Tıp Dünyasını Konu Alan En İyi Diziler

Bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun!

Tıp dünyasını konu alan yapımlar başlı başına bir hayran kitlesine sahip. Bizleri hastanelerin hararetli koridorlarına götürüp; bizi sağlık çalışanlarının hayatına ortak eden bu hikayeler tüm dünyada oldukça ilgi çekiyor. Hele de içinde olmasa bile tıbba meraklı olanlar için tam bir nimet haline geliyor. Bu listemizde de 14 Mart Tıp Bayramı şerefine farklı türlerden medikal dizileri bir araya getirdiğimiz listemizle karşınızdayız.

Keyifli seyirler!

1. Doktor House

Dr. Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, takıntılı davranışları, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen ünü dört bir yana yayılmış müthiş biridir. Uzmanlık alanı, bulaşıcı hastalıklardır (intaniye). Hiç kimsenin tanı koyamadığı hastalara bir bakışta tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır. Hastalarla, zorunlu kalmadıkça doğrudan temasa geçmemeyi tercih eder, ancak ekibindeki doktorların psikolojilerini de sürekli olarak bozmaktadır. Ekibinde yer alan doktorlar; Dr. Eric Foreman (nörolog, sinir sistemi uzmanı), Dr. Robert Chase (kardiyoloji ve yoğun bakım uzmanı) ve Dr. Allison Cameron (immünolog, bağışıklık sistemi uzmanı)'dur. Hastanenin yöneticisi ve Princeton-Plainsboro Tıp Fakültesi'nin dekanı Dr. Lisa Cuddy (endokrinolog, hormonal sistem uzmanı), onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır fakat ondan asla vazgeçememektedir. Çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur, ama Dr. House yüzünden hastane sık sık dava edilmektedir. Dr. House'un en iyi dostu onkolog (kanser hastalıkları uzmanı) Dr. James Wilson'dır.

2. The Good Doctor

3. Chicago Med

Şehrin en yetenekli sağlık ekibi, benzersiz kişiler arası ilişkilerinde gezinirken hayat kurtarıyor.

4. Scrubs

Orijinal İsmi: Scrubs

Süre: 24dk
Tür: Komedi
Yapımı: 2001 - ABD

Dizi çoğunlukla, Bill Lawrence tarafından yaratılmış olan ve gerçekte var olmayan Sacred Heart hastanesinde geçer. Baş karakter John 'J.D.' Dorian'ın iç sesleri ve hayalleriyle renklendirilen anlatım, 20 dakikaya bir dünya sığdırabilecek cinstendir. Konusu ise şöyledir; tıp okulundan yeni mezun olan J.D. ve çocukluğundan beri en iyi arkadaşı olan Turk, Sacred Heart hastanesinde stajyer olarak çalışmaya başlarlar. J.D.'nin hayatı, kendisiyle aynı anda stajyerliğe başlayan depresif genç kız Elliot ile tanışınca ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Turk ise, 8 yıllık hemşire olan latin kökenli Carla'dan hoşlanır. Elbette, uzun sürecek olan bu stajyerlik döneminde yediği içtiği ayrı gitmeyen iki arkadaşın başına gelecek en önemli şey aşk değildir. J.D'nin, hastanedeki ilk gününde tanıştığı vurdumduymaz başhekim Dr. Kelso ve kendine has tedavi yöntemleri olan Dr. Cox arasında bir seçim yapması gerekmektedir. Acaba önündeki uzun stajyerlerik döneminde hangisi J.D'nin akıl vericisi olacaktır? Sorunlar sadece bunlarla sınırlı da değildir tabii... Hastaneye adım attığı anda tartıştığı ve doktorluğu boyunca kendisine hayatı zindan edecek olan temizlikçiye de dikkat etmelidir J.D. ... Tabii bütün bu karakterler birleşince de ortaya bir komedi şöleni çıkması gayet doğaldır...

5. Grey's Anatomy

6. This Is Going to Hurt

Orijinal İsmi: Esto te va a doler

Süre: 45dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tom Kingsley , Lucy Forbes
Senarist: Adam Kay
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Dizi, genç bir doktorun hayatının acımasızlığının dürüst bir tasvirini sunuyor.

7. Nurse Jackie

Orijinal İsmi: Nurse Jackie

Süre: 30dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2009 - ABD , İngiltere

"Nurse Jackie"; ünlü aktris Edie Falco’ nun bu değişen karakteri başarıyla yansıtması ile oluşmuş, komedinin drama ile birleştiği bir Showtime kanalı dizisi. New York Hastanesin de geçen bu komedide, karmaşık bir hayata sahip olan ve güçlü isteklere sahip bir hemşirenin bu yolda sağlık sistemiyle de savaşması konu ediliyor.

8. New Amsterdam

Orijinal İsmi: New Amsterdam

Süre: 43dk
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - ABD

Amerika'nın en eski hastanesine yeni atanan direktör Dr. Max Goodwin, mevcut durumu değiştirmek ve hastaların hayatını kurtarmak için harekete geçer.

9. The Knick

Orijinal İsmi: The Knick

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2014 - ABD

Antibiyotiğin henüz keşfedilmediği ve ölüm oranlarının yüksek olduğu 1900’lerde geçen dizi, New York'taki Knickerbocker Hastanesi'nde yaşananları konu ediniyor.

10. Code Black

Orijinal İsmi: Code Black

Süre: 45dk
Tür: Dram
Yönetmen: David Semel
Senarist: Michael Seitzman
Yapımı: 2015 - ABD

LA County Hastanesi acil servis personeli, hastaları zor koşullara rağmen tedavi etmek için ellerinden geleni yaparlar.

11. ER

Orijinal İsmi: ER

Süre: 45dk
Tür: Dram
Senarist: Michael Crichton
Yapımı: 1994 - ABD

Chicago'da bir hastanede çalışan doktorları, hemşireleri ve oraya gelen hastaların dramatik hikayelerini anlatıyor. Dizi, dördüncü sezonun ilk bölümü olan Ambush adlı bölümü canlı olarak yayınlayarak televizyon tarihinde bir ilke imza atmıştır. Oyuncular, bu bölümü canlı olarak kusursuz oynayabilmek için sekiz prova yapmışlardır.