Netflix'teki En Romantik Filmler!

Bu yaz Netflix'te izlemeniz gereken romantik filmler burada!

Havalar iyice ısınmaya başladı. Ortaya çıkan güneş, cıvıldayan kuşlar ve yemyeşil ağaçlarla çevriliyken aşk bir başka! Siz de bu cıvıl cıvıl dönemde romantizmi hissetmek istiyorsanız Netflix'teki bu romantik filmler tam size göre! Yeni tanışmış bir çiftin sakin hikayesi "Gün Doğmadan"dan ihtişamlı "Masumiyet Cağı"na, Netflix'te izleyebileceğiniz 10 harika romantik filmi sizler için listedik!

İyi seyirler.

1. Gün Doğmadan

Orijinal İsmi: Before Sunrise

Süre: 105dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Richard Linklater
Yapımı: 1995 - ABD , Avusturya

Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikalı Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar.

2. Tatil

Orijinal İsmi: The Holiday

Süre: 136dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2006 - ABD

Film fragmanları üreten bir reklamcılık firmasının sahibi olan Amanda Woods (Cameron Diaz), Güney Kaliforniya’da yaşamaktadır. Londra’da yayınlanan Daily Telegraph gazetesinin popüler evlendirme köşesine yazılar yazan Iris Simpkins (Kate Winslet) ise, yaşamını İngiltere’nin kırsal kesimindeki çok şirin bir kır evinde sürdürmektedir. Iris ile Amanda birbirlerinden 6.000 uzakta yaşadığı halde duygusal açıdan aynı konumdadırlar. Noel’in hemen öncesinde ikisi de erkek arkadaşlarını yaşamlarından bir süreliğine çıkartmaya karar vermiştir. Kısacası ikisi de nostaljik Noel şarkıları söyleyecek modda değildir. Noel tatilinde şehirden uzaklaşmak isteyen Amanda, karşılıklı ev değişimi konusunda uzmanlaşmış bir internet sitesine girdiğinde sorunlarının mükemmel panzehirini Iris’in İngiltere’deki kır evinde bulur. Bunun üzerine Amanda ile Iris arasındaki yazışmalar, iki haftalığına karşılıklı olarak birbirinin evine taşınmak için anlaşmayla sonuçlanır. Mevsimlik Santa Ana rüzgarlarıyla ısınan ılık bir kış gününde Los Angeles’a inen Iris, Amanda’nın Brentwood semtindeki evine taşınır. Çok geçmeden de Hollywood’un Altın Çağı’nın ünlü senaryo yazarı Arthur (Eli Wallach) ve Amanda’nın eski erkek arkadaşıyla beraber çalışan film müziği bestecisi Miles (Jack Black) ile arkadaş olur. Öte yandan Iris’in karlarla kaplı kır evine yerleşen Amanda da, uzun süredir özlemini çektiği tek başınalığın sıcaklığına kavuşmuştur. Ancak Iris’in yakışıklı erkek kardeşi Graham’ın (Jude Law) evin kapısını tıklatmasıyla olayın rengi değişmeye başlar. Beklenmedik gelişmelerin art arda gelmesiyle iki kadın da en iyi yolculukların bagajların geride bırakıldığı noktada başladığını keşfedeceklerdir.

3. Bir Yıldız Doğuyor

Orijinal İsmi: A Star Is Born

Süre: 135dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Bradley Cooper
Yapımı: 2018 - ABD

Bir zamanların ünlü country şarkıcısı Jackson Maine (Bradley Cooper), artık kariyerinde düşüşe geçtiği bir dönemi yaşarken Ally (Lady Gaga) adında yetenekli ancak tanınmamış bir genç müzisyenle tanışır. Ally ile kısa sürede yakınlaşan Jackson, aynı zamanda genç yıldız adayının tanınmasına yardımcı olacaktır. İlk önce Beyonce'nin başrolünde oynayacağı duyurulan filmde Lady Gaga yer aldı.

4. Ruhların Sonbaharı

Orijinal İsmi: Our Souls at Night

Süre: 101dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ritesh Batra
Yapımı: 2017 - İngiltere

1967 yapımı komedi Barefoot In The Park'ın sevilen çifti Robert Redford ve Jane Fonda yıllar sonra bir kez daha beyaz perdede bir araya geliyor. İkilinin yeniden romantik anlar yaşadığı film, ikiliyi bir araya getiren 4. yapımdır. 2 Oscar ödülü sahibi Fonda ile 1 Oscar ödülü sahibi Redford bu kez kapı komşuları olan iki dul insanı canlandıracak. Yıllardır Colorado'nun küçük bir kasabasında birbirinin yanında yaşayan bu iki dul, Addie Moore ve Louis Waters, hiçbir şekilde iletişim halinde değildir. Ancak bu durum Addie'nin komşusuyla iletişime geçmek için attığı bir adım ile değişmek üzeredir. Bu adım ikisinin de hayatını değiştirecektir.

5. Masumiyet Cağı

Orijinal İsmi: The Age of Innocence

Süre: 139dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 1993 - ABD

Sosyetenin gözbebeği Newland Archer (Daniel Day-Lewis), May Welland (Winona Ryder) ile nişanlıdır. Ancak May`in kuzeni Kontes Olenska (Michelle Pfeiffer)'yla tanışınca bütün hayatı değişiyor. Kocasından ayrılan bir kadın olarak, 19. yüzyıl New York'unda dışlanan bu kadını Newland önce savunmaya başlıyor ancak daha sonra ikisi de birbirine aşık oluyorlar.

6. Hayatım Yalan

Orijinal İsmi: Just Go With It

Süre: 117dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Dennis Dugan
Yapımı: 2011 - ABD

1969 yapımı "Cactus Flower"ın yeniden uyarlaması. Bir plastik cerrrahi uzmanı olan Danny McGabe, kadınları tavlamak için sıradışı bir yöntem kullanmaktadır: Evlilik. Bekar olan Danny evli ama mutsuz olduğu yalanı ile tek gecelik bir çok ilişki yaşamıştır. Evlilik onun emniyet kemeridir. Ta ki hayatının aşkı Palmer ile karşılaşana dek. Kendisinden yaşça küçük bir ilkokul öğretmeni olan Palmer, ona yalan ve çapkınlık dolu eski hayatını unutturmuştur. Ancak Danny, günün birinde cebinde unuttuğu alyans nedeniyle Palmer'a yakalanır ve boşandığını söylemek zorunda kalır. Elbette bu durumda yalanını destekleyecek eski bir eş bulmak zorundadır, yardımına işyerindeki Katherine Murphy koşar. Katherine ile evli olduğu yalanını yutturmaya çalışan Danny, bir de çocukların devreye girmesi ile iyice zor durumda kalır.

7. Size de Çıkabilir

Orijinal İsmi: Any Given Sunday

Süre: 162dk
Tür: Dram
Yönetmen: Oliver Stone
Yapımı: 1999 - ABD

Charlie Lang (Nicolas Cage) çok iyi herkes tarafından sevilen bir polis memurudur ve oturduğu yeri ve kasabasını çok sevmektedir.Muriel (Rosie Perez)ise tam aksine fakirlikten nefret eden memnuniyetsiz bir eştir.Charlie Lang bir gün eşinin ısrarı ile bir loto oynar.oynadığı gün bir cafeye gider.tüm hayatı berbat olmuş kredi kartı nedeniyle iflas etmiş olan Yvonne Biasi orda çalışmaktadır ona ödeme yaparken bahşiş vermek için parası yoktur oda lotodan çıkacak paranın yarısını ona verceğini söyler.Charlie Lang lotoyu tuturur.artık herkesin hayatı değişçektir.

8. Aşk Engel Tanımaz

Orijinal İsmi: Notting Hill

Süre: 124dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Roger Michell
Senarist: Richard Curtis
Yapımı: 1999 - ABD , İngiltere

Anna Scott, dünyanın en tanınmış film yıldızıdır. Bütün magazin dergilerine kapak olmuştur ve ne yapsa anında bütün dünya bundan haberdar olmaktadır. William Thacker ise bir kitabevi sahibidir. İşi durgundur. Cehennemden çıkmış bir ev arkadaşı vardır. Ve boşandığından beri, bir aşk hayatı yoktur. Her ikisi için de 'bir şey' ya da 'biri' eksik gibidir. Notting Hill'de bir yerde karşılaştıklarında Anna ve William'ın aklından geçen son şey aşktır.

9. Beni Adınla Çağır

Orijinal İsmi: Call Me by Your Name

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: James Ivory
Yapımı: 2017 - ABD , Brezilya , Fransa , İtalya

Beni Adınla Çağır'ın öyküsü 1983'ün yaz aylarında geçiyor. Kuzey İtalya'da ailesiyle kırsal bir bölgede tatilde olan Elio (Timothée Chalamet) günlerini kitap okuyarak, kız arkadaşı Marzia'ya (Esther Garrel) zaman ayırarak geçirmektedir. Arkeoloji profesörü babasına çalışmalarında yardımcı olmak üzere oraya gelen Amerikalı doktora öğrencisi Oliver (Armie Hammer), Elio'nun hayata bakışını tamamen değiştirir. 1983 yazı, Elio'nun hiçbir zaman unutmayacağı bir yaz olacaktır.

10. İlişki Durumu: Karmaşık

Orijinal İsmi: It's Complicated

Süre: 121dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2009 - ABD , Japonya

Senarist/yönetmen, Oscar ödülü adayı Nancy Meyers (Kadınlar Ne İster, Aşkta Herşey Mümkün, Tatil) aşk, boşanma ve ikisi arasındaki her şeyle ilgili komedi filmi It’s Complicated ’da Meryl Streep (15 kez Oscar adaylığı ve iki Oscar ödülü elde eden), Steve Martin ve Alec Baldwin’e (Oscar adayı) yönetmenlik yapıyor. Jane’in (Streep) üç yetişkin çocuğu, başarılı bir Santa Barbara pastahane/restoranı ve on yıl önce boşandığı eski kocası avukat Jake’le (Baldwin) dostça bir ilişkisi vardır. Fakat Jane ve Jake oğullarının üniversite mezuniyeti için kendilerini şehir dışında bulduklarında, işler karışmaya başlar. Birlikte yedikleri masum bir yemek düşünülmeyen bir şeye dönüşür—yeni bir ilişki. Jake, çok daha genç olan Agness’le (Lake Bell) evlidir ve Jane artık, diğer kadındır. Jane’in mutfağını değiştirmek için işe alınan mimar Adam (Martin), yeniden alevlenen bu aşkın ortasında kalır. Boşanmasının etkilerini atlatmaya çalışan Adam, Jane’e aşık olmaya başlar, ancak çok geçmeden bir aşk üçgeninin parçası olduğunu fark eder. Jane ve Jake kendi hayatlarına mı devam etmeli, yoksa aşk ikinci turda gerçekten daha mı güzeldir?