En Sevdiğimiz “Star Wars” Filmleri ve Dizileri!

Bugün 4 Mayıs Dünya "Star Wars" Günü!

4 Mayıs Dünya "Star Wars" Günü şerefine biz de en sevdiğimiz "Star Wars" yapımlarını derlediğimiz bir liste ile karşınızdayız. George Lucas'ın 1977 senesinde başlattığı "Star Wars" evreni o zamandan bu yana popülerliğini kaybetmen şöyle dursun git gide artmaya devam etti. Yan yapımlar, diziler, kamera arkası belgeselleri ile "Star Wars" evrenine yeni hikayelerle misafir olabiliyoruz. Bu zamana kadar olan filmler ve dizilerin yanı sıra seyirci ile buluşmayı bekleyen "Ahsoka" ve "Skeleton Crew" gibi pek çok yeni yapım da yolda. 

Listenin altına sizin favori "Star Wars" filmlerinizi veya dizilerinizi yazmayı unutmayın.

Güç sizinle olsun!

 

NOT: Tüm "Star Wars" içeriklerine Disney+ üzerinden ulaşabilirsiniz. 

1. Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü

Orijinal İsmi: Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back

Süre: 128dk
Yönetmen: Irvin Kershner
Yapımı: 1980 - ABD

Yeni Bir Umut'un sonundaki Yavin Savaşı'ndan 3 yıl sonra, İsyan Güçleri'nin üç kahramanı Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia Organa Darth Vader ve İmparatorluk güçleri tarafından aranmaktadır. Sonunda İmparatorluk Donanması Galaksinin bir ucundaki Hoth buzul gezegeninde üst kuran asi ittifakının yerini tespit eder. Darth Vader komutasındaki İmparatorluk ordusu asileri ablukaya alır. Asiler ciddi kayıplarla Buzul gezegeninden kaçmayı başarırlar fakat Millenium Falcon gemisindeki Han ve Leia İmparatorluk tarafından galaksi boyunca takip edilir. Bu arada Luke, Vader ve İmparatorun Klon ordusunu da kullanarak başlattığı meşhur Jedi katliamından kurtulan ve esrarengiz Dagobah gezegeninde yaşayan en bilge Jedi ustası Yoda'dan Güç hakkında çok şey öğrenir. Bu öğrendikleri Luke'un kaderi ile olan yüzleşmesinde ve Darth Vader ile karşılaşmasında ona kılavuzluk edecektir.Fakat Luke eğitimini yarıda keser çünkü Leia ile Han'ın tehlikede olduğunu hissetmiştir.Güç ile bütünleşmiş Obi-wan ve Yoda'nın ısrarlarına rağmen Luke, Han ve Leia'nın Vader tarafından kıstırıldığı, Han'ın eski arkadaşı Lando'nun yönetimi altındaki 'bulut şehri'ne gider. Fakat Vader Luke'u beklemektedir. Düello yaparlar.Luke,aslında güçlü olmasına rağmen eğitimi tam olmadığı için yenilgiyi tadacaktır.

2. Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut

Orijinal İsmi: Star Wars Episode IV: A New Hope

Süre: 125dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 1977 - ABD

 Luke Skywalker amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. Ne kadar Akademi'ye katılıp "jedi" olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve "Ölüm Yıldızı" denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. "Ölüm Yıldızı"nı yok etmek için Han Solo ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

3. Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü

Orijinal İsmi: Star Wars Episode VI: Return of the Jedi

Süre: 136dk
Yönetmen: Richard Marquand
Yapımı: 1983 - ABD

Darth Vader ve İmparatorluk, yepyeni ve durdurulamaz bir Ölüm Yıldızı yapmaktadır. Bu arada Han Solo, ödül avcısı Bobba Fett tarafından yakalanmış ve Jabba The Hutt'a teslim edilmiştir. Luke, R2-D2 ve C3-PO'yu onu kurtarmaları için gönderir. Bu arada ödül avcısı kılığına giren Prenses Leia ve Chewbacca da Han Solo'yu kurtarmayı denerler.  Son savaş, Endor gezegeninin ayında gerçekleşecektir. İmparatorluğun karanlık güçlerine karşı isyancıların yanında bu kez gezegenin sahipleri Ewoklar da taraf olacaktır.

4. Andor

“Star Wars: Rogue One”da yer alan ve bir asi casusu olan Cassian Andor’un hikayesi gözler önüne seriliyor. Bir asi casusu olan Cassian Andor ve onun farklı düşünen droidi K-2S0’ın yaşadığı maceralar ve heyecan dolu hikayesini anlatacak olan “Andor”un atmosferi izleyicilere daha karanlık ve entrikalarla dolu bir “Star Wars” tecrübesi yaşatacak.

5. Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı

Orijinal İsmi: Star Wars Episode III: Revenge of the Sith 3D

Süre: 141dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 2005 - ABD

Galaksi üç yıl süren yorucu ve yıpratıcı savaşın ardından yeni geleceğini beklemektedir. Anakin Skywalker ve Obi Wan Kenobi droidlere ve onların arkasındaki şeytani komutan General Grievous’a karşı açtıkları savaş sayesinde birer kahraman ilan edilmişlerdir. Anakin ve evli olduğunu herkesten gizlediği karısı Padme Amidala uzun aylardır savaşın ayırdığı iki sevgilidir. Amidala’nın hamile olduğunu öğrenen Anakin sevgili eşini görmek için geri döner. Fakat rüyalarında Amidala’nın çocuğunu doğururken ölümle yüz yüze kalacağını görmektedir...O seçilmiş olandır ve daha önce de rüyalarında gördükleri gerçekleşmiştir. Anakin karısını ve çocuğunu kurtarmak için herşeyi yapmaya hazırdır. Bu düşünce onu gücün karanlık tarafına yönlendirir. Ve bir seçim yapmak zorunda bırakır...

6. The Mandalorian

Galaksinin uç noktalarına seyahat eden unutulmuş bir halktan olan kelle avcısının hikâyeleri. Yeni Cumhuriyet’in hakim olduğu dönemde henüz İlk Düzen ortaya çıkmamışken, galaksinin dört bir yanında görevlere giden kelle avcısı Mando’nun hayatı bir görev sırasında beklenmedik şekilde değişir.

7. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

Orijinal İsmi: Rogue One: A Star Wars Story

Süre: 134dk
Yönetmen: Gareth Edwards
Yapımı: 2016 - ABD

Jyn Erso ve bir grup isyancı, imkansız gibi görünen Ölüm Yıldızı'nın planlarını çalabilmek için güçbirliği yapmak zorunda kalacaktır. İmparatorluğun yepyeni kitle imha silahının inşasını durdurmak, elbette Erso'nun tahmin ettiğinden çok daha büyük bir mücadele gerektirecektir.

8. Star Wars: The Clone Wars

Yoda, Mace Windu, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker ve diğer Jedi Şövalyeleri, Cumhuriyetin Büyük Ordusu'nu ayrılıkçıların droid ordusuna karşı önderlik edip cumhuriyeti korumaya çalışırken güç onlara yol göstermektedir.

9. Star Wars: The Bad Batch

The Clone Wars” dizisinde ilk kez ekranlara gelen Bad Batch takımı, deneylerle geliştirmiş birkaç seçkin klon askerinden oluşuyor. Bu takımı odağına alacak yeni seride ise Bad Batch’i sürekli gidişatı değişen Klon Savaşları’na müdahalesini izleyeceğiz. Her üyesinin farklı bir yeteneğe sahip olduğu Bad Batch birliğini Klon Savaşları'nın sonu ve sonrasındaki paralı asker zamanlarında yeni bir amaç ararken göreceğiz.