Kadınların Yönettiği 10 Efsane Romantik Komedi

Kadınların yönettiğini bilmiyor olabileceğiniz bu romantik komedi listesine bakmalısınız!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ev sahipliği yapan Mart ayı bitmeden sinemanın yetenekli kadınlarına bir kez daha yer vermek istedik. "Tatil"den "Bridget Jones'un Günlüğü"ne pek çok kültleşmiş romantik komedinin bulunduğu bu listedeki filmleri, yönetmenlerinin kadın olduğunu öğrenince farklı bir gözle izleyeceksiniz!

İyi seyirler!

1. Mesajınız Var

Orijinal İsmi: You've Got Mail

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Senarist: Nora Ephron
Yapımı: 1998 - ABD

Joe Fox (Tom Hanks) kitap marketleri zinciri sahibi bir patrondur. Kathleen Kelly (Meg Ryan) ise işlettiği küçük kitapçı dükkanı ile Fox'un acımasız rekabetine karşı koymaya çalışan küçük bir işletme sahibidir. Kader bu 2 ayrı insanı internette karşı karşıya getirir.

2. Aşkta Her Şey Mümkün

Orijinal İsmi: Something's Gotta Give

Süre: 128dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2003 - ABD

Altmışlardaki Harry Sanborn, kadınlarla ilişkilerinde hala genç olan, uslanmaz bir çapkındır. Yeni kız arkadaşı Marin ile Marin'in annesinin Hampton'daki yazlık evine giderler ve orada Marin'in annesine yakalanırlar. Bu esnada Harry kalp krizi geçirir ve hastaneye kaldırılır. Bir süre hastanede kaldıktan sonra eski gücünü toplayana kadar Harry Marin'in annesinin evinde kalır ve Marin'in annesi gönülsüzce Harry'e bakmaya başlar. Başlarda birbirlerinden hiç hoşlanmayan Harry ve Erica yalnız kaldıkları zamanlarda yavaşça birbirlerine ısınmaya başlarlar. Bu esnada Harry'in iki rakibi vardır; birisi Erica'nın kendisine aşık olan yakışıklı doktoru ve eski alışkanlıkları.

3. Bridget Jones'un Günlüğü

Orijinal İsmi: Bridget Jones's Diary

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Sharon Maguire
Senarist: Helen Fielding
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere , Fransa , İrlanda

Yeni bir yılın başlangıcında, 32 yaşındaki Bridget, hayatına hükmetmeye başlamanın tam zamanı olduğuna karar verip bir günlük tutmaya başlar. Artık masasının üzerinde duran en kışkırtıcı, erotik ve histerik kitap başkaları tarafından yazılanlardan biri değil, bizzat kendi yazdığıdır. Bir tür macera havası veren bu günlükte Bridget, arkadaşlarından erkeklere, yemeklerden sekse kadar bir çok konu hakkında bir şeyler yazarken aynı zamanda yepyeni bir hayata başlamaktadır. Bridget kendisini, birbirine tam zıt karakterde iki erkeğin Daniel Cleaver (Hugh Grant) ve Mark Darcy'nin (Colin Firth) arasında bulur.

4. Mamma Mia!

Orijinal İsmi: Mamma Mia

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Phyllida Lloyd
Senarist: Catherine Johnson
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenmek üzere olan genç bir kızdır. Nikâhın bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.  

5. Tatil

Orijinal İsmi: The Holiday

Süre: 136dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2006 - ABD

Film fragmanları üreten bir reklamcılık firmasının sahibi olan Amanda Woods (Cameron Diaz), Güney Kaliforniya’da yaşamaktadır. Londra’da yayınlanan Daily Telegraph gazetesinin popüler evlendirme köşesine yazılar yazan Iris Simpkins (Kate Winslet) ise, yaşamını İngiltere’nin kırsal kesimindeki çok şirin bir kır evinde sürdürmektedir. Iris ile Amanda birbirlerinden 6.000 uzakta yaşadığı halde duygusal açıdan aynı konumdadırlar. Noel’in hemen öncesinde ikisi de erkek arkadaşlarını yaşamlarından bir süreliğine çıkartmaya karar vermiştir. Kısacası ikisi de nostaljik Noel şarkıları söyleyecek modda değildir. Noel tatilinde şehirden uzaklaşmak isteyen Amanda, karşılıklı ev değişimi konusunda uzmanlaşmış bir internet sitesine girdiğinde sorunlarının mükemmel panzehirini Iris’in İngiltere’deki kır evinde bulur. Bunun üzerine Amanda ile Iris arasındaki yazışmalar, iki haftalığına karşılıklı olarak birbirinin evine taşınmak için anlaşmasıyla sonuçlanır.

6. İlişki Durumu: Karmaşık

Orijinal İsmi: It's Complicated

Süre: 121dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2009 - ABD , Japonya

Jane’in üç yetişkin çocuğu, başarılı bir Santa Barbara işletmesi ve on yıl önce boşandığı eski kocası avukat Jake’le dostça bir ilişkisi vardır. Fakat Jane ve Jake oğullarının üniversite mezuniyeti için kendilerini şehir dışında bulduklarında, işler karışmaya başlar. Birlikte yedikleri masum bir yemek düşünülmeyen bir şeye dönüşür—yeni bir ilişki. Jake, çok daha genç olan Agness’le (Lake Bell) evlidir ve Jane artık, diğer kadın olmuştur. Jane’in mutfağını değiştirmek için işe alınan mimar Adam (Martin) ise yeniden alevlenen bu aşkın ortasında kalır.

7. Benimle Evlenir Misin?

Orijinal İsmi: 27 Dresses

Süre: 111dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Anne Fletcher
Yapımı: 2008 - ABD

Uzun soluklu bir gelin nedimeliği kariyerini sürdürmeye karar vermiş gibi duran Jane’in kendi mutlu sonu ufukta gözükmemektedir. Gizliden gizliye aşık olduğu patronunun kalbi kız kardeşi tarafından çalınınca, Jane de bu nedimelik kariyerinin bir yerlerinde hata yapmış olabileceğini düşünerek her şeyi tekrar gözden geçirir. Jane her zaman için çevresindeki kişilere çok iyi davranan ve onların mutluluğunu önemseyen bir insan olmuştur. Ama bu özenin küçük bir kısmını bile kendine göstermemektedir. Bütün yaşamı insanları mutlu edebilmek üzerine kurulu olan Jane, gardrobunda duran yirmi yedi tane nedime elbisesi ile bunu kolayca kanıtlayabilecek durumdadır.

8. Sevginin Bağladıkları

Orijinal İsmi: Sleepless in Seattle

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Yapımı: 1993 - ABD

Eşini kaybetmiş Sam Baldwin, oğlu Jonah ile birlikte sakin bir hayat sürmektedir. Ulusal bir radyo kanalında yayın yapmaya başlayınca hayatında bazı değişiklikler olacaktır; çok sayıda kadın hayrana sahip olmak gibi... Sam'in yaşadığı yerden hayli uzak olan Annie de Sam'in hayranlarından biridir. Evlenmek üzere olduğu halde kafası bu konuyla ilgili karışık olan Annie, Sam'e göndermeyeceğini bildiği bir mektup yazar. Ardından dayanamaz ve etkilendiği bu erkekle tanışmaya karar verir.

9. Teklif

Orijinal İsmi: The Proposal

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Anne Fletcher
Senarist: Pete Chiarelli
Yapımı: 2009 - ABD

Bir kitap editörü, ülkede kalabilmek için erkek asistanıyla evlenmek zorundadır. Yeni çift, çocuğun ailesi ile tanışmak üzere Alaska'ya yolculuk yaptıklarında, sürpriz bir düğünle karşılaşırlar ancak peşlerindeki göçmenlik bürosu yetkililerini başlarından savmak için bu plana sonuna kadar bağlı kalmak zorundadırlar.

10. Başka Söze Gerek Yok

Orijinal İsmi: Enough Said

Süre: 93dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nicole Holofcener
Senarist: Nicole Holofcener
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Kızına düşkün Albert, tıpkı masöz Eva gibi eşinden yeni boşanmıştır. Bir partide tanışan Eva ve Albert, yakınlaşmaya ve sonunda görüşmeye başlarlar. Ne var ki, Eva'nın arkadaş olduğu bir kadın müşterisi, bu tatlı denklemi alt-üst edecektir: Albert hakkında kimsenin bilmediği gerçekleri anlatacak olan bu kadın, Albert'ın eski eşidir.