Netflix'te İzleyebileceğiniz, Sizi İyi Hissettirecek 10 Film!

Netflix'te bulabileceğiniz sizi iyi hissettirecek filmler bu listede!

Dijital platformlar arasındaki en popüler seçenek Netflix, pek çoğumuzun evinde bulunuyor. Oldukça geniş bir film kataloğuna sahip olan Netflix'te sizi iyi hissettirecek bir film arayışına girdiğinizde işin içinden çıkmak uzun sürebilir. Bu yüzden biz sizin için tam da izlemek isteyeceğiniz filmleri bir araya getirdik!

Siz bu iyi hissettiren filmler arasından hangisini izlemek istersiniz?

1. Şipşak Aile

Orijinal İsmi: Instant Family

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Sean Anders
Senarist: Sean Anders , Brian Burns
Yapımı: 2018 - ABD

Pete ve Ellie, bir aile kurmaya karar verir ve küçük bir çocuk evlat edinmek isterler. Fakat bu istekleri, birbirinden tatlı üç kardeşi görünce değişir. Genç çift, bir günde üç çocuklu bir aile olmuştur ve nasıl ebeveynlik yapılması gerektiğini öğrenmek zorundadır. 

2. Keşke 30 Olsam

Orijinal İsmi: 13 Going On 30

Süre: 97dk
Yönetmen: Gary Winick
Yapımı: 2004 - ABD

Çoğu insan için, 13 yaş daha dün gibidir. Jenna Rink içinse, bu, gerçeğin ta kendisi. 1987 yılında Jenna 13 yaşında, kadınlığın eşiğinde bir genç kızdır. Sorun şudur ki yetişkin olmak için bekleyememektedir. Jenna anne babası tarafından bunaltılmakta, okulun popüler çocukları ve adını bile doğru dürüst bilmeyen aşkı tarafından görmezden gelinmektedir. En iyi arkadaşı ve komşusu Matt Flamhaff’ten başka zaman geçirecek kimsesinin olmamasından sıkılan Jenna, 13. yaş gününe okulun havalı çocuklarını davet eder. Ama parti tam bir felakettir. “Cennette Yedi Dakika” oyunu için dolaba kilitlenen Jenna orada tek başına bırakılır ve kendini küçük düşmüş hisseder. Dolapta yalnız kalan Jenna tüm kalbiyle bir dilek tutar: Bir yetişkin olsam da, hep istediğim hayata kavuşsam diye geçirir içinden. Mucizevi bir şekilde dileği gerçek olur.

3. Umudunu Kaybetme

Orijinal İsmi: The Pursuit of Happyness

Süre: 117dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gabriele Muccino
Senarist: Steve Conrad
Yapımı: 2006 - ABD

The Pursuit of Happyness/Umudunu Kaybetme’de, Chris Gardner (Will Smith) iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher’ın (Jaden Christopher Syre Smith) annesi (Thandie Newton) maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder. Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.

4. Aşk Masalı

Orijinal İsmi: Maid In Manhattan

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Wayne Wang
Senarist: Kevin Wade
Yapımı: 2002 - ABD

Maris Ventura, New York’un 1. sınıf otellerinden Manhattan Otel’de hizmetçi olarak çalışmaktadır. Bir gün, Christopher Marshall adında varlıklı bir politikacıyla tanışır. Marshall, Ventura’yı otelin müşterilerinden biri sanmıştır. Aralarındaki yakınlaşmaya rağmen, gerçek ortaya çıkınca ayrı dünyaların insanı olduklarını farkederler.

5. Gülen Gözler

Orijinal İsmi: Gülen Gözler

Süre: 86dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: Ertem Eğilmez
Senarist: Sadık Şendil
Yapımı: 1977 - Türkiye

Nezaket Hanım ve kocası, erkek çocuk sahibi olma umuduyla 4 çocuk yaparlar. Ama hepsi de kız olur. İsmet, Fikret, Nedret ve Hikmet kardeşler genç kızlık dönemlerindedir ve evlilik hayalleri kurmaktadırlar. İsmet'le Nedret, erkek arkadaşlarını babalarına zengin biriymiş gibi tanıtır. Ancak, onların maddi durumları da pek parlak değildir. Kızlarının mürüvvetini görmek isteyen Nezaket Hanım, evi ipotekleyerek kızlarının düğünü için borç alır. Bu arada Fikret'le, Vecihi arasında da büyük bir aşk yaşanmaktadır. Aile, parayı ödeyebilmek için sabun üretim işine girer, ancak işler istedikleri gibi gitmez. Yine de bu büyük aile, birbirlerine tutunarak ve yaşam sevinçlerini kaybetmeden zorluklarla baş etmeye çalışacaktır.

6. Julie & Julia

Orijinal İsmi: Julie & Julia

Süre: 123dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Yapımı: 2009 - ABD

İki gerçek hikayeden yola çıkan film, farklı zaman dilimlerinde yaşayan ve kendi zaman dilimlerinde benzer mücadeler vermiş olan iki kadının hikayesini merkez alıyor. Zaman ve mekan olarak ayrı olsalarda hayatları iç içe geçen bu iki kadın, bizlere tutku ve cesaretle herşeyin başarılabileceğini gösteriyor.

7. Cennet Gibi

Orijinal İsmi: Just Like Heaven

Süre: 95dk
Yönetmen: Mark Waters
Yapımı: 2005 - ABD

San Fransisco'da bir apartman dairesi kiralayan David oraya taşınmıştır. Oda arkadaşı istemeyen David'in karşısına Elizabeth isimli kız çıkar ve ortalık karışır. Oturduğu yerin kendi evi olduğunu iddia eden Elizabeth sonra birden ortadan kaybolur.

8. Yetenekli Eller: Ben Carson Hikayesi

Orijinal İsmi: Gifted Hands: The Ben Carson Story

Süre: 86dk
Tür: Dram
Yönetmen: Thomas Carter
Senarist: John Pielmeier
Yapımı: 2009 - ABD

Filmde bir çocuğun hayatını kurtarmaya çalışan bir cerrahın başarı ve kayıp hakkındaki düşünceleri gözler önüne seriliyor. Umudun hala var olduğu ancak ölmediği tek yerden bahsediliyor.

9. Gökkuşağı

Orijinal İsmi: Dhanak

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Nagesh Kukunoor
Senarist: Nagesh Kukunoor
Yapımı: 2015 - Hindistan

Sinemaya aşık olan 10 yaşındaki bir kız ve gözleri görmeyen erkek kardeşi, kardeşinin ameliyatı için Hint yıldızı Shah Ruky Khan'dan yardım istemeye karar verirler ve yola koyulurlar. 

10. Yerdeki Yıldızlar

Orijinal İsmi: Taare Zameen Par

Süre: 162dk
Tür: Dram
Yönetmen: Aamir Khan
Senarist: Amole Gupte
Yapımı: 2007 - Hindistan

Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.