doğuştan katil' olan iki aşık. Yaşadıklarını öldürerek hissedebiliyorlar belki de. Ancak 90'ların giderek çığrından çıkan medyası da onları kahraman gibi göstermekten geri kalmıyor. Böylece iki doğuştan katil yolculukları sırasında arkalarında onlarca ölü bırakarak yollarına devam ediyorlar. Yakalandıklarındaysa medya yine kurtarıcıları olarak çıkıyor karşılarına.

2. Constantine

Orijinal İsmi: Constantine

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Fantastik , Korku
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2005 - Almanya , ABD

Los Angeleslı özel dedektif John Constantine'in doğaüstü olaylardaki başarısı yadsınamaz. Bu başarısının, kelimenin tam anlamıyla, Cehennem'e gitmiş ve geri dönmüş olmasıyla yakından ilgisi vardır. Eliyle tutup gözüyle görmediği hiç bir şeye inanmayan polis memuru Angela Dodson, ikiz kızkardeşi esrarengiz bir şekilde intihar edince, Constantine'le işbirliği yapmak zorunda kalır.İkili cenennem yaratıkları ve iblisleri alt edip, Los Angeles'ın karanlık sokaklarında yollarını bulmak için birlikte savaş verirler.Constantine, çizgi romanda Marvel'ın rakibi olan DC'nin olgun ve açık fikirli okurlara yönelik çıkarttığı Vertigo serisinin bayrak gemilerinden birinin, Hellraiser'ın kahramanının beyazperdedeki izdüşümüdür. 

3. Ejder Kalesi

Orijinal İsmi: Enter The Dragon

Süre: 102dk
Tür: Aksiyon
Yönetmen: Robert Clouse
Senarist: Michael Allin
Yapımı: 1973 - ABD , Hong Kong

Lee, Roper ve Williams, kendilerine has sebeplerden bir adada Han isimli zengin bir kişi tarafından düzenlenen dövüş turnuvasına katılırlar. Lee aslında Han'ın gizli işler çevirdiğinden şüphelenildiği için görevlendirilmiş gizli bir ajandır. Turnuva da ilerledikçe bu adanın ve turnuvanın Han'ın uyuşturucu kaçakçılığı ve beyaz kadın ticareti için paravan olduğunu anlarlar. Üstelik fark edemedikleri bir şey daha vardır. Han'ın planı dövüşçülerin ya kendisine katılmaları, aksi durumda ise ölmelerini planlamasıdır. Fakat Han dövüşçülerin gücünü küçümsediğinin farkında değildir.

4. Bad Boys: Her Zaman Çılgın

Orijinal İsmi: Bad Boys For Life

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yapımı: 2020 - ABD

Filmde, Will Smith ve Martin Lawrence'ı, ikili ile özdeşleşen Mike Lowery ve Marcus Burnet rollerinde yeniden izliyoruz. Filmde Marcus daha sakin bir hayat sürerek ailesi yaşamına odaklanmka ister, fakat Mike’ın hayatını tehlikeye atan bir durum oluşur ve Marcus göreve geri dönmek zorunda kalır. 

5. Tam Gaz

Orijinal İsmi: Baby Driver

Süre: 113dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Çocuksu görüntüsüne rağmen müthiş araba kullanma yeteneklerine sahip Baby, çok büyük soygunlar organize eden Doc için, soyguncuları olay yerinden götüren kaçış şoförü olarak çalışmaktadır. Bu konudaki müthiş yeteneklerini birlikte çalıştığı herkese zamanla kabul ettirmektedir. Az konuşan, herkesle mesafesini koruyan ve sürekli müzik dinleyen Baby, güzel garson Debora ile tanışıp ona aşık olduğında, hayatını suç dünyasından uzak bir şekilde sürdürmenin gerçekten mutlu olabilmesi için gerekli olduğunu fark edecektir.

6. Top Gun: Maverick

Orijinal İsmi: Top Gun: Maverick

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Joseph Kosinski
Yapımı: 2022 - ABD

"Top Gun: Maverick" 1986 yapımı "Top Gun" filminin devamı niteliğinde. Hikaye, usta pilot Maverick'in eğitmen olarak hava kuvvetlerine dönüşü sonrasına odaklanıyor. Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçmaya çalışıyordur. Maverick, Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitmesi gerekince, belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalır. En büyük korkularıyla yüzleşecek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gidecektir.

 

7. John Wick

Orijinal İsmi: John Wick

Süre: 101dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Senarist: Derek Kolstad
Yapımı: 2014 - ABD

John Wick, hayallerindeki kadınla tanıştıktan ve evlendikten sonra kirli işleri bırakmış eski bir kiralık katildir. 5 yıllık evliliğin sonunda karısı ölür, o öldükten sonra kocasının yalnız kalmaması için bir köpek bırakmıştır. Ancak karısından son hatıra olan köpeği de, arabasında saldırıya uğradığı sırada ölür. Arabasına saldıran çetenin liderinin, eski patronunun oğlu olduğunu öğrendikten sonra intikam için çeteye bir savaş açar: Wick aradan geçen yıllarda pek paslanmamıştır.

8. Zamana Karşı

Orijinal İsmi: In Time

Süre: 109dk
Yönetmen: Andrew Niccol
Senarist: Andrew Niccol
Yapımı: 2011 - ABD

İnsanların yaşlanmayı durdurduğu yakın bir gelecekte geçecek olan filmde insanlar 25 yaşından sonra artık daha fazla yaşlanmayacağını ve ölümsüzlüğün sırrına erişildikten sonra yaşananları anlatan bir yapım "parası olanın sonsuza kadar yaşayabileceği bir dünyanın”. Filmde, zamanın altın değerinde olduğu bu yeni dünyada insanlar, ölümsüzlüğün peşinde koşarak hayatta kalma mücadelesine girerler. Bu nedenle, nüfus artışının son haddeye varmasıyla, yeni düzenlemelere girişen insanoğlunun hikâyesi filmde anlatılıyor.

9. Kobra

Orijinal İsmi: Cobra

Süre: 87dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: George P. Cosmatos
Yapımı: 1986 - ABD

Kod adı Kobra olan Marion Cobretti güneş gözlükleri takan, kürdan çiğneyen ve deri ceketini üzerinden çıkarmayan aykırı bir polis. Birlikte çalıştığı insanları zor durumda bırakan tavırları nedeniyle neredeyse bütün departman ona sırt çevirmiş de olsa bir katilin şehre gelişi ile Kobra’nın kendini affettirme şansı olacak.

10. Cehennem Silahı

Orijinal İsmi: Lethal Weapon

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: Richard Donner
Senarist: Shane Black
Yapımı: 1987 - ABD

Los Angeles Polis Dedektifi Roger Murtaugh emekliliği düşünürken Vietnam Savaşından tanıdığı arkadaşının kızının vurulması üzerine, bu cinayeti soruşturmaya başlar. Bu soruşturmayla birlikte yeni bir ortağı da olur. Çılgın Polis Martin Riggs. O da karısını kaybettiği günden bu yana devamlı olarak intihar eğilimi içerisindedir. Soruşturma ilerledikçe Vietnam dönemi paralı askerlerinin oluşturduğu bir grubu bulurlar.İkili basit bir cinayet soruşturması üzerindeyken terörist bir grup tarafından öldürülme tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar.