Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Yemek Temalı Film

Tok karnınıza izlemeniz gereken leziz yemek filmlerini burada bulabilirsiniz!

Kimi insanlar için en ilgi çekici film türlerinden biri, iştah açanlardır! Mutfakla hırsla ve hızla çalışan bir ekip, capcanlı renkleriyle birbirinden güzel yemekler ve tabii ki ilgi çekici hikâyeler... İster "Ratatuy" gibi klasikleşmiş bir animasyon filmi olsun, ister "Mutfak Hikayeleri" gibi daha az bilinen Avrupa yapımı bir film, bu listedeki bütün filmler sizi ortak bir temada buluşturacak: Lezzetli bir yemek ve sürükleyici bir hikâye, iyi bir filmin tarifidir.

Karşınızda izlemeniz gerek 10 yemek temalı film!

İyi seyirler!

1. Julie & Julia

Orijinal İsmi: Julie & Julia

Süre: 123dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Yapımı: 2009 - ABD

İki gerçek hikayeden yola çıkan film, farklı zaman dilimlerinde yaşayan ve kendi zaman dilimlerinde benzer mücadeler vermiş olan iki kadının hikayesini merkez alıyor. Zaman ve mekan olarak ayrı olsalarda hayatları iç içe geçen bu iki kadın, bizlere tutku ve cesaretle her şeyin başarılabileceğini gösteriyor. Başrollerinde sinemanın yaşayan efsanelerinden Meryl Streep ve başarılı oyuncu Amy Adams'ın yer aldığı filmde komedi, dram, romantizm gibi farklı türler bir arada kullanılmış.

2. Büyük Gece

Orijinal İsmi: Big Night

Süre: 109dk
Tür: Dram , Romantik
Yapımı: 1996 - ABD

İtalya’dan Amerika’ya göç etmiş bir abi-kardeşin İtalyan mahallesinde ite kaka yürütmeye çalıştığı restoranın ve kendilerinin hikayesi anlatılıyor. Abi (Primo yani Birinci); inatçı, kendinden ödün vermeyen, mutfağını mabedi ve mezarı olarak gören bir kişiyken; kardeşi (Secondo yani İkinci), nasıl voleyi vursak da restorandan köşeyi dönsek diye çırpınan birisi. Primo memlekete dönme hasreti ile yanıp tutuşurken, Secondo ise Amerikan kültürünü daha çok benimsemiş ve Amerika’da Amerikan rüyasını gerçekleştirebileceğine inanan saf bir İtalyan. Bu iki kardeşin farklı bakış açılarının yol açtığı soğuk savaş kendilerini batmanın eşiğine getiriyor.

3. Ratatuy

Orijinal İsmi: Ratatouille

Süre: 111dk
Yönetmen: Brad Bird , Jan Pinkava
Yapımı: 2007 - ABD

Remy adındaki bir fare, ailesinin onaylamamasına ve bir fare olmasına rağmen, Fransa'da büyük bir aşçı olma hayalleri kuruyor. Kader Remy’i Paris’in kanalizasyonlarına attığında, Remy kendini, usta aşçı Auguste Gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan ve hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, Remy’nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek Paris’in yemek dünyasını tepe taklak ediyor inanılmaz bir macera başlatıyor.

4. Şef

Orijinal İsmi: Chef

Süre: 114dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Jon Favreau
Senarist: Jon Favreau
Yapımı: 2014 - ABD

Carl Casper (Jon Favreau) çok başarılı bir aşçıdır, ancak kariyeri giderek düşüşe geçmektedir. Aile hayatı da kötü durumdadır. Her şeyin üstüne ünlü bir gurmenin kendisini eleştirmesiyle kariyeri tükenme noktasına gelir. Son çare olarak eski eşinin önerisini mecburen kabul eder, yanına oğlu Percy ve eski iş arkadaşı Martin'i de katarak bir yemek karavanı alır ve şehir şehir gezerek yeni bir hayata başlar. Percy'nin teknik bilgisi ve Martin'in iyimser ve hevesli karakteri, Casper'ın kaybettiği heyecan ve motivasyonu bulmasına yardımcı olacaktır.

5. Always Be My Maybe

Orijinal İsmi: Finché forse non vi separi

Süre: 102dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nahnatchka Khan
Yapımı: 2019 - ABD

"Always Be My Maybe", 15 yılın ardından yeniden bir araya gelen çocukluk arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Çocukluk arkadaşı olan Sasha ve Marcus’un yollarının ayrılmasının üzerinden tam 15 yıl geçmiştir. Farklı yönlere savrulan ikiliden Sasha, başarılı bir şef olmuştur ve nişanlısı Brandon ile evlilik hazırlığı içerisindedir. Yerel bir müzisyen olan Marcus ise babasının himayesi altında yaşamaktadır. Sasha, yeni açılacak bir restoran için doğup büyüdüğü şehre, San Francisco’ya dönmek zorunda kalır. Eski hatıraların yeniden canlanmasına neden olan bu şehir, ona çocukluk arkadaşını yeniden görme fırsatı verir. Aradan geçen 15 yılın ardından karşılaşan Sasha ve Marcus, geçmişi yad etmeye başlar. Bu sırada Brandon’ın evlilikten vazgeçtiğini açıklaması, Sasha için büyük yıkım olur.

6. Çok Pişmiş

Orijinal İsmi: Burnt

Süre: 100dk
Tür: Dram
Yönetmen: John Wells
Yapımı: 2015 - ABD , Kanada

Adam Jones, Paris'te 2 Michelin yıldızlı bir restoran yönetmiş çok usta bir şeftir. Ancak sorumsuz tavırları ve uyuşturucu bağımlılıkları restoranını kaybedip dibe vurmasına yol açar. Kariyerine yeniden başlamak ve 3 Michelin yıldızı elde etmek isteyen Jones, Londra'da etrafına yeni ve yetenekli bir ekip kurarak her şeye en baştan başlamaya karar verir.

7. Yolculuk

Orijinal İsmi: The Trip

Süre: 107dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2010 - İngiltere

The Guardian tarafından “TV’deki en komik şeylerden biri” olarak tanımlanan 'Yolculuk', altı bölümlük İngiliz komedi dizisinin uzun metraj film olarak kurgulanmış hali. Gurme bir yol filmi olan filmde Coogan bir gazetenin yeme-içme sayfasında konuk yazarlık yapmaya başlar. Malzeme arayışında, sinirleri bozuk, asık suratlı arkadaşı Brydon ile birlikte İngiltere’nin kırsal bölgelerine doğru bir yolculuğa çıkarlar.

8. Mutfak Hikayeleri

Orijinal İsmi: Salmer Fra Kjøkkenet

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi
Senarist: Jörgen Bergmark
Yapımı: 2003 - İsveç , Norveç

İkinci Dünya Savaşı sonrasında İsveç'te, ortalama bir ev kadının yıl boyunca, evine yemek taşıyabilmek için Norveç'le Kongo arasındaki yol kadar yürüdüğü anlaşılır. Bir aratırma şirketi, Norveç'in kırsal bölgelerine 18 adet araştırmacı göndererek bekar erkeklerin mutfak alışkanlıklarını gözlemlemek için bir araştırma başlatır.Kendi halinde bir bilim adamı olan Folke de, ufak çiftliğinde tek başına yaşayan yaşlı Isak'ı gözlemlemek üzere Isak'ın mutfağına yerleşir. Kurallara göre gözlemci ile denek arasında hiç bir diyalog olmamalıdır. Zamanla sürekli kendini gözetleyen birinin varlığından sıkılan Isak, sıkıntısını belli etmekten çekinmez. Fakat sessiz bir rutinin içinde aynı çatıyı paylaşan bu iki insanın arasında, zamanla hoş bir diyalog gelişmeye başlar.

9. Aşka Ruhunu Kat

Orijinal İsmi: Soul Kitchen

Süre: 99dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Fatih Akın
Yapımı: 2009 - Almanya , Fransa , İtalya

Genç restoran sahibi Zinos'un peşini şanssızlık bırakmamaktadır: kız arkadaşı Nadine yeni bir iş için Şangay'a taşınır. Kendisi kaza sonucu omurlarındaki diskleri sakatlar ve yeni bir ahçı  işe aldığından beri kalan tek tük müşterisi de kaçar. Ama restoranı yeni bir konsepte soktuktan sonra gelip giden 'meşhurların' sayısı artar. Buna rağmen Zinos aşkının peşinden, Nadine için Şangay'a gitmeye karar verir ve işini kardeşi Illias'a bırakır. Ama bunun iyi bir fikir olmadığı ortaya çıkar. Illias dükkânı bir emlakçıya satar. Nadine ise kendine yeni bir erkek arkadaş bulmuştur. Zinos dükkanını geri almanın son bir yolu olduğunu öğrendiğinde, Soul Kitchen'ı kurtarmak için her şeyini ortaya koyar.

10. Tampopo

Orijinal İsmi: Tampopo

Süre: 115dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Jûzô Itami
Senarist: Jûzô Itami
Yapımı: 1985 - Japonya

Bir kamyon şoförü, bir aile tarafından işletilen noodle restoranına uğrar ve zorluk yaşayan işletmelerine yardım etmeye karar verir. Bu filmde, yeme kültürü ve aşk ile ilgili farklı hikâyeler bir araya geliyor.