Bayramda İzlenecek Şeker Gibi Türk Filmleri

"Bayram tatilinde hangi filmi izlesem?" diye düşünüyorsanız bu liste size göre!

Şeker Bayramınız kutlu olsun! Bu bayram tatilinde neşeniz yerinize gelsin, sevdiklerinizle veya kendi başınıza keyifli vakit geçirin diye sizlere birbirinden güzel Türk filmleri listeledik! Kadrosunda Ayşen GrudaŞener ŞenMünir Özkul ve Adile Naşit'in bulunduğu "Neşeli Günler"den Gülse Birsel'in senaryosunu yazdığı "Aile Arasında"ya pek çok eğlenceli Türk filmi bu listede.

Şimdiden iyi seyirler.

1. İftarlık Gazoz

Orijinal İsmi: İftarlık Gazoz

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Yüksel Aksu
Senarist: Yüksel Aksu
Yapımı: 2016 - Türkiye

1970'lerde bir Ege kasabasında yaşayan Adem, ilkokulu yeni bitirmiştir. Yazı çalışarak geçirmek isteyen Adem, ailesinden zorlukla da olsa izin alır ve Gazozcu Cibar Kemal Usta'nın çırağı olur. Ramazan ayı gelmiştir ve Adem bir yandan çalışırken oruç tutmaya niyetlenir. Ancak alışkın olmadığı için çalışırken oldukça zorlanır, serap görmeye başlar. Bu gün, Adem'in hayatının en uzun günü olacaktır. Çekimleri Muğla'da yapılan filmde ünlü sanatçı Cem Yılmaz da filmde yer aldı.

2. Aile Arasında

Orijinal İsmi: Aile Arasında

Süre: 126dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ozan Açıktan
Senarist: Gülse Birsel
Yapımı: 2017 - Türkiye

Çok takıntılı bir adam olan Fikret ve müzikhol vokalisti Solmaz, aynı gün yıllar süren evliliklerini bitirmiş, ve çok tuhaf olaylar sonucunda karşılaşmışlardır. Bu sırada Solmaz'ın kızı Zeynep, zengin bir kebapçının oğluyla evlenmeye karar vermiştir. Ancak ilk başta aile arasında olması planlanan nikah, giderek tantanalı bir hal alınca Fikret kendini hiç beklemediği olayların ortasında bulacaktır.

3. Baba Bizi Eversene

Orijinal İsmi: Baba Bizi Eversene

Süre: 98dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Oksal Pekmezoğlu
Senarist: Ahmet Üstel
Yapımı: 1975 - Türkiye

Mahir, fabrikasında çalıştığı Fazıl Bey'in kızı Sevim'e aşıktır. Fakat Fazıl Bey bu birlikteliğe karşıdır. Fazıl Bey'in oğlu Erol ile birlikte Şermin, doğurduğu çocuğu, Erol'a bırakır. Sevim babasına çocuğun Mahir ile kendisinden olduğunu söyler.

4. Kocan Kadar Konuş

Orijinal İsmi: Kocan Kadar Konuş

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senarist: Şebnem Burcuoğlu
Yapımı: 2015 - Türkiye

Şebnem Burcuoğlu’nun çok satan Kocan Kadar Konuş romanından uyarlanan film bu toprağın kadınlarının daha çocukken nasıl koca bulmaya programlandıklarını anlatıyor. Bu kadınların arasında 30 yaşındaki Efsun (Ezgi Mola) gerçek aşkı, sevgiyi, dürüstlüğü arar ama diğer kızlar gibi numara yapmayı, trip atmayı, erkeği parmağının ucunda oynatmayı bilmez. Bu yüzden bu yaşına kadar düzgün bir ilişkisi olmamıştır. Efsun’un kadınlığın kitabını yazmış İzmirli ailesi ise ona kadınlığı öğretmeye kararlıdır. Efsun da nihayet kendini Türk kızlarına emanet eder. Ailesi tepeden tırnağa yeniledikleri Efsun’u takdim etmeye hazırlanırken Efsun’un karşısına hiç unutamadığı, üstüne yenisini koyamadığı lise aşkı Sinan (Murat Yıldırım) çıkar.

5. Ölümlü Dünya

Orijinal İsmi: Ölümlü Dünya

Süre: 106dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Ali Atay
Yapımı: 2018 - Türkiye

Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı'nda Anadolu Tat Lokantası'nı işleten 8 kişilik Mermer Ailesi, dışarıdan bakıldığında işinde gücünde, sıradan bir esnaf ailesi gibi görünmektedir. Ancak bu ailenin sakladığı büyük bir sır vardır. Aile üyeleri kiralık katillerden oluşmaktadır ve dünya çapındaki bir örgüt için çalışmaktadırlar. Ancak yaptıkları bazı hatalar sonrasında deşifre olup açığa çıkarlar. Bu noktadan sonra peşlerine düşen örgütten kaçmak dışında bir seçenekleri kalmayacaktır. İlk olarak 26 Ocak 2018'de gösterime giren Ölümlü Dünya, 11 Mayıs'ta yeniden izleyicilerle buluştu.

6. Eltilerin Savaşı

Orijinal İsmi: Eltilerin Savaşı

Süre: 113dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Onur Bilgetay
Senarist: Gupse Özay
Yapımı: 2020 - Türkiye

İki elti olan Sultan ve Gizem’in tatlı rekabetlerine odaklanan filmde farklı karakterlerin evliliğe ve hayata bakış açıları işleniyor.

7. Bursa Bülbülü

Orijinal İsmi: Bursa Bülbülü

Süre: 121dk
Tür: Komedi , Müzikal
Yönetmen: Hakan Algül
Senarist: Ata Demirer
Yapımı: 2022 - Türkiye

Bir kaset çıkarmanın hayalini kuran Cengiz (Ata Demirer), Bursa'da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapar. Fakat Taşkın (Cem Gelinoğlu) ile tanışmasıyla hayatı bambaşka bir yola girer. Cengiz, Taşkın'ın kendisine kaset yapmada yardımcı olacağına inanaır. Bu sebeple de ağabeyinden borç alır. Ancak Cengiz bu süreçte kendisini, Taşkın ve Taşkın'ın kardeşi Arzu (Özge Özacar) ile birlikte bir dizi talihsiz olayın içinde bulur.

8. Dondurmam Gaymak

Orijinal İsmi: Dondurmam Gaymak

Süre: 100dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Yüksel Aksu
Senarist: Yüksel Aksu
Yapımı: 2005 - Türkiye

Muğla'da dondurmacı olan Ali Usta gittikçe insanların tercihi olmaya başlayan büyük dondurma markalarına karşı var olma mücadelesi vermektedir. Bunun için de bir yandan dondurmasının reklamını yapmaya çalışırken bir yandan da yeni aldığı dondurma motoruyla köy köy dolaşmaktadır. Kasabanın haylaz çocukları ise Ali Usta'nın sarı motoruna ve tabii ki içindeki dondurmalarına göz dikmişlerdir. İlk uygun fırsatta da motoru çalarlar. Borçla aldığı dondurma motorunu bıraktığı yerde bulamayan Ali Usta öfkeden delirir ve motorunu, kendisini yok etmek isteyen büyük dondurma markalarından birinin çaldığını düşünerek tek tek bayilerden motorunun hesabını sormaya başlar.

9. Neşeli Günler

Orijinal İsmi: Neşeli Günler

Süre: 95dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: Orhan Aksoy
Senarist: Sadık Şendil
Yapımı: 1978 - Türkiye

Turşuculukla geçinen mutlu bir aile bir gün anne ve babanın arasında çıkan turşunun nasıl yapıldığı ile ilgili kavga sonucu ayrılırlar ve çocukları üçer üçer paylaşırlar.Uzun süre birbirleriyle görüşmezler ama yıllar sonra çocuklar büyür ve tesadüfen karşılaşır ve olaylar değişmeye başlar.

10. Her Şey Çok Güzel Olacak

Orijinal İsmi: Her Şey Çok Güzel Olacak

Süre: 107dk
Tür: Aile , Dram , Komedi , Macera
Yönetmen: Ömer Vargı
Yapımı: 1998 - Türkiye

Filmin başrol oyuncusu ve aynı zamanda trajikomik hadiseler atlatan Altan bir kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyi Nuri'nin ecza deposunu, yıllardır açmaya planladığı barı için kaynak olarak görmektedir. Altan sinsi hesaplarıyla Nuri'ye yaklaşır. Fakat kader, Altan ve Nuri'nin başına hep tehlikeli maceralar getirir.