Blu TV'de İzlemeniz Gereken Yerli Diziler!

Blu TV'nin benzersiz yerli dizi içeriklerini birlikte keşfediyoruz!

En yenilikçi ve orijinal içeriklere sahip dizi ve film izleme platformlarından biri olan Blu TV'de pek çok ilgi çekici yerli dizi bulunmakta. Romantikten nostaljiğe, gerilimden belgesele pek çok farklı türde olan bu yerli dizilerin hepsini ilgiyle izleyeceğinize eminiz. Şimdiden iyi seyirler.

1. Yeşilçam

Orijinal İsmi: Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı

Süre: dk
Tür: Dram
Yönetmen: Çağan Irmak
Yapımı: 2021 - Türkiye

1960’ların Türkiye’sinde Yeşilçam’da ayakları üzerinde durmaya çalışan bir film yapımcısı olan Semih Ateş bu hikâyeyi anlatırken, bir yandan da Türkiye sinemasının altın çağını tecrübe ediyor.

2. Ben Bu Boşluğu Nasıl

27 yaşındaki Derin babasının öldüğü gün aşık olur ve bununla alakalı bir kitap yazar. Derin kitap yazarken babasının kaybıyla da başa çıkmak zorundadır.

3. Bozkır

Orijinal İsmi: Steppe

Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Bahadır İnce
Yapımı: 2018 - Türkiye

Mesleğinde deneyimli başkomiser Seyfi ile genç, deli dolu ve çaylak polis Nuri Pamir şehirde bir çocuk cinayeti ile karşı karşıya kalırlar. Bu cinayet onları şehrin nüfuzlu iş adamı Abbas Bey ve kızı Dilara’ya götürür.

4. Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi

Başkomiser Behzat Ç., Cinayet Büro Amirliği'nde görevinin başındadır. Fakat Akbaba ve Hayalet’le birlikte bütün Cinayet Büro aldıkları kötü bir haberle sarsılır. Cinayetin kedisi Gaspi Ç., öldürülmüştür… Behzat Ç. ve ekibi bir yandan Gaspi Ç.’nin cinayetini araştırırken diğer yandan Ankara’yı korkuya boğan bir seri katilin peşine düşerler. Ama bu süreçte tek bir katille değil, güçlü bir aile, kanlı infazlar ve derin bağlantılar ile karşılaşacaklardır.

5. Saygı

Orijinal İsmi: Saygı

Tür: Dram , Suç
Senarist: Ercan Mehmet Erdem
Yapımı: 2020 - Türkiye

Toplumdaki yozlaşmanın çözümünü kendi adaletini sağlayarak arayan Ercüment Çözer’in yolu, onunla aynı amaç doğrultusunda hareket ettiğine inandığı iki genç ile kesişecek. Ercüment bu ikiliye kendini polis olarak tanıtıp güvenlerini kazanmaya çalışacaktır.

6. Bartu Ben

Orijinal İsmi: Bartu Ben

Süre: 40dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tolga Karaçelik
Yapımı: 2018 - Türkiye

Bartu Ben; bir zamanlar reytingi yüksek dizilerde ve art-house sinema filmlerinde bol bol karşımıza çıkan, şimdiki "az ünlü" Bartu Küçükçağlayan'ın birazcık daha ünlü olma hikayesini konu alıyor. Bartu, dizilerde oynamaktan bıkmıştır fakat hızlı yaşamayı sevdiği hayatı sebebiyle parası da kalmamıştır. Tam bu sıralarda oyunculuk hayali kuran kuzeni Gizmo ve senelerdir karşılaşmadığı dayısı karşısına çıkar. Dizilerde oynamadan yeterli gelir kazanmanın bir yolunu ararken bir yandan da kim olduğu ve ne istediğini anlamaya çalışmaktadır Bartu.

7. 7 Yüz

Orijinal İsmi: 7 Yüz

Süre: dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yapımı: 2017 - Türkiye

Kendi içinde başlayıp biten 7 hikayeden oluşan dizinin her bölümünde karakterler en karanlık taraflarıyla yüzleşiyor. Peki karakterler bu karanlık taraflarına göz yumup hayatlarına devam edebilecekler mi?

8. Bonkis

Orijinal İsmi: Bonkis

Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Emre Erdoğdu
Senarist: Deniz Tezuysal
Yapımı: 2021 - Türkiye

Kendine has, inatçı ve tutkulu bir kadın olan Deniz, hayallerini gerçekleştirmek için bir kafe açar. Mimarlık mesleğini bırakıp hayalinin peşinden giden Deniz, kafesini açtıktan sonra anlar ki bu hayali yaşadığı gerçekle kıyaslayınca giderek zor bir hal almıştır. Bir yandan ekonomik olarak ayakta durmaya çalışırken bir yandan da ailevi sorunları ile uğraşan Deniz yaşadıkları yetmezmiş gibi daha karmaşık bir aşk serüvenine yelken açar.

9. Pavyon

Orijinal İsmi: Pavyon

Süre: 25dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Sami Öztürk
Senarist: Sami Öztürk
Yapımı: 2019 - Türkiye

Ankara’nın eğlence gelirinin yüzde 80’nini oluşturan pavyonların toplumda hoş görülmediği ve çeşitli klişeleri anlatan bu belgesel izleyiciyi pavyon kültürünün içine çekiyor, tabularınızı yıkmaya hazır olun.  

10. Acans

Acans, her gün birbirinden kaprisli müşteriler, sorunlu ünlüler ve karşlaştıkları krizlerle baş etmeye çalışan bir reklam ajansı çalışanlarının ve onların kafası karışık başkanının yaşadıklarına odaklanıyor.

11. İlk Ve Son

Orijinal İsmi: İlk ve Son

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yönetmen: Cem Karcı
Senarist: Hakan Bonomo
Yapımı: 2021 - Türkiye

Dizide Deniz ve Barış arasındaki zorlu fakat tutkulu ilişkinin 10 yılı anlatılıyor. 20'li yaşlarında tanışan çiftin ilişkisi, birlikte geçirdikleri 10 yıl boyunca birçok gelgite, bazen zorlu bazense mutlu süreçlere sahne oluyor. 

12. Prens

Orijinal İsmi: Prens

Süre: 40dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Bülent İşbilen
Yapımı: 2023 - Türkiye

Bongomia Hükümdarlığı’nın ciddiye alınmayan veliahtı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği ortanca kardeş ‘Prens’, krallığın dengelerini değiştirecek.