2021 Yılına Damga Vuran Romantik Filmler

Yavaş yavaş sonuna yaklaştığımız 2021 yılı, sinema dünyası için kısmen pandeminin gölgesinde geçmiş olsa da sene boyunca önemli yapımlar vizyonda ve platformlarda kendine yer buldu. Neyse ki romantikler için 2021 aşk filmleri kategorisinde oldukça bereketli geçti. Yıl henüz bitmedi ve şimdiden sinemaseverler izlenmeye değer harika filmlerle bir araya geldi. Bu listede 2021 yılının şu ana kadar beğenimize sunduğu en iyi romantik filmlere göz atıyoruz. 

1. Malcolm & Marie

Sam Levinson yönetmenliğindeki siyah-beyaz romantik dram Malcolm & Marie, Zendaya ve John David Washington'ın harika oyunculuğuna ev sahipliği yapıyor. Hollywood şöhretinin eşiğindeki bir film yapımcısı ve hikayesi kariyerine yön veren kız arkadaşı, tek bir çalkantılı gece ilişkilerinin kaderini belirlerken kendilerini bir hesaplaşmaya doğru itilirken bulurlar. Filmde tek bir gecenin eski defterleri, güvensizlikleri ve tutkuyu nasıl ortaya çıkarabileceğine birinci elden tanık oluyoruz.

2. We Broke Up

We Broke Up, romantik ilişkilerin filmlerde pek işlenmeyen bir yanına değiniyor. Lori ve Doug, Lori'nin küçük kız kardeşi Bea'nin düğününden birkaç gün önce ayrılan uzun zamandır birlikte olan bir çifttir. Çift, eğlenceyi bozmamak için hafta sonu bitene kadar hala birlikteymiş gibi davranmaya karar verir. Tabii ki bu hafta sonu ikilinin hiç de planladığı gibi geçmeyecektir.

3. Annette

Henry, dünyaca ünlü bir opera sanatçısı olan Ann'e aşık olan sıradışı bir mizah anlayışına sahip bir stand-up komedyenidir. Spot ışığı altında tutkulu ve çekici bir çift oluştururlar. Olağanüstü bir kaderi olan gizemli küçük bir kız olan ilk çocuklarının doğumuyla birlikte hayatları alt üst olur. Filmde yer alan oyunculuk performansları dikkat çekiyor.

4. To All the Boys: Always and Forever

Gençliğe odaklanan bu romantik filmde, gelecek planlarının aşk hayatımızı nasıl etkileyebileceğine ortak oluyoruz. Lara Jean, liseden mezun olmak üzere olan her genç gibi kararların, gelecek kaygılarının ve olasılıkların tam ortasındadır. Uzun süredir birlikte olduğu Peter ile ilişkisini gözden geçiren Lara, üniversite seçimi gibi önemli kararlara da odaklıdır. Birçok kişinin kendinden bir şeyler bulabileceği yapım, Netflix üzerinden izlenebiliyor.

5. Cinderella

Hepimizin aşina olduğu Külkedisi hikayesine taze bir yorum getiren müzikal filmde hayalperest romantikleri tatmin edecek bir görüntü yönetmenliği ve oyunculuk izliyoruz. Müzik dünyasının parlayan yıldızlarını içeren bu harika yapım Prime Video üzerinden izlenebilir.

6. He's All That

Bu sıcak gençlik filminde, eski erkek arkadaşından intikam almak için okulunun en silik karakterlerinden birini mezuniyet balosunun gözdesi haline getirme görevini üstlenen Padgett Sawyer'ın hikayesine ortak oluyoruz. Bu dönüşüm hikayesi yılın en orijinal öyküsüne sahip olmasa da uslanmaz romantikleri tatmin edecek samimiyete sahip. Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

7. Bliss

“Bliss” kendini ispat etmiş oyuncu kadrosu ve sıradışı senaryosu ile yılın dikkat çekici romantik filmleri arasında yerini aldı. Bir boşanma sonrası kendini arayan Greg, Isabel adında bir kadınla tanışır ve onun bir simülasyonda yaşadıkları konusundaki fikirlerine inanmaya başlar... Filmi Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

8. In the Heights

Memleketine dönmek ve rahmetli babasının Dominik Cumhuriyeti'ndeki işini yeniden kurmak için yeterli parayı biriktirmenin hayalini kuran Usnavi, Manhattan'ın hareketli Washington Heights semtinde şehirdeki en iyi kahveyi satan bir büfe işletmektedir. Usnavi'nin hayatı, komşularının kızı Nina'nın üniversitedeki ilk yılının ardından eve dönmesiyle değişecektir. 

9. Summer of 85

Alex, 1985 yazında Normandiya açıklarında alabora bir halde denizde sürüklenirken, David onun imdadına yetişir. Hayatlarının en dolu zamanlarında tanışan gençler zamanla birbirlerinin en iyi arkadaşı olur. Alex hayalindeki arkadaşı bulmuştur ancak bu dostluk ona karmaşık duygular hissettirir.

10. The Map Of Tiny Perfect Things

Film, aynı gün sonsuz bir döngü içinde mutlu bir şekilde yaşayan ve zaman tünelinde sıkışıp kalan bir kızla tanıştığı zaman dünyası alt üst olan bir gencin hikayesini anlatıyor. Genç çift hiç bitmeyen günlerinden nasıl kaçıp kaçamayacaklarını anlamaya çalışırken aralarındaki aşk hikayesi de devam edecektir.