Gerçek Olaylara Dayanan En İyi Suç Filmleri

Gerçek hikayelere dayanan en iyi suç filmlerini sizler için derledik!

Son yıllarda gerçek hikayelere dayanan ve en sevdiğiniz oyuncuların başrolde olduğu, gerçek suç hikayelerinden ilham alan muhteşem filmler uyarlandı. Bu filmler, karanlık komedilerden suçlarını güldürerek anlatanlardan modern sinemanın vazgeçilmez duygusal dramalarına kadar geniş bir yelpazeye sahip. 

İşte sizin için seçtiğimiz en iyi gerçek suç hikayeleri!

İyi seyirler!

1. Zodiac

Orijinal İsmi: Zodiac

Süre: 157dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2007 - ABD

Rafa kalkmış dosyaların en önde geleni. Hiçbir zaman yakalanamamış bir adamın dinmeyen öfkesi; tüm ülkeye dehşet salan, bir türlü ele geçirilemeyen, şifreci katil; Amerika’nın Karındeşen Jack’i. On üç kurbanı olduğunu kamuoyuna açıkladı; sonra daha fazlasını, iki düzine daha fazlasını. Polis beşi ölü yedi vakada onun işaretlerini buldu. Gerçek kurban sayısı asla ortaya çıkmayabilir. Kesin olan bir tek şey varsa, o da bu kurban sayısının yaşayanları da kapsadığıdır.

2. The Trial Of The Chicago 7

Orijinal İsmi: The Trial Of The Chicago 7

Süre: 129dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Aaron Sorkin
Yapımı: 2020 - ABD

1968 yılında Chicago’da gerçekleşen ve barışçıl şekilde olması planlanan Ulusal Demokratik Kongresi bir anda polis ve ulusal muhafızlara karşı şiddet dolu bir çatışmaya dönüşür. Protestonun organizatörleri Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden ve Bobby Seale, isyan çıkarmaktan dolayı hüküm giyer. Bu duruşma, tarihin en kötü şöhretli duruşmaları arasında yerini alacaktır.

3. İrlandalı

Orijinal İsmi: The Irishman

Süre: 209dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Steven Zaillian
Yapımı: 2019 - ABD

Film, eski bir sendika lideriyken bir mafyaya dönüşen Frank ‘The Irishman’ Sheeran'ın (Robert De Niro) hayatını konu alıyor.

4. Can You Ever Forgive Me?

Orijinal İsmi: Can You Ever Forgive Me?

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Marielle Heller
Senarist: Nicole Holofcener
Yapımı: 2018 - ABD

Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi ünlülerin biyografilerini yazarak geçimini sürdüren Lee Israel'in gerçek hikayesi konu alınıyor. Zamanla kariyeri ters giden ve evinin kirasını bile ödeyemeyecek duruma düşen Lee, arkadaşı ve suç ortağı Jack ile hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit ederek kendini bu zor durumdan kurtarmaya çalışacaktır.

5. Karanlıkla Karşı Karşıya

Orijinal İsmi: BlacKkKlansman

Süre: 128dk
Tür: Dram , Komedi , Suç , Tarih
Yönetmen: Spike Lee
Senarist: Spike Lee
Yapımı: 2018 - ABD

1970'lerde, siyahi hareketle birlikte ırkçılığın da güçlü olduğu yıllarda Afrika kökenli Ron Stallworth (John David Washington), Colorado Springs polisindeki ilk siyahi memur olmayı başarır. Henüz bir çaylak olmasına rağmen, çok zorlu bir göreve girişir: Beyaz ırk üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünün liderlerinden David Duke (Topher Grace) ile telefonla iletişime geçerek örgüte sızmayı başarır. Ancak örgütte yükselmek için yüz yüze görüşülmesi gereken durumlarda "beyaz" bir Ron Stallworth'e ihtiyaç ortaya çıkar, bu görev için de Flip Zimmerman (Adam Driver) adlı bir başka polis uygun bulunur. Blackkklansman filmi, Ron Stallworth'ün yazdığı aynı adlı otobiyografik romandan uyarlandı.

6. Karanlık Sular

Orijinal İsmi: Dark Waters

Süre: 127dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Todd Haynes
Senarist: Mario Correa
Yapımı: 2019 - ABD

Nathaniel Rich'in 2016 yılında yayınlanan The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare adlı makalesinden uyarlanan film avukat Robert Billot’un Dupont isimli bir kimya firmasına çevre kirliliğine sebep olduğu ve insanların hayatları ile oynadığına dair dava açması ve sonrasında gelişen olaylara odaklanıyor.

7. Yehuda İle Siyah Mesih

Orijinal İsmi: Judas And The Black Messiah

Süre: 126dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Shaka King
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Genç ve karizmatik bir aktivist olan Fred Hampton, Ulusal Kara Panter Partisi’nin başkan yardımcısı olur. Bu durum onu devletin hedefi haline getirir. FBI ve Chicago Polisi onu yakından izlemeye karar verir. Ancak bunun için içerden bir bağlantıya ihtiyaçları vardır. Bunun için William O’Neal’a bir görev verilir.

8. Lucky Grandma

Orijinal İsmi: Lucky Grandma

Süre: 87dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Sasie Sealy
Senarist: Sasie Sealy
Yapımı: 2019 - ABD

New York City'nin Chinatown bölgesinde geçen hikâyede, huysuz, sigara içen bir Çin büyükanne kumarhanede büyük bir risk alır ve şanssızlığın pençesine düşer, bu da onu şanssız bir duruma sokar ve bir çete savaşının tam ortasına atar.

9. The Clovehitch Killer

Orijinal İsmi: Clovehitch

Süre: 109dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Duncan Skiles
Yapımı: 2018 - ABD

Kasabanın kilisesinde gönüllü olarak çalışan Tyler Burnside (Charlie Plummer) aynı zamanda bir izcidir. Saygılı bir genç olan Tyler’ın babası da (Dylan McDermott) dürüstlüğüyle tanınan bir topluluk lideridir. Yaşadıkları sessiz Kentucky kasabasının tek bir sorunu vardır: onlarca yıl önce işlenen ve topluluğu derinden sarsan çözülmemiş cinayetler. On kadının vahşice işkenceye uğradığı ve öldürüldüğü bu cinayetler Clovehitch olarak tanınan bir psikopat tarafından işlenmiştir. Tyler, babasının zulasında rahatsız edici fotoğraflar bulduğunda, dünyada en güvendiği insanın Clovehitch olabileceğinden ve henüz son cinayetini işlemediğinden şüphe etmeye başlar.

10. The Good Nurse

Orijinal İsmi: The Good Nurse

Süre: 123dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Tobias Lindholm
Yapımı: 2022 - ABD

İşi başından aşkın bir yoğun bakım hemşiresi, özverili yeni iş arkadaşından işte ve evde destek alır. Ancak bir hastanın beklenmedik ölümü, şüpheleri bu yeni hemşireye çeker.

11. Silent Twins

Orijinal İsmi: The Silent Twins

Süre: 113dk
Tür: Dram
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere , Fransa , Polonya

Gerçek hayat hikayelerinden esinlenmiş bu filmde İstenmeyen ve toplumdan soyutlanmış hisseden ikizler June ve Jennifer Gibbons, içlerine dönüp ve birbirleri dışındaki herkesle iletişimi reddederler. Sanatsal ilham ve ergen arzularından oluşan fantezi dünyalarına çekilirler.

12. Amerikan Soygunu

Orijinal İsmi: American Animals

Süre: 116dk
Tür: Belgesel , Dram , Suç
Yönetmen: Bart Layton
Senarist: Bart Layton
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Film, gerçekleşmiş bir olaydan esinlenen bir hikayeye sahip. Dört genç adam A.B.D. tarihinin en iddialı soygun planlarından bir tanesini gerçekleştirmeye kalkışır. Ancak bu planı yaptıktan sonra kahramanlarımız, planın üzerinde zannetikleri kadar kontrolleri olmadığını fark ederler. 

13. Hustlers

Orijinal İsmi: Hustlers

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Lorene Scafaria
Senarist: Lorene Scafaria
Yapımı: 2019 - ABD

Viral olan bir New York Magazine hikayesinden esinlenen filmde, Wall Street’in yüksek tabaka müşterilerine şantaj yapmak için bir araya striptizci kadınların hikayesine odaklanılıyor.

14. Gucci Ailesi

Orijinal İsmi: House of Gucci

Süre: 163dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Roberto Bentivegna
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Filmde, 1980'lerde Patrizia Reggiani'nin aileye dahil olmasıyla birlikte moda devi Gucci ailesinde baş gösteren aile içi kargaşalar ve ihanetlerin neden olduğu skandallar zinciri anlatılıyor. 1995 yılında gerçekleşen Maurizio Gucci cinayetine neden olan skandallar, etkileyici bir dille izleyici ile buluşuyor.

15. Boston Strangler

Orijinal İsmi: Boston Strangler

Tür: Gerilim
Yönetmen: Matt Ruskin
Yapımı: 2023 - ABD

Film, cinayetleri ilk kez birbirine bağlayan ve Boston Strangler'ın hikayesini ortaya çıkaran muhabir Loretta McLaughlin'nin hikayesine odaklanıyor. O ve Jean Cole, şehrin en kötü şöhretli seri katili hakkında haber yapmak için 1960'ların başındaki cinsiyetçiliğe meydan okuyorlar.