"Kimler Geldi Kimler Geçti" Dizisi Oyuncularını Tanıyalım

9 Mayıs 2024'te Netflix'te yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde Serenay SarıkayaMetin AkdülgerHakan Kurtaş ve Boran Kuzum'un bulunduğu dizi "Kimler Geldi, Kimler Geçti"ye gelin yakından bakalım! 

Dizi bir hukuk bürosunda çalışan avukat Leyla ve etrafındakiler üzerinden modern zaman ilişkilerine ayna tutuyor. Ece Yörenç'in kaleme aldığı diziyi Bertan Başaran yönetiyor.

Peki "Kimler Geldi Kimler Geçti" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Serenay Sarıkaya

Serenay Sarıkaya
Doğum Tarihi: 1 Temmuz 1991

Karakter: Leyla 

Serenay Sarıkaya, Ankara doğumlu oyuncu ve modeldir. Bir süre Antalya'da yaşamıştır. Antalya'da Saime Salih Konca Lisesi'nden mezun olmuştur. Sonrasında yurt dışında eğitim almak istemiştir fakat üniversite eğitimi almamıştır. 2006 yılında katıldığı "Avrupa Gençler Güzellik Yarışması"nda jüri özel ödülü alarak keşfedilmiştir ve "Şaşkın" filminde Itır karakterini canlandırmıştır. Sonrasında pek çok projede yer alan Serenay Sarıkaya, aynı zamanda 2019 yılında ilk tiyatro deneyimini yaşadı ve "Alice Müzikali"nde Alice'i canlandırmaya başladı. Son yıllarda "Aile", "Şahmaran", "İklim Meselesi" yapımlarında karşımıza çıkmıştır.

2. Metin Akdülger

Metin Akdülger
Doğum Tarihi: 10 Nisan 1988

Karakter: Ömer

"Medcezir" dizisindeki Orkun karakteriyle ünlenen Metin Akdülger, Koç Üniversitesi Halka İlişkiler bölümünü bitirdi. 2010 yılında rol aldığı "Seni Aptal Romeo" adlı tiyatro oyunuyla oyunculuğa ilk adımını atmıştı. "Muhteşem Yüzyıl: Kösem Sultan", "Şahsiyet", "Atiye" ve "Kulüp" gibi başarılı dizilerde rol alan oyuncu, 2018 yılında 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı.

3. Hakan Kurtaş

Hakan Kurtaş
Doğum Tarihi: 7 Eylül 1988

Karakter: Cem

Hakan Kurtaş, İzmir doğumlu oyuncu. Bursa Anadolu Lisesi'nde okuduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.  Resim öğretmeni bir anne ve çocuk doktoru bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendisinden küçük yaşta 2 erkek kardeşi vardır. "Vücut" filmi ile 2011 yılında 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu ödülünü aldı. 

4. Boran Kuzum

Boran Kuzum
Doğum Tarihi: 1 Ekim 1992

Karakter: Feyyaz /Şeyyaz

Boran Kuzum, Ankara doğumlu oyuncu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. ekranlarda ilk kez 2015 yılında "Analar ve AnnelerAnalar ve Anneler" dizisi ile görüldü. 2016 yılında "Muhteşem Yüzyıl: Kösem Sultan"da canlandırdığı I. Mustafa rolü ile tanınmaya başladı. Esas olarak kendini ve yeteneğini, "Vatanım Sensin" dizisindeki Leonidas karakterine can vererek gösteren oyuncu; reklamlarda ve tiyatro oyunlarında da rol almaktadır. 

5. Ahmet Rıfat Şungar

Ahmet Rıfat Şungar
Doğum Tarihi: 9 Temmuz 1983

Karakter: Sarp

Ahmet Rıfat Şungar, İstanbul doğumlu oyuncu. Şungar, Kartal'da büyüdü ve Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'ni bitirdi. İlk başta İktisat ve işletme tarzında bölümlere girmeyi düşünüyordu ama bu bölümleri kazanamayınca arkadaşlarının da zorlamasıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı. İlk kez ekranda göründüğü yapım 2006'daki Kaybolan Yıllar dizisiydi. Aydın Sayman'ın yönettiği Janjan filmiyle sinemaya da adım atmış oldu. Hatırla Sevgili dizisinin 2. sezonunda Ali Demir karekteriyle diziye katılan oyuncu, bu rolüyle adını geniş kitlere duyurmaya başladı. Ancak yeteneğini ispat etmesi, Nuri Bilge Ceylan'a En İyi Yönetmen dalında Cannes Film Festivali'nde büyük ödülü getiren 3 Maymun filmiyle oldu. İsmail karakterini başarıyla canlandırdıktan sonra dizi ve filmlerin aranan isimleri arasında gösterilmeye başladı. Es-Es dizisinde Uras rolü de takdir topladı. Onur Ünlü'nün yönettiği Beş Şehir filminde oynadı. Merhamet dizisine 2013'te Atıf rolüyle dahil oldu. 2014'te çeşitli festivallerde ödüller alan Deniz Seviyesi filminde Damla Sönmez ile başrolü paylaştı. 2017'de yayınlanmaya başlayan Aşk ve Gurur dizisinde yine Damla Sönmez ve Mert Fırat'la birlikte yer aldı. 2024'te yer aldığı Kimler Geldi, Kimler Geçti dizisinde Sarp karakterini canlandırdı.

6. Meriç Aral

Meriç Aral
Doğum Tarihi: 17 Kasım 1988

Karakter: Funda

Meriç Aral, İstanbul doğumlu oyuncu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim görürken bir yandan da yan dal olarak Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde okudu. "Medcezir" dizisinde canlandırdığı Hale karakteri ile tanındı. Son yıllarda "Deneme Çekimi", "Yakamoz S-245", "Kaderimin Oyunu" yapımlarında yer aldı.

7. Esra Ruşan

Esra Ruşan
Doğum Tarihi: 7 Mart 1983

Karakter: Esra

Esra Ruşan, Ardahan doğumlu oyuncu. Kürt bir baba ve Azeri asıllı bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. "Arka Sokaklar" dizisi ile oyunculuğa başladı. 6 yıllık bir evliliğin ardından 2020 yılında Fatih Kızılgök ile olan evliliğini bitirdi. Son yıllarda "Lohusa", "Aşka Düşman" ve "Sıfırıncı Gün" yapımlarında yer aldı.

8. Kamil Güler

Kamil Güler
Doğum Tarihi: 12 Ekim 1972

Karakter: Can

Kâmil Güler, Adana doğumlu oyuncu. İstanbul Kraliyet Tiyatrosu'nun kurucularının arasında yer alır. İlk evliliğini gazeteci Sevim Gözay ile yaptı fakat çift kısa süre sonra ayrılma kararı aldı. İkinci evliliğini oyuncu Yeşim Büber ile yapan Güler'in evliliği bir sene sonra sonlandı. Güler 2014 yılında milli voleybolcu Neslihan Demir ile evlendi fakat çift 2023 yılında ayrıldı. Oyuncu son yıllarda "Aaahh Belinda", "Sakla Beni" ve "İşte Bu Benim Masalım" film ve dizilerinde yer aldı.