"Fallout" Dizisinin Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

10 Nisan 2024'te Amazon Prime'da yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde Ella PurnellAaron Moten ve Walton Goggins'in bulunduğu dizi "Fallout"a gelin yakından bakalım! 

Aynı isimli video oyununun uyarlaması olan dizi, post-apokaliptik bir Amerika'da geçiyor. Gelecekte, nükleer katliamın yol açtığı kıyamet sonrası Los Angeles'ta vatandaşlar kendilerini radyasyondan, mutantlardan ve haydutlardan korumak için yeraltı sığınaklarında yaşamak zorunda kalıyor. Yönetmenleri arasında Jonathan Nolan , Clare Kilner , Frederick E.O. Toye'in bulunduğu dizinin senaristleri arasında ise Chaz Hawkins , Geneva Robertson-Dworet , Graham Wagner  bulunuyor.

Peki "Fallout" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Ella Purnell

Ella Purnell
Doğum Tarihi: 17 Eylül 1996

"Fallout" dizisi Lucy MacLean kimdir?

Hakiki Vault Dweller'ların soyundan gelen Lucy, bütün hayatını kurallara boyun eğen steril bir yeraltı düzeninde geçirdi. İlk kez yer yüzüne ayak bastığındaysa yepyeni olasılıklarla karşılaşacak.  

"Fallout" dizisinin Lucy'si Ella Purnell kimdir?

Ella Purnell, İngiliz aktris. Purnell Londra'da doğdu. Annesiyle babasının ayrılmasından sonra 3 tane üvey kardeşi olmuştur. Çocuk yaşlarda Londra'nın önemli tiyatro okullarında eğitim aldı. Konusunu Charles Dickens Oliver Twist romanından alan Oliver! adlı müzikalde dikkat çekti. Hemen arkasından ilk sinema filminde 2010'da oynadı. Carey Mulligan, Andrew Garfield ve Keira Knightley gibi yıldız isimlerle birlikte oynadığı Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go) filmindeki Ruth performansı büyük beğeni kazandı. 2014 yapımı Wildlike'taki rolüyle birçok bağımsız film festivalinde ödüller kazandı. Malefiz ve Tarzan Efsanesi filmlerindeki rollerinin ardından Tim Burton'ın 2016 yapımı Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları filminde Peregrine'in evinde yaşayan çocuklardan Emma'yı canlandırdı. Churchill filminde de Winston Churchill'in sekreteri Helen rolündeydi.

2. Aaron Moten

Aaron Moten
Doğum Tarihi: 28 Şubat 1989

"Fallout" dizisi Maximus kimdir?

 Askerlik eğitimi almakta olan Maximus, gücü kendileri alarak yüzeye düzen getirmeyi planlayan tarikatımsı Brotherhood of Steel'e hizmet etmeye ant içti. Fakat bu oluşumun yanlışlarını görünce inancı derinden sarsılır.

"Fallout" dizisinin Maximus'u Aaron Moten kimdir?

Aaron Clifton Moten, kısaca Aaron Moten, Amerikalı oyuncu. Genç yaşta okulunun tiyatro projelerinde oyunculuğa başladı. Juilliard School'dan mezun olduktan sonra New York'ta profesyonel oyunculuğa başladı. "Fallout", "Emancipation" ve "Disjointed" gibi projelerde yer aldı.

3. Walton Goggins

Walton Goggins
Doğum Tarihi: 10 Kasım 1971

"Fallout" dizisi Cooper Howard kimdir?

200 yıl önce, Cooper Howard “The Man from Deadhorse” filmindeki rolüyle ve  Vault-Tec'in sözcüsü olmasıyla çok sevilip sayılan biriydi. Fakat şimdi tanınmayacak halde olan ve "The Ghoul" olarak bilinen bu kanun kaçağı, yalnızca kendi hayatını önemsiyor.

"Fallout" dizisinin Cooper'ı Walton Goggins kimdir?

Walton Sanders Goggins Jr., Amerikalı aktör. 1971 yapımı Alabama'nın Birmingham şehrinde doğdu. Annesi Janet Long, babası Walton Sanders Goggins Sr.'dır. 1990 yapımı Murder in Mississippi filmiyle ilk kez Hollywood'da adını duyurdu. Bu film sırasında arkadaş olduğu rol arkadaşı Ray McKinnon ile Ginny Mule Pictures adlı yapım şirketini kurdular. 2002 yapımı The Accountant adlı kısa filmle Oscar ödülü kazanmıştır. 2002'de başlayıp 2008'de biten The Shield dizisinde baş karakterlerden olan dedektif Shane Vendrell'a uzun süre hayat verdi. Onun ardından gelen uzun soluklu projesi 2010-2015 arası yer aldığı Justified dizisi ve Boyd Crowder rolü oldu. 2012'de Quentin Tarantino'nun Django Unchained filminde Billy Crash karakterini canlandırdıktan sonra Machete Kills, American Ultra gibi filmlerde oynadı. Tarantino'nun sonraki filmi The Hateful Eight'te 'şerif' Chris Mannix rolüyle izleyici karşısına çıktı. İlk olarak Leanne Kaun ile evlenen Goggins, eşinin 2004'te ölümüne dek resmen evli kalsa da ikili yollarını daha önceden ayırmıştı. 2011'de senarist ve yönetmen Nadia Conners ile evlendi. Bu birliktelikten Augustus adında bir oğlu bulunmaktadır.

4. Kyle MacLachlan

Kyle MacLachlan
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1959

"Fallout" dizisi Hank MacLean kimdir?

Vault 33'ün korkusuz ve herkesçe sevilen lideri. Aynı zamanda Lucy ve Norm'un babası.  

"Fallout" dizisinin Hank'i Kyle MacLachlan kimdir?

Kyle Merritt MacLachlan, kısaca Kyle MacLachlan, Amerikalı oyuncudur. En iyi David Lynch'in "İkiz Tepeler" dizisindeki Dale Cooper performansı ile bilinir. Bu performansıyla Emmy adaylığı ve Altın Küre kazandı. Yine Lynch'in "Mavi Kadife" ve "Dune" " filmlerinde rol aldı. "Sex And The City"de Trey MacDougal, "How I Met Your Mother"da The Captain ve "Umutsuz Ev Kadınları"nda Orson Hodge gibi dizilerdeki yardımcı rolleri ile de akılda kalan performanslar sergiledi.

5. Moises Arias

Moises Arias
Doğum Tarihi: 12 Nisan 1994

"Fallout" dizisi Norm MacLean kimdir?

Girişken ablası ve babasının aksine Norm daha içe dönüktür. Lucy yüzeyi keşfederken Norm yeraltının gizemli derinliklerini keşfeder.

"Fallout" dizisinin Norm'u Moises Arias kimdir?

Moises Arias, Kolombiya asıllı Amerikalı oyuncu ve yapımcı. 18 Nisan 1994 tarihinde New York’da doğdu. "Hannah Montana" (2006) dizisinde canlandırdığı Rico karakteri ile tanındı. Son yıllarda "Divinity", "Fallout" ve "Kahramanın Dönüşü" yapımlarında yer aldı.

6. Sarita Choudhury

Sarita Choudhury
Doğum Tarihi: 18 Ağustos 1966

"Fallout" dizisi Lee Moldaver kimdir?

Bir lider olarak halkı için her şeyi yapmaya hazırdır. 

"Fallout" dizisinin Lee'si Sarita Choudhury kimdir?

Sarita Catherine Louise Choudhury, kısaca Sarita Choudhury, Londra doğumlu oyuncu. Hint ve İngiliz kökenlidir. Bir çocuğu vardır. "Mississippi Masala" filmi ilk kamera önü oyunculuk deneyimi oldu. Son yıllarda "Fallout", "Yang'dan Sonra" ve "And Just Like That..." yapımlarında yer aldı.

7. Johnny Pemberton

Johnny Pemberton
Doğum Tarihi: 1 Haziran 1981

"Fallout" dizisi Thaddeus kimdir?

"The Brotherhood of Steel" tarikatının başka bir üyesi olan Thaddeus, Maximus'u tanır. Fakat müttefiklerini ne kadar iyi tanıyabilirsin ki?

"Fallout" dizisinin Thaddeus'u Johnny Pemberton kimdir?

John deJarnette Pemberton III, kısaca Johnny Pemberton, Amerikalı oyuncu, komedyen ve podcast sunucusu. Minnesotalı olan Pemberton, NBC dizisi "Superstore"da Bo Thompson'a hayat verdi. 2020 yılında Twitch yayınları yapmaya başladı.

8. Michael Emerson

Michael Emerson
Doğum Tarihi: 7 Eylül 1954

"Fallout" dizisi Siggi Wilzig kimdir?

Genelde sadık bir Alman Kurdu eşlikçisiyle gezen gizemli bir bilim adamıdır. Lucy, yüzeyi keşfederken Siggi ile tanışır. Yolculuğunda ona yardım eder nadir insanlardan biri olur.

"Fallout" dizisinin Siggi Wilzig'i Michael Emerson kimdir?

Michael Emerson, Amerikalı aktör. 1954'te Cedar Rapids, Iowa'da doğdu. 2001 yılında the Practice'deki rolü ile En İyi Misafir Oyuncu dalında Emmy ödülü kazandı. 2004 yapımı Testere filminde Zep Hindle'ı canlandırdı. Serinin sonraki filmlerinde de aynı karakteri canlandırdı. 2006'da katıldığı Lost dizisindeki Benjamin Linus rolü ise, tüm dünyada tanınmasını sağladı. 2009'da 2. Emmy ödülünü, bu rolüyle En İyi Yardımcı Oyuncu dalında kazandı. Lost'un sonlanmasının ardından 2011'de Person of Interest dizisindeki Harold Finch rolüyle yine büyük beğeni kazanmıştır. 1998'den beri Carrie Preston ile evlidir.

9. Dave Register

Dave Register
Doğum Tarihi: 16 Eylül 1988

"Fallout" dizisi Chet kimdir?

Lucy’nin kuzeni olan Chet, ona aile üyelerine duyulan sevginin ötesinde bir sevgi duymaktadır.

"Fallout" dizisinin Chet'i Dave Register kimdir?

Dave Register, Amerikalı oyuncu. "Harry Potter and the Cursed Child" oyununda ansambl oyunculuğu yaptı. "Fallout", "The Witch Files" ve"Heightened" yapımlarında yer aldı.

10. Leslie Uggams

Leslie Uggams
Doğum Tarihi: 25 Mayıs 1943

"Fallout" dizisi Betty Pearson kimdir?

Betty, Woody ve Reg'in yanında Vault 33'ü yöneten üyelerden biridir. Bu üçlü oldukça neşeli ve zariftir- belki ki de Vault'un aleyhine olacak kadar.

"Fallout" dizisinin Betty'si Leslie Uggams kimdir?

Leslie Marian Uggams, kısaca Leslie Uggams, Amerikalı oyuncu ve şarkıcı. Henüz 1950'lerin başlarında bir çocuk sanatçı olarak kariyerine başlayan Uggams, Roots dizisindeki performansıyla 1977 yılında Altın Küre ve Emmy adaylıkları kazandı. "Hallelujah, Baby!" müzikali ona 1968 yılında En İyi Kadın Oyuncu Tony Ödülü'nü kazandırdı. 1965 yılından beri Grahame Pratt ile evlidir. İki çocuğu vardır.