2022 Yılının En İyi Dram Filmleri

Geçtiğimiz yılın en iyi dram filmlerini sizin için bir araya getirdik.

Pek çok güzel filme ev sahipliği yapan 2022 yılını geride bıraktık. Fakat bizleri buluşturduğu filmleri unutmak o kadar kolay olmayacak! Geçtiğimiz yıl diğer türlerde olduğu gibi dram türünde de ilgi çekici filmler vizyona girdi. Efsane yönetmen Baz Luhrmann'ın 75. Cannes Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan "Elvis"inden 26 yaşındaki genç yönetmen Cooper Raiff'in filmi beklenmedik bir arkadaşlığı konu alan "Cha Cha Real Smooth"una ilginizi çekecek bütün dram filmleri bu listede!

İşte 2022 yılının en iyi dram filmleri!

İyi seyirler.

1. The Fallout

Orijinal İsmi: The Fallout

Süre: 96dk
Tür: Dram
Yönetmen: Megan Park
Senarist: Megan Park
Yapımı: 2021 - ABD

Vada, liseye giden genç bir kızdır. Onun hayatı, okulda yaşadığı bir olaydan sonra bambaşka bir hal alır. Yaşadığı trajedinin ardından Vada'nın ailesi ve arkadaşları ile olan ilişkisi tamamen değişir. Dünyaya farklı açılardan bakmaya başlayan Vada, yaşadığı trajedinin sonuçlarıyla mücadele etmeye çalışır.

2. Downton Abbey: Yeni Çağ

Orijinal İsmi: Downton Abbey: A New Era

Süre: 125dk
Tür: Dram , Gizem , Romantik , Tarih
Yönetmen: Simon Curtis
Senarist: Julian Fellowes
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere , Fransa

İngiliz kırsalında bulunan Downton Malikanesi'nde yaşayan zengin Crawley ailesinin yaşamlarına odaklanan “Downton Abbey” filminin devamı niteliğindedir.

3. Hustle

Orijinal İsmi: Hustle

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jeremiah Zagar
Yapımı: 2022 - ABD

Artık zamanı geçmiş bir basketbol yetenek avcısının İspanya sokaklarında oynayan bir genç oyuncuyu keşfetmesini ve NBA’e geri dönmek için bir fırsat olarak görmesini merkezine alan filmin başrolünde Adam Sandler var. Ünlü basketbol oyuncusu LeBron James de filmin yapımcıları arasında. 

4. Cha Cha Real Smooth

Orijinal İsmi: Cha Cha Real Smooth

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cooper Raiff
Senarist: Cooper Raiff
Yapımı: 2022 - ABD

Üniversiteden yeni mezun olmuş ve ileriye dönük net bir hayat yolu olmayan 22 yaşındaki Andrew, ailesiyle birlikte New Jersey'de evde tıkılıp kalmıştır. Ancak, var olmayan özgeçmişine yakışacak bir yeteneği varsa, o da bir partiyi nasıl başlatacağıdır. Bu ona barda mükemmel bir motivasyon dansı ve küçük kardeşinin sınıf arkadaşları için bat mitzva yapma şansı verir. Andrew, genç bir anne olan Domino ve kızı Lola ile arkadaş olduğunda, sonunda istediği bir geleceği keşfeder - kendine ait olmasa bile.

5. Kya'nın Şarkı Söylediği Yer

Orijinal İsmi: Where the Crawdads Sing

Süre: 126dk
Tür: Dram , Gizem , Romantik
Yönetmen: Olivia Newman
Senarist: Lucy Alibar
Yapımı: 2022 - ABD

"Kya’nın Şarkı Söylediği Yer," Kuzey Carolina'nın tehlikeli bataklıklarında yalnız büyüyen, ailesi tarafından terk edilmiş Kya'nın öyküsünü anlatıyor. Yıllarca, bataklıkta yaşayan kız hakkındaki söylentiler Barkley Cove sakinlerinin en sevdiği konudur fakat bu söylentiler zeki ve duygusal Kya'nın kasabadan ve insanlarından uzaklaşmasına sebep olur. Kasabadan iki genç adamla yakınlaşan Kya kendisini yavaş yavaş dış dünyaya açar. Kya için kasabanın sıradan dünyasına dair her şey yeni ve şaşırtıcıdır; ancak bu gençlerden biri ölü bulunduğunda, kasaba sakinleri Kya'ya baş şüpheli olarak bakmaya başlar. Dava ilerledikçe, gerçekte ne olduğu giderek daha gizemli bir hal alır.

6. Elvis

Orijinal İsmi: Elvis

Süre: 159dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2022 - ABD , Avustralya

Film, esrarengiz menajeri Albay Tom Parker (Tom Hanks) ile olan karmaşık ilişkisinin prizmasından görülen Elvis Presley'in (Austin Butler) hayatını ve müziğine odaklanıyor. Hikaye, Amerika'da gelişen kültürel manzara ve masumiyetin kaybolması zemininde, Presley'in şöhrete yükselişinden benzeri görülmemiş yıldızlığına kadar 20 yılı aşkın süredir Presley ve Parker arasındaki karmaşık dinamiği anlatıyor. Bu yolculuğun merkezinde Elvis'in hayatındaki en önemli ve etkili insanlardan biri olan Priscilla Presley de (Olivia DeJonge) var.

7. Üç Bin Yıllık Bekleyiş

Orijinal İsmi: Three Thousand Years of Longing

Süre: 108dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: George Miller
Senarist: George Miller
Yapımı: 2022 - Avustralya , İngiltere , Çin

Alithea (Tilda Swinton), yanlışlıkla bir Djinn'i (İdris Elba) şişesindeki esaretten serbest bırakan bir akademisyendir. Djinn ona üç hapsedilme hikayesini anlatırken üç dilek hakkı verir. İstanbul'da bir otel odasında yaptıkları konuşma, ikisinin de tahmin etmediği sonuçlara yol açar.

8. Till

Orijinal İsmi: Till

Süre: 131dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Chinonye Chukwu
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

"Till," Mamie Till Mobley'nin 1955'te Mississippi'deki kuzenlerini ziyaret ederken linç edilen 14 yaşındaki oğlu Emmett Till için adalet arayışının gerçek hikayesini anlatıyor.

9. TÁR

Orijinal İsmi: TÁR

Süre: 158dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Todd Field
Senarist: Todd Field
Yapımı: 2022 - ABD

Uluslararası klasik müzik dünyasında geçen film, Lydia Tár’ı (Cate Blanchett) merkezine alıyor.

10. The Banshees of Inisherin

Orijinal İsmi: The Banshees of Inisherin

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Uzak bir İrlanda adasında geçen bu filmde, uzun süredir arkadaşlıklarını devam ettiren iki arkadaştan bir tanesi, artık arkadaş olmak istemediğini söyler. Bu ani değişiklik, ikisinin de hayatında büyük sonuçlar yaratacaktır.