En İyi 10 Al Pacino Filmi

83. doğum günü şerefine Al Pacino’nun en sevdiğimiz 10 filmini sizler için derledik!

Al Pacino, "The Godfather"daki yıldız olmasını sağlayan atılımından "The Irishman"deki kariyerinin sonlarında kazandığı zafere kadar, yaklaşık 50 yıllık kariyeri boyunca düzinelerce klasikte rol alan Oscar ödüllü bir aktördür.  

İşte sizin için hazırladığımız en sevdiğimiz Al Pacino filmleri listemiz!

İyi seyirler…

1. Köpeklerin Günü

Orijinal İsmi: Dog Day Afternoon

Süre: 125dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Sidney Lumet
Senarist: Frank Pierson
Yapımı: 1975 - ABD

Birinci sınıf dolandırıcı Sonny ve arkadaşı Sal, Brooklyn Bankası’nı soymaya karar verirler. Bankada yaşanan küçük aksiliklerle sinirleri gerilen ikili, bankada tüm kasaların boş olmasıyla şoka girerler. Bu esnada bankanın çevresini donatan polisler karşısında ne yapacaklarını şaşıran ikili, biraz şaşkınlıktan biraz da mecburiyetten içerideki insanları rehin almak zorunda kalırlar. Sonrasında gelişen onlarca sürpriz olay karşısında tamamen tepkisiz kalan ikili kendilerini kısa zaman içerisinde hem suçlu hem de kahraman olarak görme şansına erişirler. 

2. Baba

Orijinal İsmi: The Godfather

Süre: 175dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 1972 - ABD

Sicilya'dan göç eden Corleone ailesi, Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya ve bunda da başarılı olmaya başlayınca kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulurlar. Bir taraftan son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer tarafta ise acımasızca önlerine çıkanları yok etmeye başlayan Corleone ailesi bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelmiştir. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de.

3. Uykusuz

Orijinal İsmi: Insomnia

Süre: 118dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2002 - ABD

Los Angeles polisinden dedektifler Will Dormer ve Hap Eckhart, küçük bir Alaska kasabasına 17 yaşında bir kızın öldürülmesini araştırmaya giderler. Araştırmaları sonucunda Walter Finch adında bir yazardan şüphelenir ve peşine düşerler. Sisler içinde yaşanan bir çatışmada Hap öldürülür, Finch kaçar.Başarısızlığa uğramanın ve ortağının ölümünün öfkesiyle Dormer, Finch'in peşine düşer. Bu kez yanında yerel bir polis memuru olan Ellie Burr vardır. ikili, Finch'in zekice ördüğü entrikalar ağı içerisinde intikam ve adalet için çabalar

4. Serpico

Orijinal İsmi: Serpico

Süre: 130dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Sidney Lumet
Yapımı: 1973 - ABD

1970'ler. New York'un bir suç şehri olmaktan çıkmasına henüz on yıllar var. Polis gücüne yeni katılan hipi görünüşlü genç Frank Serpico'nun, birlikte devriyeye çıktığı arkadaşlarından tek farkı şehrin entel kesiminde yaşaması ve sakal uzatması değil, kesinlikle rüşvet almaması ve dünyayı daha iyi bir yer yapacağını sanmasıdır.Frank'ın tutumu bir süre sonra hem sokaktaki azıllı suçluları hem de onlarla işbirliği yapan çalışma arkadaşlarını rahatsız edecektir. Kirliliğin etrafını sardığını farkettiğinde, kokuşmuşluğun uzandığı yerleri görüp dehşete kapılacak ve kendi hayatının da tehlikede olduğunu anlayacaktır.

5. İrlandalı

Orijinal İsmi: The Irishman

Süre: 209dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Steven Zaillian
Yapımı: 2019 - ABD

Film, eski bir sendika lideriyken bir mafyaya dönüşen Frank ‘The Irishman’ Sheeran'ın (Robert De Niro) hayatını konu alacak. 2011 yılından beri konuşulmakta olan film, 2017 başı itibariyle ön prodüksiyon aşamasına geçmiştir.

6. Yaralı Yüz

Orijinal İsmi: Scarface

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Brian De Palma
Yapımı: 1983 - ABD

Tony Montana isimli Kübalı suçlu, Miami'ye gelip uyuşturucu lordu Loggia'nın emrinde çalışmaya başlar. Montana'nın hırsı ve öfkesi basamakları hızla tırmanıp büyük bir suç şebekesinin başı olmasını sağlar.

7. Baba 2

Orijinal İsmi: The Godfather Part 2

Süre: 202dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 1974 - ABD

Genç Vito Corleone 1910'larda Sicilya'dan New York'a göç eder. Ailesinin geçimini sağlayabilmek için çeşitli işlerde çalışır ve yavaş yavaş yükselmeye başlar. Michael Corleone ise 1950'lilerde ailesinin işlerini düzenlemek için Las Vegas, Hollywood ve Küba arasında mekik dokumaktadır.

8. Köstebek

Orijinal İsmi: The Insider

Süre: 158dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Michael Mann
Senarist: Michael Mann , Eric Roth
Yapımı: 1999 - ABD

Çok güçlü bir sigara şirketinin yönetim kurulu üyeleri, şirketin araştırma bölümünün başkanı Jeffrey Wigand'ın şirket uygulamaları konusunda kendileriyle aynı fikirde olmadığını fark edince onu görevinden alırlar ve şirketten kovarlar. İşten çıkarılmasına rağmen şirketin, insanların sağlığı ile oynayan politikalarını eleştirmekten çekinmeyen Jeffrey'nin önüne çıkan engeller, beklediğinden de ağır olacaktır. Sessiz kalmaması halinde ailesinin başına gelecekler konusunda uyarılan Jeffrey, tüm bu tehditlere rağmen olanları açıklamaktan vazgeçmez. Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan '60 Dakika' adlı programının yapımcısı olan araştırmacı gazeteci Lowell Bergman, durumla yakından ilgilenir ve Jeffrey'yi programında konuk etmek ister. Fakat kapitalist düzenin sivri çarkları ve medya dünyasının menfaatleri el ele verecek ve hiç hesapta olmayan olaylar yaşanacaktır.

9. Kadın Kokusu

Orijinal İsmi: Scent Of A Woman

Süre: 157dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin Brest
Yapımı: 1992 - ABD

Özel bir kolejde okuyan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bakıcılık yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slade' in haftasonu için çok özel bir planı vardır. Bu plana New York'a yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci sınıf şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45' lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie' yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur. Charlie, bir yandan okulda tanıklık etmek zorunda olduğu bir soruşturmayla uğraşmak, diğer yandan Albay'ın her zaman yanında olup dediklerini yapmak zorundadır. Al Pacino bu rolüyle kariyerinin ilk ve tek Oscar ödülünü kazanmıştı.

10. Büyük Hesaplaşma

Orijinal İsmi: Heat

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Michael Mann
Senarist: Michael Mann
Yapımı: 1995 - ABD

Miami Vice ile televizyon tarihinin en önemli polisiye dizisini gerçekleştiren Michael Mann, suç dünyasını en iyi yansıtan filmlerden biriyle çıktı karşımıza. Kovalanan, ekibiyle birlikte büyük soygunlar gerçekleştirilen usta bir soyguncu Neal McCauley'dir (Robert De Niro). Kovalayan ise başarısız bir evliliğin içindeki inatçı ve akıllı polis dedektifi Vincent Hanna'dır (Al Pacino). Los Angeles dekorunda birbirine çok benzeyen ve aslında başka şartlarda iki iyi dost olabilecek bu iki sıkı adam arasında büyük bir kovalamaca yaşanıyor. Birbirleriyle sadece iki kere yüzleşiyorlar. Birincisinde kahve eşliğinde güzel güzel sohbet ediyorlar, ikincisinde ise birinin ölmesi gerekiyordur. Michael Mann'in epik suç filminin tamamı gerçek mekanlarda çekilmiş. (Tam 125 tane mekan kullanılmış) Ünlü sokak çatışması sahnesi bile Los Angeles'ın en işlek caddesi trafiğe kapatılarak gerçekleştirilmiş.