Mutlaka İzlemeniz Gereken Ewan McGregor Filmleri!

Ewan McGregor bugün 52 yaşında!

31 Mart 1971 tarihinde dünyaya gelen İskoç oyuncu Ewan McGregor, otuz yıllık kariyerine pek çok unutulmaz film sığdırdı. Danny Boyle filmleri "Shallow Grave" ve "Trainspotting" ile henüz genç yaşta potansiyelini ortaya koyan McGregor, sonrasında ana akım sinemada da iz bıraktı. "Yıldız Savaşları" serisinde genç Obi-Wan Kenobi olarak seyirci karşısına çıktı ve hayranlar için ikonik bir hale geldi. Ridley Scott, Baz Luhrmann, Tim Burton, Ron Howard ve David Mackenzie gibi pek çok önemli yönetmenle çalıştı. 

Doğum günü şerefine biz de Ewan McGregor'ın en sevdiğimiz 10 filmini bu listede derledik. 

Keyifli seyirler!

1. Mezarını Derin Kaz

Orijinal İsmi: Shallow Grave

Süre: 93dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Danny Boyle
Senarist: John Hodge
Yapımı: 1994 - İngiltere

'İngiltere'nin X kuşağı'na ait, oldukça farklı kişiliklere sahip üç genç olan gazeteci Alex, doktor Juliet ve muhasebeci David aynı evi paylaşmaktadır. Kira paylarını azaltmak için dördüncü bir ev arkadaşı arayan üçlü pek çok adayı geri çevirdikten sonra 'cool' mizacıyla dikkatlerini çeken Hugo'da karar kılar. Bir gün Hugo'yu aşırı dozda uyuşturucudan ölmüş halde, yanında çok büyük miktarda para içeren bir valizle birlikte bulan gençler Hugo'nun cesedini gömdükten sonra parayı alırlar. Ancak içlerinde iktisat bilgisi olan tek kişi olan David bir gün birisinin bu kadar büyük miktardaki paranın mutlaka peşine düşeceğini söyleyerek arkadaşlarını uyarır. David'in tahmini doğru çıkar; polis ve uyuşturucu kaçakçıları aynı anda paranın peşine düşer...

2. Trainspotting

Orijinal İsmi: Trainspotting

Süre: 94dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Danny Boyle
Senarist: Irvine Welsh , John Hodge
Yapımı: 1996 - İngiltere

Mark Renton'un Edinburgh'ta yaşayan kendisi gibi eroin bağımlısı bir grup İskoç genç arkadaşı vardır. Hepsi ezilmiş, yalancı, psikopat, hırsız ve uyuşturucu madde bağımlısıdırlar. Kendilerine eroinle zarar verdikçe, kaçınılmaz sona yaklaşırlar ve arkadaşlıkları giderek zedelenmeye başlar. İçlerinden sadece Mark, bu durumdan kurtulabilecek iradeye sahiptir. Ancak, yaşamayı seçip seçmeme konusunda kararsızdır.

3. Kırmızı Değirmen

Orijinal İsmi: Moulin Rouge

Süre: 128dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2001 - ABD , Avustralya , İngiltere

1899  yılında, genç ve yetenekli bir şair olan Christian babasına karşı gelip evinden ayrılır ve Paris'te Montmartre'ye taşınır. Orada bir müzik holde Satin adlı bir müzikhol yıldızıyla tanışır ve ona aşık olur. Satin de Christian'a aşık olmuştur, ama bu aşk tehlikelidir. Çünkü Satin Paris'in en ünlü ve zengin kişileriyle birlikte olan ünlü bir fahişedir.

4. Büyük Balık

Orijinal İsmi: Big Fish

Süre: 125dk
Tür: Dram , Fantastik , Macera
Yönetmen: Tim Burton
Senarist: John August
Yapımı: 2003 - ABD

William, babası amansız bir hastalık nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, evine geri döner. Babasını yakından tanımak için, renkli bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının, gençliğinde gezgin bir satıcıyken yaşadıkları bir bulmacanın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını en masalsı yönüyle zaferleri ve zaaflarıyla ortaya çıkaracaktır.

5. Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı

Orijinal İsmi: Star Wars Episode III: Revenge of the Sith 3D

Süre: 141dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 2005 - ABD

Galaksi üç yıl süren yorucu ve yıpratıcı savaşın ardından yeni geleceğini beklemektedir. Anakin Skywalker ve Obi Wan Kenobi droidlere ve onların arkasındaki şeytani komutan General Grievous’a karşı açtıkları savaş sayesinde birer kahraman ilan edilmişlerdir. Anakin ve evli olduğunu herkesten gizlediği karısı Padme Amidala uzun aylardır savaşın ayırdığı iki sevgilidir. Amidala’nın hamile olduğunu öğrenen Anakin sevgili eşini görmek için geri döner. Fakat rüyalarında Amidala’nın çocuğunu doğururken ölümle yüz yüze kalacağını görmektedir...O seçilmiş olandır ve daha önce de rüyalarında gördükleri gerçekleşmiştir. Anakin karısını ve çocuğunu kurtarmak için herşeyi yapmaya hazırdır. Bu düşünce onu gücün karanlık tarafına yönlendirir. Ve bir seçim yapmak zorunda bırakır...

6. Yeni Başlangıçlar

Orijinal İsmi: Beginners

Süre: 5dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mike Mills
Senarist: Mike Mills
Yapımı: 2011 - ABD

Amerika bağımsız sinemasının bir örneği olan Beginners, eşcinsel bir baba ile oğlunun, bu oğul ile onun sevgilisinin ilişkilerini anlatıyor.

7. Kıyamet Günü

Orijinal İsmi: Lo Imposible

Süre: 113dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Senarist: Sergio G. Sánchez
Yapımı: 2012 - ABD , İspanya , Tayland

Gerçek bir hikayeden esinlenilen filmde; 2004'teki büyük Tsunami felaketinin ortasından kalan bir ailenin korku içerisinde yaşama tutunma mücadelesi anlatılıyor.

8. Tutku Nehri

Orijinal İsmi: Young Adam

Süre: 93dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: David Mackenzie
Yapımı: 2003 - İngiltere , Fransa

Serseri ruhlu Joe, 1950'lerin İskoçya'sında, Glaskow ile Edinburgh arasında çalışan mavnalardan birinde iş bulur. Mavnanın sahibi Les ile arkadaş olur ve birlikte vakit geçirmeye başlarlar. Bu arada Les'in karısı Ella'yı baştan çıkarmaktan da kendini alamaz.Joe ve Les'in, bir akşam üzeri suda rastladıkları genç bir kadın cesedi üzerine polis soruşturma açar. Joe'nun Cathie isimli bu kadınla bir geçmişi olduğu anlaşıldığında, Ella ile ilişkisi de tutkulu bir hal almaya başlamıştır.

9. Kara Şahin Düştü

Orijinal İsmi: Black Hawk Down

Süre: 144dk
Tür: Aksiyon , Savaş , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Ken Nolan
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

1993'te birleşmiş milletlerin Somaliye yiyecek yardımı yapmasının ardından gelen yardımları adamları tarafından toplatan Mohamed Farrah Aidid onbinlerce insanın ölmesine yol açmıştır.Bu olaya bir son vermek için özel eğitimli bir ekibin Aididin iki önemli adamını şehir merkezinde bir binada yakalamasına karar verilir.Plana göre şehre helikopterle gidilecektir binada 2 adam yakalanılarak sıcak çatışma olmadan geri dönülecetir 45 dakikada bitmes planlanan bu görev helikopterlerden birinin düşürülmesiyle bir anda tersine döner.Bundan sonra sayıları az olan askerlerle binlerce somali 18 saat süren bir savaşa başlar.

10. Doktor Uyku

Orijinal İsmi: Doctor Sleep

Süre: 152dk
Tür: Fantastik , Gerilim , Korku
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 2019 - ABD

Film, bir Stanley Kubrick klasiği olan The Shining'in devamında gelişen olayları konu almaktadır. Filmde artık bir yetişkin olan Dan Torrence, kendisiyle benzer güçlere sahip olan küçük bir kızla tanışır. Torrence, kızı The True Knot adında ölümsüzlüğe ulaşmak için çocukları avlayan bir kötüden korumaya çalışacaktır